Latvijā
Austrumu slimnīcā nogādāti divi vētrā cietuši pacienti
Austrumu slimnīcā nogādāti divi vētrā cietuši pacienti
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) pirmdien, 29. jūlijā, nogādāti divi pacienti, kas guvuši smagas traumas no krītošiem kokiem, aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā.
Vētrā cietis jau pērn postītais Tērvetes dabas parks
(papildināts)
Vētrā cietis jau pērn postītais Tērvetes dabas parks (papildināts)
Spēcīgās lietusgāzes un vētra, kas kopš svētdienas šķērso Latvijas centrālo daļu, radījusi postījumus arī Latvijas valsts mežos, tai skaitā cietis arī Tērvetes dabas parks, kuram vētra brāzās pāri arī pērn rudenī. Smagi postījumi ir arī Tērvetes glempingā, Kauguru parkā Jūrmalā un Ķemeru Nacionālajā parkā. Lai arī vējš sāk pierimt, atrasties dabas teritorijās joprojām ir bīstami.
Krievija pielāgo dezinformāciju vietējai gaumei
Krievija pielāgo dezinformāciju vietējai gaumei
Latvijas Radio Ziņu dienests pēta, pa kādiem ceļiem mūs sasniedz dezinformācija. Lai arī visbiežāk dezinformācija saistās ar sociālajiem medijiem un propagandas interneta vietnēm, tomēr tās ieroču arsenāls ir daudz plašāks par mūsu tradicionālo izpratni. Tā darbojas kā greizie spoguļi, kas izkropļo mūsu realitātes uztveri.
Iestrēgst grausta demontāžas darbi Daugavpils vēsturiskajā centrā
Iestrēgst grausta demontāžas darbi Daugavpils vēsturiskajā centrā
Pirms gada Daugavpils dome pieņēma lēmumu steidzīgi demontēt privāto nekustamo īpašumu pilsētas vēsturiskajā centrā – bijušo šūšanas fabriku Stacijas ielā. Jau daudzus gadus šī pamestā ēka, par kuras likteni saimnieki neliekas ne zinis, kļuvusi ne tikai par vidi degradējošu objektu, bet arī rada reālus drošības draudus iedzīvotājiem.
Kuldīgā aizvadīti Vecpilsētas svētki
Kuldīgā aizvadīti Vecpilsētas svētki
Atvērti pagalmi, amatnieku un mākslinieku rosība, vietējie mājražotāji, stāsti par vecpilsētu, dziesmas un koncerti – tā šīs nedēļas nogalē Kuldīgā aizvadīti Vecpilsētas svētki.
Sen notikušo karu sekas: ūdenslīdējiem-atmīnētājiem darba Baltijas jūrā pietiks vēl vairākas desmitg...
Sen notikušo karu sekas: ūdenslīdējiem-atmīnētājiem darba Baltijas jūrā pietiks vēl vairākas desmitgades
Līdz 2. augustam Liepājā norisinās ikgadējās NATO militāro ūdenslīdēju mācības "DIVEX 24", kuru laikā ap 50 karavīru pilnveidos zināšanas un prasmes, kā jūras vidē neitralizēt nesprāgušo munīciju. Latvijā šādas mācības notiek jau no 2014. gada. Šoreiz tajās piedalās karavīri no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas. Baltijas jūras atbrīvošana no vēsturiskajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem joprojām ir aktuāla un no kara laika atstātā mantojuma būs jāturpina atbrīvoties vēl vairākas desmitgades.
NMPD mācībās gatavojas traģēdijām ar lielu cietušo skaitu
NMPD mācībās gatavojas traģēdijām ar lielu cietušo skaitu
Karš Ukrainā, terora akti Izraēlā un dažādi apdraudējumi citviet pasaulē likuši pārskatīt arī NMPD mācību scenārijus Latvijā. Lai gan mediķi glābj dzīvības katru dienu, traģēdijas ar lielu cietušo skaitu nav viņu ikdiena. Tāpēc sestdien, 27. jūlijā, Līgatnes pusē notika līdz šim vērienīgākās mācības dienesta vēsturē – simt cietušo, vairāk nekā 150 iesaistīto glābēju un ārstu.
Atzīmē Nāves salas pieminekļa simtgadi
Atzīmē Nāves salas pieminekļa simtgadi
Sestdien aprit 100 gadi kopš pieminekli Nāves salas aizstāvjiem 1924. gada 27. jūlijā atklāja pirmais Latvijas Valsts prezidents Jānis Čakste. Šim notikumam par godu šodien Daugavas vidū – Nāves salā – notika dažādi tematiski pasākumi – radošās darbnīcas, izzinošas ekskursijas un vēl. Pirmajā pasaules karā 1916. gadā Nāves salā bija divi latviešu strēlnieku bataljoni. Abi latviešu bataljoni kaujās zaudēja 167 karavīrus, tāpēc arī salai dots nosaukums – Nāves sala.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd