Latvijā
Centrālāzijas kinologi pilnveido zināšanas Latvijā
Centrālāzijas kinologi pilnveido zināšanas Latvijā
Suņu paklausības komandas, sprāgstvielu meklēšana bagāžā, automašīnā, ēkās un apvidū ir prasmes, ko pieci Centrālāzijas kinologi apguvuši no Latvijas Valsts robežsardzes koledžas kolēģiem. Trīs mēnešu laikā pilnveidota jaunu dienesta suņu sadarbība ar kinologiem, kuri nu dosies uz savām mītnes valstīm.   
Ar Rīgas domes atbalstu rīko nometnes Ukrainas bērniem
Ar Rīgas domes atbalstu rīko nometnes Ukrainas bērniem
Mierīgi izgulēties bez gaisa trauksmes. Priecāties. Atpūsties. Un vienkārši izbaudīt bērnību. Šonedēļ Bērnu slimnīcas fonda rīkotajā nometnē dienas bez kara izbauda 20 bērni un viņu vecāki vai aizbildņi no Ukrainas. Vienas nometnes izmaksas ir aptuveni 35 tūkstoši eiro. Šoruden divas nometnes iespējams sarīkot, pateicoties Rīgas domes piešķirtajam finansējumam.
«Uz bāriņtiesas pleciem – nebūtu korekti un efektīvi.» Kā rīkoties, ja vecāki atsakās vakcinēt bērnu...
«Uz bāriņtiesas pleciem – nebūtu korekti un efektīvi.» Kā rīkoties, ja vecāki atsakās vakcinēt bērnus
Ģimene, kuru septembra sākumā skāra difterija, Bērzaunes pagastā bija dzīvojusi dienestiem nemanāmi. Bērni nebija vakcinēti, trīs saslima ar difteriju. Četrgadīgais zēns nomira. Par šo ģimeni Madonas novada bāriņtiesa uzzināja pagājušajā piektdienā, kad vecāki abas meitas, kuras ārstējās no difterijas komplikācijām, pretēji ārstu norādēm izņēma no slimnīcas un aizveda. Vai turpmāk ārstiem vajadzētu ziņot bāriņtiesai, ja vecāki atsakās vakcinēt bērnus, vai arī jānosaka obligātas vakcīnas – par šādiem priekšlikumiem LSM.lv izjautāja atbildīgās iestādes.
Saeimā vērtē ieceri eksāmenus kārtot nedēļu agrāk; skolēni laikus tiktu pie sertifikātiem
Saeimā vērtē ieceri eksāmenus kārtot nedēļu agrāk; skolēni laikus tiktu pie sertifikātiem
Saeimā vērtē priekšlikumu valsts pārbaudes darbus kārtot par nedēļu agrāk, lai savlaicīgi varētu saņemt sertifikātus. Šogad eksāmenu sertifikātus 9. klases beidzējiem izsniedza 1. jūlijā, bet vidusskolēniem – 11. jūlijā, kas daudziem jauniešiem radīja problēmas iesniegt dokumentus ārzemju augstskolās. Tāpat tas ietekmēja apelāciju iesniegšanas un izskatīšanas procesu, kas kavēja iespējas jauniešiem iestāties arī pašmāju augstskolās.
Saeimas komisija: ZM elektroauto uzlādes staciju tīkla izveidē izšķērdētā nauda – apkaunojums ierēdn...
Saeimas komisija: ZM elektroauto uzlādes staciju tīkla izveidē izšķērdētā nauda – apkaunojums ierēdniecībai
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija sēdē trešdien, 25. septembrī, deputāti sprieda par to, vai Zemkopības ministrija (ZM), veicot savu elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, ir rīkojusies tiesiski. Uz komisijas sēdi bija uzaicināti Valsts kontroles (VK), ZM, Ģenerālprokuratūras un citu iestāžu pārstāvji. VK ieskatā ZM nelietderīgi iztērējusi 2,7 miljonus eiro no valsts līdzekļiem.
Skolotāji piekritīs algu pieaugumam par 2,6%, ja izdosies vienoties par tālāko algu grafiku
(papildi...
Skolotāji piekritīs algu pieaugumam par 2,6%, ja izdosies vienoties par tālāko algu grafiku (papildināts)
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) gatava piekrist mazākam algu pieaugumam par likumā noteiktajiem 8,5% ar noteikumu, ka turpināsies sarunas par atlikušās daļas kompensāciju un tālāku alga pieauguma regulējumu. Viens no skolotāju piedāvātajiem risinājumiem ir atlikušo pieaugumu nodrošināt no nākamā gada septembra. LIZDA un Izglītības un zinātnes ministrija trešdien, 25. septembrī, vienojās tikties vēlreiz 2. oktobrī un turpināt diskusijas par pedagogu atalgojuma pieaugumu nākamajos gados.
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs mainījis nosaukumu
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs mainījis nosaukumu
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs mainījis nosaukumu un turpmāk būs Nacionālais psihiskās veselības centrs, informēja ārstniecības iestādē, norādot, ka nosaukumā atspoguļotas valsts prioritātes – rūpes par psihisko veselību kļuvušas par vienu no sabiedrības ikdienas lietām.
TV24 iziešana no bezmaksas apraides rada bažas par informatīvās telpas vājināšanos
TV24 iziešana no bezmaksas apraides rada bažas par informatīvās telpas vājināšanos
Televīzijas kanāla TV24 iziešana no bezmaksas apraides no nākamā gada uzjundījusi bažas par piedāvājuma samazināšanos un informatīvās telpas drošību. Bažas par šādu pavērsienu pauž gan atbildīgā Saeimas komisija, gan mediju eksperti. Tikmēr Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinās atkārtotu konkursu uz brīvo bezmaksas apraides vietu un aicinās Kultūras ministriju pārskatīt noteikumus bezmaksas apraidē esošo programmu finansēšanai.
Lai arī ziedojumu apjoms samazinās, Vidzemē turpina gādāt palīdzību Ukrainai
Lai arī ziedojumu apjoms samazinās, Vidzemē turpina gādāt palīdzību Ukrainai
Desmit automašīnas no Alūksnes novada, divas automašīnas un droni no Valmieras novada – tāds par iedzīvotāju ziedojumiem gādāts  palīdzības sūtījums šomēnes ceļo uz Ukrainu no Vidzemes. Bet kā ir ar ziedojumiem šobrīd? Rit jau trešais kara gads, un vai cilvēki, kas ir noguruši no ziņām par karu, ir gatavi ziedot vēl un vēl?
«Deklaratīvie likumi» – valdība neplāno pildīt skolotājiem solīto par algu kāpumu; pedagogi lems par...
«Deklaratīvie likumi» – valdība neplāno pildīt skolotājiem solīto par algu kāpumu; pedagogi lems par sekām
Pedagogu algas nākamajā gadā pieaugs par 2,6% – tam valdība atvēlēja papildu 30 miljonus eiro. Taču likumā noteikts, ka skolotāju atalgojumam nākamgad jākāpj par 8,5%. Atbildīgās ministrijās lēmumu likumu nepildīt skaidro ar spiedīgiem finansiālajiem apstākļiem. Tikmēr pedagogi arodbiedrības ārkārtējā sēdē 25. septembrī lems par turpmāko rīcību. Arodbiedrībā saka, ka ir gatavi kompromisam, taču valdībai par solīto jāatbild un jālemj, kā nepiešķirto vēlāk kompensēt.
Bauskas novadā seniorus iesaista jaunu prasmju apgūšanā «Senioru akadēmijā»
Bauskas novadā seniorus iesaista jaunu prasmju apgūšanā «Senioru akadēmijā»
Turpmākajos gados dažādās aktivitātēs iesaistīt gandrīz pusotru tūkstoti senioru – šāds plāns ir Bauskas novadā. "Senioru akadēmija" palīdz vecāka gada gājuma cilvēkiem apgūt ne tikai datorprasmes, bet aktīvi iesaistīties fizioterapijas nodarbībās, gūt jaunas zināšanas un vienkārši dod iespēju satikties.   
Ar tekstila šķirošanu nereti ir problēmas; mudina izvietot vairāk konteineru
Ar tekstila šķirošanu nereti ir problēmas; mudina izvietot vairāk konteineru
Lai veicinātu sabiedrības paradumu šķirot tekstilu un mudinātu rūpīgāk apsvērt preces lietderību un kalpošanas ilgumu pirms tās iegādes, pašvaldībās būtu jāizvieto vairāk tekstila atkritumu konteineru. Bet problēmas pašlaik sagādā arī tas, ka joprojām daļa iedzīvotāju konteineros met netīras, bojātas vai pat sapelējušas drēbes.  
Jaunais «Vivi» dispečeru centrs darbosies visu diennakti
Jaunais «Vivi» dispečeru centrs darbosies visu diennakti
Lai ātrāk reaģētu uz jebkādām izmaiņām vilcienu kustībā un informētu pasažierus, otrdien, 24. septembrī, atklāts vienotais "Vivi" dispečeru centrs. Tas strādās visu diennakti, sniedzot atbalstu gan "Pasažieru vilcienā" strādājošajiem, gan braucējiem.
Tiesās Bērnu un jauniešu centra direktoru par ārstēšanas liegšanu bērnam
Tiesās Bērnu un jauniešu centra direktoru par ārstēšanas liegšanu bērnam
Rīgas pilsētas tiesai nodota krimināllieta, kurā par tīšu valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ar to radot būtisku kaitējumu, apsūdzēts Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra (šobrīd – Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centrs) direktors, informēja prokuratūrā. Direktors, iespējams, liedza ārstēšanu no narkotikām atkarīgam bērnam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd