Latvijā
Slēdz reģionālo laikrakstu «Ludzas Zeme»
Slēdz reģionālo laikrakstu «Ludzas Zeme»
Ar jūliju slēgts reģionālais laikraksts "Ludzas Zeme", kas iznāca gan latviešu, gan krievu valodā un aptvēra lasītājus Ludzas, Zilupes un Kārsavas pusē. Reģionā, kas ir tiešā robežā ar Krieviju, ir īpaši svarīgi sargāt informatīvo telpu, uzsver mediju pētnieki, taču tagad pierobežas mediji ir gājuši mazumā.
Uz ceļiem trīskāršos vidējā ātruma radaru skaitu; virzīs sodus par ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h...
Uz ceļiem trīskāršos vidējā ātruma radaru skaitu; virzīs sodus par ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h (papildināts)
Aizvadīto nedēļu traģisko autoavāriju iespaidā pieņemts lēmums trīskāršot vidējā ātruma radaru skaitu uz Latvijas autoceļiem. Tāpat Satiksmes ministrija (SM) plāno virzīt izmaiņas, kas paredzētu sodīt autobraucējus arī par ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā (km/h). Par to trešdien, 3. jūlijā, SM preses konferencē pavēstīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie").
LSM.lv jūnijā ceturtajā pozīcijā apmeklētāko vietņu topā
LSM.lv jūnijā ceturtajā pozīcijā apmeklētāko vietņu topā
Apmeklētāko vietņu topā sabiedrisko mediju ziņu portāls LSM.lv jūnijā bijusi ceturtā apmeklētākā vietne, liecina interneta tehnoloģiju un pētījumu uzņēmuma "Gemius" publicētie dati. Maijā novērotajam auditorijas kāpumam līdz ar vasaras iestāšanos jūnijā vairākumam vietņu seko manāms auditorijas kritums, ko papildus ir radījusi Eirovīzijas un pasaules čempionāta hokejā noslēgšanās. 
Pie Sīkraga un Kolkas atjauno ceļa segumu
Pie Sīkraga un Kolkas atjauno ceļa segumu
Kurzemes piekrastē valsts reģionālā autoceļa Ventspils–Kolka (P124) posmos no Sīkraga līdz Mazirbei (50,05.–56.28. km) un no Vaides līdz Kolkai (67,30.–74,80. km) sāk atjaunot segumu. Abos posmos ir ieviests ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Katra objekta šķērsošanai jārēķina 15 minūtes, informēja valsts uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
1. jūlija vētrā visvairāk cietuši Cēsu puses meži
1. jūlija vētrā visvairāk cietuši Cēsu puses meži
1. jūlija vētrā visvairāk cietušas mežaudzes Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās – vēja lauzti un gāzti koki konstatēti vismaz 70 hektāru platībā ar aptuveno krāju 6000 kubikmetri, informēja Valsts meža dienestā (VMD).
Artilērijas munīcijas rūpnīca atradīsies Iecavā
Artilērijas munīcijas rūpnīca atradīsies Iecavā
Artilērijas munīcijas modulāro pulvera lādiņu ražotni plānots būvēt Iecavas pagastā, un tās ražošanas kapacitāte plānota 50 000 lādiņu gadā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie").
Zināšanu trūkums redzams jau 1. kursā. Augstskolas un uzņēmēji uzsver STEM jomas nozīmi darba tirgū
Zināšanu trūkums redzams jau 1. kursā. Augstskolas un uzņēmēji uzsver STEM jomas nozīmi darba tirgū
STEM jeb zinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātikas izglītības jomu pieejamība un piedāvājuma paplašināšana ir viena no šīs valdības prioritātēm. Lai spēcinātu šo jomu un sagatavotu konkurētspējīgus speciālistus, augstskolas savas mācību programmas izstrādā sadarbībā ar dažādu tautsaimniecības nozaru organizācijām un uzņēmējiem, ņemot vērā pieprasījumu darba tirgū.
Pieaudzis avāriju skaits, kurās iesaistīti kravas auto
Pieaudzis avāriju skaits, kurās iesaistīti kravas auto
Šogad pirmajos sešos mēnešos dubultojies to ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistītas kravas automašīnas. Lai analizētu šo statistiku, īpaši izveidota ekspertu grupa pēta visu Latvijā notikušo smago avāriju apstākļus un cēloņus. Jau šobrīd redzams, ka katrā ceturtajā  gadījumā kravas auto avārijas iemesls bija tieši profesionālo autovadītāju veselības stāvoklis. Viens šoferis mira pie stūres, un viņa nāvei sekoja avārija. Taču jaunu vadītāju piesaiste ir sarežģīta, jo jaunieši nevēlas sēsties pie kravas auto stūres.
Veselības ministrija: Atkarību izraisošu vielu lietošana jauniešu vidū dubultojusies
Veselības ministrija: Atkarību izraisošu vielu lietošana jauniešu vidū dubultojusies
Jāņu nedēļa, kurā smagas narkotiku pārdozēšanas dēļ slimnīcā nonāca vairāk nekā desmit pusaudži, bija kritiskā robeža, kuras dēļ otrdien Veselības ministrijā (VM) sasaukta starpinstitūciju sanāksme. Secinājumi ir skarbi – īstermiņā nav iespējams panākt, lai bērnu un jauniešu vidē samazinātos narkotiku lietošana. Pašlaik tendence ir pretēja – dažu gadu laikā atkarību izraisošu vielu lietošana ir dubultojusies. 
Tukuma novadā lasītprieku veicina ar «grāmatu stropiem»
Tukuma novadā lasītprieku veicina ar «grāmatu stropiem»
Engures, Kandavas un Cēres pagastos izveidoti unikāli grāmatu maiņas punkti – "grāmatu stropi", lai veicinātu vēlmi lasīt un iedzīvotāji varētu mainīties ar grāmatām. Tagad grāmatu skapji, kas tiešām izskatās pēc bišu stropiem, atrodami labi pamanāmās vietās. Ja būs interese, tos plānots izlikt arī citviet Tukuma novadā.
Būvkompānija «Velve» vēršas tiesā pret Stradiņa slimnīcu
Būvkompānija «Velve» vēršas tiesā pret Stradiņa slimnīcu
Būvkompānija SIA "Velve" iesniegusi Ekonomisko lietu tiesā prasības pieteikumu pret VSIA "Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) par vienpusēju atkāpšanos no slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvdarbu līguma, uzskatot to par prettiesisku un pieprasot parāda un zaudējumu atlīdzības piedziņu, aģentūru LETA informēja "Velves" pārstāvji.
Sabiedriskais transports, kas tālu no sabiedrības. Neziņa par mežā ieaugušās Inčupes stacijas likten...
Sabiedriskais transports, kas tālu no sabiedrības. Neziņa par mežā ieaugušās Inčupes stacijas likteni
Dzelzceļa stacija "Inčupe" ir viena no sešām pieturām, ko gandrīz pirms gada Sabiedriskā transporta padome nolēma slēgt līdz pagājušā gada beigām. Iemesls – pieturas izmantoja ļoti maz pasažieru. Lēmumam gan nepiekrita iedzīvotāji, eksperti un toreiz jaunievēlētais satiksmes ministrs, norādot, ka vilcieniem pieturās jāpiestāj arī turpmāk. Padome lēmumu atcēla un nolēma pusgadu – līdz šī gada jūnijam – pieturās novērot pasažieru plūsmu. Vietējie jau kopš pērnā gada vairākkārt aicinājuši pieturu pārcelt tuvāk Baltajai kāpai, kur izmantot vilcienu, viņuprāt, būtu krietni ērtāk.
Par spīti studiju iespējām – Latvijā trūkst medmāsu. Kāpēc?
Par spīti studiju iespējām – Latvijā trūkst medmāsu. Kāpēc?
Medicīnas nozare ir tikai viena no daudzajām nozarēm, kurās trūkst profesionāļu. Īpaši trūkst medicīnas māsu. Ārsti noveco ātrāk, nekā spēj atnākt jaunie speciālisti. Arī tie, kuri absolvē medicīnas studijas, bieži vien izvēlas doties uz citām Eiropas valstīm, jo tur ir labāki darba nosacījumi un atalgojums. Kāda situācija ir pašlaik medicīnas nozarē un ko universitātes plāno darīt, lai nodrošinātu efektīvu paaudžu maiņu medicīnas personāla rindās?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd