Latvijā
Saeima atbalsta pāreju uz divu veidu cietumu sistēmu
Saeima atbalsta pāreju uz divu veidu cietumu sistēmu
Saeima ceturtdien, 20. jūnijā, galīgajā lasījumā pieņēma Tieslietu ministrijas izstrādātos grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kas paredz pāreju uz divu veidu cietumu sistēmu un citus būtiskus grozījumus, informēja Saeimas Preses dienestā.
Saeima atlaiž Rēzeknes domi
Saeima atlaiž Rēzeknes domi
Saeima sēdē ceturtdien, 20. jūnijā, galīgajā lasījumā bez debatēm atbalstīja likumu, kas paredz atlaist Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domi.
Aizsardzības dienestā dienējošo bērnu ģimenes saglabās daudzbērnu ģimenes statusu
Aizsardzības dienestā dienējošo bērnu ģimenes saglabās daudzbērnu ģimenes statusu
Ja daudzbērnu ģimenē kāds no bērniem ir valsts aizsardzības dienesta (VAD) karavīrs, turpmāk šī ģimene saglabās daudzbērnu ģimenes statusu. To paredz Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumi, ko ceturtdien, 20. jūnijā, galīgajā lasījumā pieņēma Saeima, informēja Saeimas Preses dienestā.

Izmaiņas paredz, ka turpmāk par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatīs arī pilngadīgu personu līdz 24 gadu vecumam, ja tā pildīs 11 mēnešu perioda valsts aizsardzības dienestu. Patlaban tas attiecas tikai uz jauniešiem līdz 24 gadu vecumam, ja viņi iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.
Daugavpilī vētra gāzusi kokus; vidusskolas ēkām vējā norauts jumts
Daugavpilī vētra gāzusi kokus; vidusskolas ēkām vējā norauts jumts
Trešdien, 19. jūnijā, negaisa laikā Daugavpilī sagāzti vairāki desmiti koku, cietušas ēkas un infrastruktūras objekti, informēja Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā. Bīstamākie bojājumi ir novērsti, bet vētras seku likvidēšana turpinās. Stiprais vējš daļēji norāvis Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas ēku jumtus.
Makšķernieks ceļ trauksmi par piesārņojumu Daugavā – lupatiņas ķeras labāk nekā zivis
Makšķernieks ceļ trauksmi par piesārņojumu Daugavā – lupatiņas ķeras labāk nekā zivis
Kāds makšķernieks Rīgā, Daugavā, novērojis pastiprinātu piesārņojumu – zivju vietā pie makšķerāķa ķeroties mitrajām salvetēm līdzīgas lupatiņas. Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" vērsās Valsts vides dienestā, kur norādīja, ka par problēmas risināšanu atbildīga ir Rīgas dome. Vietvara solīja vietu apsekot un nepieciešamības gadījumā iztīrīt.
Prezidents uzrunā Saeimā: Daudzu jautājumu gausā risināšana liek domāt, ka esam iemiguši
(papildināt...
Prezidents uzrunā Saeimā: Daudzu jautājumu gausā risināšana liek domāt, ka esam iemiguši (papildināts)
Latvijai ir nepieciešama reāla ekonomiskās situācijas uzlabošanās, to savā runā Saeimas pavasara sesijas noslēdzošajā sēdē uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš akcentēja arī nepieciešamību vairāk  strādāt aizsardzības jomā, kā arī ar jautājumiem, kas saistīti ar jauniešiem. Daudzu jautājumu gausā risināšana, pēc prezidenta teiktā, liek domāt, ka esam iemiguši.
Daugavpilī lūko velobraucējiem padarīt pievilcīgāku dzīvi
Daugavpilī lūko velobraucējiem padarīt pievilcīgāku dzīvi
Cik velosipēdu lietotājiem draudzīga ir Daugavpils un kas jādara, lai pilsētnieki biežāk ikdienā izmantotu šo videi draudzīgo pārvietošanās veidu? Šos jautājumus šobrīd kopīgi ar nevalstiskajām organizācijām (NVO) aktualizē Daugavpils pašvaldība. Pēc šī gada sākumā veiktās iedzīvotāju aptaujas pašvaldība ir secinājusi, ka iedzīvotājiem visvairāk pietrūkst atbilstošas veloinfrastruktūras un velomaršrutu.
Premjere vakantajam kultūras ministra amatam virzīs Agnesi Lāci
(papildināts)
Premjere vakantajam kultūras ministra amatam virzīs Agnesi Lāci (papildināts)
Premjerministre Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") apstiprināšanai kultūras ministra amatā ceturtdien, 20. jūnijā, Saeimā virzīs Agneses Lāces ("Progresīvie") kandidatūru, liecina Siliņas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Premjeres pārstāvētās partijas "Jaunā Vienotība" Saeimas frakcija tikmēr lēmumu par atbalstu Lācei vēl nav pieņēmusi.
Pašvaldības uztrauc naudas trūkums civilajai aizsardzībai
Pašvaldības uztrauc naudas trūkums civilajai aizsardzībai
Aizsardzības ministrijā (AM) tapusi rokasgrāmata pašvaldībām, kā kara gadījumā sadarboties ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Taču vietvarām ir lielas bažas, kā šīs vadlīnijas ievērot. Pašvaldību savienība norāda, ka nav zināms, kur ņemt nepieciešamo finansējumu, lai krīzēm sagatavotos, un kas nodrošinās aizsargaprīkojumu. Piemēram, Dienvidkurzemes novada budžetā līdzekļu drošības stiprināšanai neesot un arī patvertnes novadā vēl tikai tiek apzinātas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd