Latvijā
Daugavpilī lūko velobraucējiem padarīt pievilcīgāku dzīvi
Daugavpilī lūko velobraucējiem padarīt pievilcīgāku dzīvi
Cik velosipēdu lietotājiem draudzīga ir Daugavpils un kas jādara, lai pilsētnieki biežāk ikdienā izmantotu šo videi draudzīgo pārvietošanās veidu? Šos jautājumus šobrīd kopīgi ar nevalstiskajām organizācijām (NVO) aktualizē Daugavpils pašvaldība. Pēc šī gada sākumā veiktās iedzīvotāju aptaujas pašvaldība ir secinājusi, ka iedzīvotājiem visvairāk pietrūkst atbilstošas veloinfrastruktūras un velomaršrutu.
Apvienojot vairākas iestādes, Izglītības ministrija plāno veidot Valsts izglītības satura un inovāci...
Apvienojot vairākas iestādes, Izglītības ministrija plāno veidot Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūru (papildināts)
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iecerējusi izveidot jaunu iestādi – Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūru (VISIA), ko veidotu, apvienojot Valsts izglītības satura centru (VISC), Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un Latviešu valodas aģentūru (LVA). Iestādes mērķis būtu nostiprināt un attīstīt IZM īstenotās izglītības politikas un valsts valodas politikas īstenošanu.
Premjere vakantajam kultūras ministra amatam virzīs Agnesi Lāci
(papildināts)
Premjere vakantajam kultūras ministra amatam virzīs Agnesi Lāci (papildināts)
Premjerministre Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") apstiprināšanai kultūras ministra amatā ceturtdien, 20. jūnijā, Saeimā virzīs Agneses Lāces ("Progresīvie") kandidatūru, liecina Siliņas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Premjeres pārstāvētās partijas "Jaunā Vienotība" Saeimas frakcija tikmēr lēmumu par atbalstu Lācei vēl nav pieņēmusi.
Aviācijas aģentūra aptur licenci Rīgā avarējušās lidmašīnas pilotam; cietušo pasažieri operēs
(papil...
Aviācijas aģentūra aptur licenci Rīgā avarējušās lidmašīnas pilotam; cietušo pasažieri operēs (papildināts)
Izpletņlēkšana Limbažu pusē gana dramatiski beigusies kāda neliela lidaparāta pilotam un pasažierim. Laikapstākļu dēļ nespējot atgriezties ne Limbažos, ne rezerves lidlaukā – Cēsīs, nelielais lidaparāts nespēja sasniegt arī lidostu "Rīga" un veica avārijas nosēšanos pļavā Babītes pusē. Pilots no hospitalizācijas atteicās, bet izpletņlēcējs no Lietuvas guvis smagu sejas traumu un tiek gatavots operācijai Rīgas Austrumu slimnīcā. Civilās aviācijas aģentūra ir pieņēmusi lēmumu apturēt iesaistītā pilota licences darbību.
Pašvaldības uztrauc naudas trūkums civilajai aizsardzībai
Pašvaldības uztrauc naudas trūkums civilajai aizsardzībai
Aizsardzības ministrijā (AM) tapusi rokasgrāmata pašvaldībām, kā kara gadījumā sadarboties ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Taču vietvarām ir lielas bažas, kā šīs vadlīnijas ievērot. Pašvaldību savienība norāda, ka nav zināms, kur ņemt nepieciešamo finansējumu, lai krīzēm sagatavotos, un kas nodrošinās aizsargaprīkojumu. Piemēram, Dienvidkurzemes novada budžetā līdzekļu drošības stiprināšanai neesot un arī patvertnes novadā vēl tikai tiek apzinātas.
«Ziedot.lv» palīdzība vairāk nekā 23 000 Ukrainas kara bēgļu divu gadu laikā sasniedz 2,5 miljonus e...
«Ziedot.lv» palīdzība vairāk nekā 23 000 Ukrainas kara bēgļu divu gadu laikā sasniedz 2,5 miljonus eiro
Neilgi pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu 2022. gada 24. februārī labdarības organizācija "Ziedot.lv" izveidoja bēgļu centru, kur kara bēgļi no Ukrainas var saņemt dažādu palīdzību. Līdz šim brīdim palīdzību saņēmuši vairāk nekā 23 000 bēgļu 2,5 miljonu eiro apmērā. Pieprasītākais veids ir bijis sociālā palīdzība – dāvanu kartes pārtikai, zālēm un pirmās nepieciešamības precēm. Laikam ejot, bēgļu vajadzības ir mainījušās. 
Par nacisma slavināšanu rosina apsūdzēt divus skinhedus
Par nacisma slavināšanu rosina apsūdzēt divus skinhedus
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde 19. jūnijā pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un to nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret diviem jauniešiem, kas pārstāv skūtgalvju jeb tā dēvēto "skinhedu" subkultūru un tiek turēti aizdomās par vardarbīgu uzbrukumu citam jaunietim un tādām darbībām, kas vērstas uz nacistiskās Vācijas genocīda slavināšanu. 
Pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē un citviet Latgalē vairākas partijas saredz kopīgu startu
(papildināts)
Pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē un citviet Latgalē vairākas partijas saredz kopīgu startu (papildināts)
Lai gan līdz pašvaldību vēlēšanām nākamā gada 7. jūnijā atlicis gandrīz gads, izskan aicinājumi uz politisko sadarbību un kopīgu sarakstu veidošanu. Uz to aicina pašlaik Saeimā nepārstāvētā Jaunā konservatīvā partija. Tai līdzīgu ideoloģisko virzienu pārstāvošās Nacionālā apvienība un "Apvienotais saraksts" saredz iespēju kopīgam sarakstam Rēzeknē un citviet Latgalē, bet Rīgā varētu startēt individuāli. Galīgos lēmumus gan pieņemšot neilgi pirms vēlēšanām.
Trešdaļā ģimeņu ar bērniem ir tikai viens vecāks
Trešdaļā ģimeņu ar bērniem ir tikai viens vecāks
Šī gada sākumā Latvijā bija 833 700 mājsaimniecību, no kurām 277 300 dzīvo bērni un jaunieši līdz 24 gadu vecumam. 85 700 jeb 30,9% no tām ir viena vecāka ģimenes, savukārt no kopējā mājsaimniecību skaita tie ir 10,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati.
Pētījums: Pieaugusi iedzīvotāju uzticēšanās Latvijas sabiedriskajiem medijiem
Pētījums: Pieaugusi iedzīvotāju uzticēšanās Latvijas sabiedriskajiem medijiem
Pēdējā gada laikā Latvijas sabiedriskie mediji vidēji nedēļā sasniedza 73% Latvijas iedzīvotāju, un sabiedrības ieskatā tiem palielinājusies uzticēšanās un uzlabojies satura kvalitātes novērtējums, savukārt samazinājusies atspoguļoto viedokļu daudzveidība un spēja iedvesmot, liecina jaunākais Latvijas sabiedrisko mediju sabiedriskā labuma pētījums, kurā analizēts iedzīvotāju viedoklis par sabiedrisko mediju sniegumu pēc deviņiem galvenajiem kritērijiem.
Siliņa: Loginas lēmums atkāpties bija personīgs, zemteksti tam nav jāmeklē
Siliņa: Loginas lēmums atkāpties bija personīgs, zemteksti tam nav jāmeklē
Bijušās kultūras ministres Agneses Loginas ("Progresīvie") atkāpšanās bija personīgs lēmums, un nekādi zemteksti tam nav jāmeklē, atbildot uz jautājumu, vai kultūras ministra nomaiņa būtu saistāma ar iespējamu valdības koalīcijas paplašināšanos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja premjerministre Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").
Atrast atbalsta plecu un līdzīgi domājošos. Vidzemē izveido reemigrantu kontaktu karti
Atrast atbalsta plecu un līdzīgi domājošos. Vidzemē izveido reemigrantu kontaktu karti
Atgriežoties Latvijā pēc ilgiem ārzemēs pavadītiem gadiem, atbraucējam svarīgs ir draugu loks, kas bieži vien dzimtenē vairs nav tik plašs un ciešs. Tāpēc ļoti būtiska ir pleca sajūta, ka tu šajā situācijā neesi viens. Lai palīdzētu atbraucējiem, Vidzemē reemigrantiem tiek rīkotas tīklošanās pēcpusdienas, kā arī izveidota interaktīvā karte, kur var uzzināt informāciju par citiem reemigrantiem, lai savstarpēji veidotu kontaktus.
Uzņēmēji vēlas tiesības sodāmību pārbaudīt arī darbam ar kritiskām IT sistēmām
Uzņēmēji vēlas tiesības sodāmību pārbaudīt arī darbam ar kritiskām IT sistēmām
Uzņēmēji rosina paplašināt to nozaru un amatu kategoriju loku, kurās, pieņemot darbā jaunus darbiniekus, darba devējam būtu dotas tiesības veikt šī cilvēka sodāmības pārbaudi. Pašlaik tādu veic darbiniekiem finanšu un banku jomā, kā arī apdrošināšanas izplatīšanā iesaistītajiem. Darba devēji aicina ļaut šo pārbaudi veikt arī tiem potenciālajiem amatu kandidātiem, kas strādā ar kritiskām IT jeb informācijas tehnoloģiju sistēmām.
Šogad darbu vasarā nodrošinās ap 12 000 skolēniem
Šogad darbu vasarā nodrošinās ap 12 000 skolēniem
Šovasar darbs vasarā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) programmā būs vairāk nekā 12 000 skolēnu. Tas ir vismaz par 2000 vairāk nekā sākotnēji plānots. Tiesa, darbam kopumā ir pieteikušies ap 20 000 skolēnu, un visiem to nebūs iespējams nodrošināt, taču ir vietas, kas arī šobrīd ļoti gaida darbiniekus. Kā skaidroja NVA, šogad darbu skolēniem piedāvā ap 800 uzņēmēju, taču gandrīz puse jeb 40% no darbavietām ir Rīgas un Pierīgas reģionā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd