Ziņas
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija a...
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija atšķiras
Bezpajumtniekiem pērn noslēgto īres dzīvokļu pilotprojektu šogad Rīgā īsteno kā pakalpojumu. Tam pašvaldība no budžeta šogad velta vairāk nekā 340 tūkstošus eiro, to Latvijas Radio noskaidroja Rīgas domē un no pakalpojumu sniedzēja Latvijas Samariešu apvienības. Vai pašvaldība to gatava turpināt arī nākamajā gadā un vai īres dzīvokļi pieejami arī Liepājā un Valmierā, kur līdzīgi kā Rīgā pērn noslēdzās izmēģinājuma projekts?
Drošības politikas eksperte: Divu kara gadu laikā nav izgaisušas Eiropas bailes no eskalācijas
Drošības politikas eksperte: Divu kara gadu laikā nav izgaisušas Eiropas bailes no eskalācijas
Eiropas lielvalstīs joprojām jācīnās ar bailēm no Krievijas eskalācijas draudiem un kodoldraudiem – divu kara gadu laikā tās nekur nav pazudušas, taču Ukrainas ieiešana Kurskas apgabalā ir apliecinājusi, ka Kremļa "sarkanās līnijas" ir mīts, kas izgaist katru reizi, kad tiek pārkāptas. Eiropa drīkst aizstāvēties un normāli karot, Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" pauda Vācijas Māršala fonda Ziemeļu novirziena vadītāja un drošības politikas pētniece Kristīne Bērziņa.
Krievijas aviobumbu triecienā Sumiem divi bojāgājušie; viens Krievijas drons ielidojis Rumānijas gai...
Krievijas aviobumbu triecienā Sumiem divi bojāgājušie; viens Krievijas drons ielidojis Rumānijas gaisa telpā (papildināts)
Šorīt, 8. septembrī, Krievijas vadāmo aviobumbu triecienā vasarnīcu rajonam Sumos gājuši bojā divi seniori, bet ievainoti četri cilvēki, to vidū divi bērni, ziņo vietējās iestādes. Ukrainas gaisa spēki ziņo, ka izdevies notriekt 15 no 23 "Shahed" bezpilota lidaparātiem. Notriekta arī viena spārnotā raķete "H-59". Viens no "Shahed" droniem ielidoja arī Rumānijas teritorijā.
«Nihilisms pret valsti.» Vēsturniece aicina iestādes Latgalē izmantot likumīgo reģiona karogu
«Nihilisms pret valsti.» Vēsturniece aicina iestādes Latgalē izmantot likumīgo reģiona karogu
Lai arī pērn pavasarī apstiprināts Latgales vēsturiskās zemes karogs – tumši zils ar baltu svītru pa vidu -, vietējie ļaudis un nereti arī pašvaldību institūcijas joprojām izmanto karoga neapstiprināto versiju ar sarkanu ģerboni uz tā. Valsts heraldikas komisijas pārstāve, mākslas vēsturniece Ramona Umblija šādu likuma neievērošanu sauc par nihilismu pret likumdošanu un tātad pret pašu valsti. Savukārt no Latgales ievēlētais Saeimas deputāts Juris Viļums ("Apvienotais saraksts") uzskata, ka tas ir tikai pārejas laiks un cilvēkiem nepieciešams skaidrot karoga nozīmi.
Arī Latvijā arvien vairāk skolu aizliedz mācību laikā izmantot viedtālruņus
Arī Latvijā arvien vairāk skolu aizliedz mācību laikā izmantot viedtālruņus
Mācību stundas bez mobilajiem telefoniem – tā ir realitāte aizvien lielākā daļā Latvijas skolu. Pirms dažiem gadiem ideju sāka praktizēt dažas skolas, taču par labu praksi to atzīst direktori un skolotāji visā Latvijā, jo internets un ierīces nozog skolēnu uzmanību mācībām. Turklāt daudzās skolās skolēni telefonu neizmanto visu dienu, ieskaitot starpbrīžus.
Latvijā ražotā militārā produkcija ir augstu novērtēta Ukrainas kaujas laukā
Latvijā ražotā militārā produkcija ir augstu novērtēta Ukrainas kaujas laukā
Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kas ražo tehniku militārām vajadzībām un kuru ražojumus atzinīgi novērtē Ukrainas kaujas laukā. Ar sabiedrisko mediju skatītāju, lasītāju un klausītāju atbalstu, pateicoties sabiedrisko mediju un Ziedot.lv kopīgi rīkotajai labdarības akcijai, Latvijā ražotās preces un ierīces nonāks Ukrainā, lai palīdzētu ukraiņiem uzvarēt.
LTV reportāža. Ukraiņu karavīri pie Sumiem notur pozīcijas
LTV reportāža. Ukraiņu karavīri pie Sumiem notur pozīcijas
Sumu apgabals Ukrainas ziemeļos šobrīd ir viens no karstākajiem punktiem frontē, jo blakus tam, otrpus robežai, Ukrainas armija turpina savas operācijas Krievijas teritorijā – Kurskas apgabalā. Ienaidnieks plosās, cenšoties atriebties par šo soli. Tāpēc daudz darba ir Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēku 117. brigādei, kura sargā Ukrainas fronti ar droniem un mīnmetējiem.
Bankas varētu atgūt daļu no virspeļņas nodoklī samaksātā
Bankas varētu atgūt daļu no virspeļņas nodoklī samaksātā
Koalīcijas panāktā vienošanās par banku virspeļņas nodokli jau drīzumā sāks ieņemt reālas aprises, jo pirmo naudu no bankām plānots sagaidīt jau nākamā gada sākumā. Bankām gan izpildot konkrētus nosacījumus attiecībā uz kreditēšanu, daļu no valstij iemaksātās summas būšot iespējams atgūt.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd