Ziņas
1. oktobrī notiks pensiju indeksācija; atkarībā no darba stāža pensiju pieaugums par 6,5 – 10%
1. oktobrī notiks pensiju indeksācija; atkarībā no darba stāža pensiju pieaugums par 6,5 – 10%
Katru gadu 1. oktobrī notiek pensiju indeksācija. Tās mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju un atlīdzību aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu. Inflācija un tai sekojošā cenu celšanās samazina iedzīvotāju pirktspēju, līdz ar to pensionāri var nopirkt mazāk pārtikas produktu, zāles un citas preces un pakalpojumus.
Noslēgušās mācību «Namejs» plašākās aktivitātes Latgalē
Noslēgušās mācību «Namejs» plašākās aktivitātes Latgalē
Pagājušajā nedēļā sākās visaptverošās valsts aizsardzības mācības "Namejs", kas ilgs līdz pat 8. oktobrim. Mācību pirmajā posmā plašākās aktivitātes norisinājās Latgalē – tika pārbaudīta mobilizācijas darbība, iesaucot dienestā rezerves karavīrus, dabā izvietoti iepriekš iegādātie pretmobilitātes materiāli, kā arī izspēlētas masu nekārtības un pūļa savaldīšana.
Trūkst drosmes vai kompetences? Valsts aizvien nav izbeigusi saistības ar «Igati» par robežbūvi
Trūkst drosmes vai kompetences? Valsts aizvien nav izbeigusi saistības ar «Igati» par robežbūvi
Latvijai ir pamats lepoties starp Baltijas reģiona valstīm par paveikto, lai sakārtotu savu robežu ar Krieviju un Baltkrieviju. Jau nākamgad ekspluatācijā iecerēts nodot arī visu posmu uz robežas ar Krieviju. Tomēr, lai to izdarītu, ir jāatrisina tas, kas nav izdevies pēdējo piecu gadu laikā – jāizbeidz saistības ar "Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate"", kas izbūvēja pirmos simt kilometrus žoga un patruļtakas, bet kas aizvien nav nodotas ekspluatācijā, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Izbūvētais gan pa šo laiku daļēji aizaudzis un nolietojies.  
«Jaunās Vienotības» deputāts Zariņš iesaistīts Eiropas prokuratūras lietā par ES fondu projektiem Va...
«Jaunās Vienotības» deputāts Zariņš iesaistīts Eiropas prokuratūras lietā par ES fondu projektiem Valkā
Deputāta mandātu negaidīti nolikušā ekspremjera Krišjāņa Kariņa vietā Saeimā šonedēļ darbu uzsāka Viesturs Zariņš – "Jaunās Vienotības" (JV) Valkas novada nodaļas vadītājs un līdzšinējais Valkas vicemērs. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" noskaidroja, ka ilggadējais Valkas domnieks un iepirkumu speciālists Zariņš kopš pavasara ir iesaistīts Eiropas prokuratūras (EPPO) sāktajā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par Eiropas fondu finansējuma apgūšanu ražošanās infrastruktūras projektos.
«airBaltic» stratēģiskajam investoram apsver pārdot 10% akciju
«airBaltic» stratēģiskajam investoram apsver pārdot 10% akciju
Lai sakārtotu "airBaltic" grāmatvedību pirms uzņēmuma akciju pārdošanas biržā, valdība pirms nedēļas samazināja lidsabiedrības pamatkapitālu. Ministriem negribīgi nācās atzīt, ka liela daļa aviokompānijā ieguldīto līdzekļu ir iztērēti un nodokļu maksātāju naudu atpakaļ no "airBaltic" neprasīs. Pašlaik notiek sarunas ar kādu labi zināmu, bet vārdā nenosauktu stratēģisko investoru, kurš sākotnēji varētu iegūt 10% lidsabiedrības akciju, liecina LTV raidījuma "de facto" rīcībā esoša informācija.   
Ukrainā no Latvijas nogādāts ātrās palīdzības auto konvojs
Ukrainā no Latvijas nogādāts ātrās palīdzības auto konvojs
Ukrainai svarīgs ir jebkāda veida atbalsts, un it īpaši ātrās palīdzības mašīnas, kas glābj dzīvības – tā Latvijas Televīzijai Ukrainā teica nodibinājuma "Ganta fonds" pārstāvji. Ar viņiem tikāmies Kijivā, kur no Latvijas bija atbraucis vēl viens ātrās palīdzības automašīnu konvojs un tika nodots Ukrainas bruņoto spēku mediķiem.
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija a...
Īres dzīvokļos Rīgā ar pašvaldības atbalstu dzīvo 25 bezpajumtnieki; Liepājā un Valmierā situācija atšķiras
Bezpajumtniekiem pērn noslēgto īres dzīvokļu pilotprojektu šogad Rīgā īsteno kā pakalpojumu. Tam pašvaldība no budžeta šogad velta vairāk nekā 340 tūkstošus eiro, to Latvijas Radio noskaidroja Rīgas domē un no pakalpojumu sniedzēja Latvijas Samariešu apvienības. Vai pašvaldība to gatava turpināt arī nākamajā gadā un vai īres dzīvokļi pieejami arī Liepājā un Valmierā, kur līdzīgi kā Rīgā pērn noslēdzās izmēģinājuma projekts?
Drošības politikas eksperte: Divu kara gadu laikā nav izgaisušas Eiropas bailes no eskalācijas
Drošības politikas eksperte: Divu kara gadu laikā nav izgaisušas Eiropas bailes no eskalācijas
Eiropas lielvalstīs joprojām jācīnās ar bailēm no Krievijas eskalācijas draudiem un kodoldraudiem – divu kara gadu laikā tās nekur nav pazudušas, taču Ukrainas ieiešana Kurskas apgabalā ir apliecinājusi, ka Kremļa "sarkanās līnijas" ir mīts, kas izgaist katru reizi, kad tiek pārkāptas. Eiropa drīkst aizstāvēties un normāli karot, Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" pauda Vācijas Māršala fonda Ziemeļu novirziena vadītāja un drošības politikas pētniece Kristīne Bērziņa.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd