Ziņas
«airBaltic» ar akciju sākotnējo publisko piedāvājumu biržā cer piesaistīt 300 miljonus eiro
(papildi...
«airBaltic» ar akciju sākotnējo publisko piedāvājumu biržā cer piesaistīt 300 miljonus eiro (papildināts)
Nacionālā aviokompānija "airBaltic" ar akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) biržā plāno piesaistīt aptuveni 300 miljonus eiro. To otrdien, 3. septembrī, preses konferencē sacīja "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Klāvs Vasks. Šādu summu kompānija plāno piesaistīt, lai realizētu visus biznesa plānā izvirzītos uzdevumus un mērķus. Papildu valsts atbalsts netiks piesaistīts, sola uzņēmuma vadība.
Nodrošinājuma valsts aģentūra lauž līgumu ar «ReRe būvi» par ugunsdzēsēju depo būvniecības kavēšanos...
Nodrošinājuma valsts aģentūra lauž līgumu ar «ReRe būvi» par ugunsdzēsēju depo būvniecības kavēšanos (papildināts)
Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) pārtraukusi sadarbību ar būvniecības uzņēmumu SIA "ReRe būve", pamatojoties uz to, ka būvkomersants ilgstoši nespēj izpildīt uzņemtās līgumsaistības un pabeigt darbus pilnā apjomā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo Dagdas un Ilūkstes objektos, kā arī piegādāt nepieciešamās iekārtas Priekules un Iecavas depo ēkās.
Albānijas prezidents vizītē pateicas Latvijai par atbalstu ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā
(pap...
Albānijas prezidents vizītē pateicas Latvijai par atbalstu ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā (papildināts)
"Augstu novērtējam atbalstu mūsu valsts ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā." Tādu vēstījumu šodien pauda Albānijas prezidents Bajrams Begajs vēsturē pirmajā Rietumbalkānu valsts līdera vizītē Latvijā. Abu valstu prezidenti pārrunāja šo un citus jautājumus, tai skaitā atbalstu Ukrainai. Albānija esot gatava palīdzēt kara skartās valsts atjaunošanā.
Liāna Langa pametusi JKP rindas
Liāna Langa pametusi JKP rindas
Jaunās konservatīvas partijas (JKP) rindas pametusi sabiedriskā aktīviste Liāna Langa, aģentūrai LETA apstiprināja JKP valdes priekšsēdētājs Gatis Eglītis.
Putins netraucēti viesojas Starptautiskās Krimināltiesas dalībvalstī Mongolijā 
(papildināts)
Putins netraucēti viesojas Starptautiskās Krimināltiesas dalībvalstī Mongolijā  (papildināts)
Ukrainas un plašāku starptautisku nosodījumu izpelnījies Mongolijas lēmums nearestēt Krievijas vadītāju Vladimiru Putinu viņa oficiālās vizītes laikā šajā Austrumāzijas valstī. Mongolija ir atzinusi Starptautiskās krimināltiesas (SKT) jurisdikciju, tāpēc tai bija jāpilda SKT izdotais Putina aresta orderis saistībā ar Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā. Eksperti uzskata, ka Mongolijas bezdarbībai būs juridiskas sekas.
Mākslīgais intelekts priekšvēlēšanu aģitācijā: Grib dot KNAB pilnvaras aizliegt šādus materiālus
Mākslīgais intelekts priekšvēlēšanu aģitācijā: Grib dot KNAB pilnvaras aizliegt šādus materiālus
Norādei par mākslīgā intelekta rīku izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālos jābūt skaidri redzamai vai sadzirdamai – to paredz Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozījumi, ko skatīšanai otrajā lasījumā virza Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija. Vienlaikus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atbildība būs ātri apturēt apzināti melīgas informācijas izplatīšanu. Gala lēmumu Saeimai jāpieņem 12. septembrī.
Turcija apšaudījusi kurdu separātistus Irākas ziemeļos
Turcija apšaudījusi kurdu separātistus Irākas ziemeļos
Turcijas bruņotie spēki veikuši uzlidojumus Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) kaujiniekiem Irākas ziemeļos, otrdien paziņojusi Aizsardzības ministrija. Ministrija pavēstīja, ka Ankara uzbrukusi 20 mērķiem – alām, bunkuriem, patvertnēm, noliktavām un citiem objektiem, nogalinot daudzus kurdu kaujiniekus.
Iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem strauja energocenu kāpuma gadījumā būs valsts atbalsts
Iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem strauja energocenu kāpuma gadījumā būs valsts atbalsts
Mājsaimniecībām ar zemākiem ienākumiem turpmāk būs iespēja saņemt kompensācijas gadījumos, kad strauji pieaugs energocenas, tā otrdien, 3. septembrī, lēma valdība. Iepriekš energoresursu krīzē valdība izveidoja ārkārtas atbalsta sistēmu, taču tagad iedarbināts pastāvīgs mehānisms. Turklāt šoreiz atbalsts mērķēts uz šaurāku iedzīvotāju loku.
Krievija cenšas atdzīvināt radio apraidi vidējos viļņos
Krievija cenšas atdzīvināt radio apraidi vidējos viļņos
Jau vairāk nekā divus gadus Baltijas valstīs ir aizliegta pieeja virknei Krievijas plašsaziņas līdzekļu, kā arī televīzijas kanāliem, lai nepieļautu propagandas izplatību sabiedrībā. Cits stāsts ir ar radio. Vidējo viļņu diapazonā jeb AM ir uztverami divi Krievijas valsts radio kanāli, turklāt aizvadīto pāris gadu laikā izmēģinājuma kārtā uz īsu brīdi tiek veiktas arī translācijas no raidītājiem Krievijas teritorijā. Tai skaitā arī vienā no frekvencēm, kurā līdz kara sākumam bija dzirdama Ukrainas sabiedriskā radio programma. 
Zināmi topošās Eiropas Komisijas komisāru kandidāti; vairākums – vīrieši
Zināmi topošās Eiropas Komisijas komisāru kandidāti; vairākums – vīrieši
Visas Eiropas Savienības valstis ir nominējušas savus kandidātus darbam topošajā Eiropas Komisijā. Tomēr tikai Bulgārija ir atsaukusies nākamās komisijas vadītājas Urzulas fon der Leienas aicinājumam nominēt divus kandidātus – vīrieti un sievieti. Pārējās galvaspilsētas ir nolēmušas sūtīt tikai vienu kandidātu, un pārsvarā tie ir vīrieši. Tas apgrūtina fon der Leienas mērķi panākt līdzsvaru starp abu dzimumu komisāriem nākamajā sasaukumā.
LTRK vadītājs: Jāmazina valsts pārvaldē strādājošo skaits
LTRK vadītājs: Jāmazina valsts pārvaldē strādājošo skaits
Valsts pārvaldē strādājošo skaits būtu jāsamazina, bet tiem, kas turpina strādāt valsts pārvaldē, būtu jāmaksā lielākas algas. Šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd