Ziņas
Populistu partija «Alternatīva Vācijai» pārliecinoši uzvarējusi Tīringenes landtāga vēlēšanās
(papil...
Populistu partija «Alternatīva Vācijai» pārliecinoši uzvarējusi Tīringenes landtāga vēlēšanās (papildināts)
Svētdien divās Vācijas austrumu federālajās zemēs – Tīringenē un Saksijā – notika reģionālās vēlēšanas. Tajās labi panākumi ir eiroskeptiskajai labēji populistiskajai partijai "Alternatīva Vācijai", kā arī kreisi populistiskās politiķes Zāras Vāgenknehtas politiskajam spēkam. Abiem spēkiem kopīga ir ne tikai kritiska nostāja pret migrantiem, bet arī kritika pret Vācijas līdzšinējo atbalstu Ukrainai. Savukārt ar saviem panākumiem nevar būt apmierinātas pašreizējo koalīciju veidojošās partijas – sociāldemokrāti, zaļie un brīvie demokrāti.
FOTO: Pacilātā un apņēmības pilnā gaisotnē Latvijas skolās iezvana jauno mācību gadu
(papildināts)
FOTO: Pacilātā un apņēmības pilnā gaisotnē Latvijas skolās iezvana jauno mācību gadu (papildināts)
Par godu tam Latvijas skolās un bērnudārzos pirmdien, 2. septembrī, ar dažādiem pasākumiem svinīgi atzīmē Zinību dienu un sāk jauno mācību gadu. Šogad jaunais mācību gads nāk ar dažādām pārmaiņām – izmaiņām mācību saturā un atzīmju izlikšanas kārtībā, tāpat turpinās skolu tīkla sakārtošana. Turpinās arī pāreja uz izglītību tikai latviešu valodā, kas šogad skar mazākumtautību programmu skolēnus 2., 5. un 8. klasēs. 
Izraēlu paralizē ģenerālstreiks; protestētāji pieprasa panākt «Hamās» gūstekņu atbrīvošanu
(papildin...
Izraēlu paralizē ģenerālstreiks; protestētāji pieprasa panākt «Hamās» gūstekņu atbrīvošanu (papildināts)
Izraēlu šodien daļēji paralizēja ģenerālstreiks, ko arodbiedrības izsludināja, lai piespiestu valdību vienoties ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" par ugunspārtraukšanu Gazas joslā un visu izraēliešu ķīlnieku atbrīvošanu. Sabiedrības spiediens uz premjerministru Benjaminu Netanjahu pieauga pēc tam, kad pirms dažām dienām Gazā atrada sešu nogalinātu ķīlnieku mirstīgās atliekas.
Personālvadības asociācijas vadītāja: Jābūt kritērijiem, ko sagaidām no sabiedriskā medija valdes
Personālvadības asociācijas vadītāja: Jābūt kritērijiem, ko sagaidām no sabiedriskā medija valdes
Pielīdzināt sabiedriskā medija valdes atalgojumu valsts kapitālsabiedrības vadītāja atalgojumam nav īsti pareizi, jo sabiedriskajam medijam ir pavisam citi mērķi un uzdevumi, proti, atšķirībā no kapitālsabiedrības tas nepelna, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja Latvijas Personālvadības asociācijas valdes priekšsēdētāja Eva Selga. Viņasprāt, apvienotais sabiedriskais medijs ir unikāls projekts, no kura daudz tiek sagaidīts, līdz ar to ir jānosaka kritēriji,  "ko tad konkrēti mēs gaidām kādā laika periodā".
Ukrainā nemierīga nakts; Sumos nodarīti postījumi arī bērnu iestādēm
(papildināts)
Ukrainā nemierīga nakts; Sumos nodarīti postījumi arī bērnu iestādēm (papildināts)
Nakts nav bijusi mierīga - gan svētdienas, 1. septembra, vakarā, gan arī nakts stundās virs Ukrainas bija vērojama Krievijas bezpilota lidaparātu "Šahed" darbība. Tāpat Ukrainas gaisa spēki vēsta par naktī palaistām vadāmajām aviobumbām Sumu apgabala virzienā un brīdinājuši par spārnoto raķešu lidojumu. Gaisa spēki trauksmi Ukrainas apgabalos atcēla vien nesen, pulksten 6.30. Ir strādājušas pretgaisa aizsardzības sistēmas.
Medijs: Kremlis karam Ukrainā vervē bezpajumtniekus Sibīrijā un Krievijas tālajos austrumos
Medijs: Kremlis karam Ukrainā vervē bezpajumtniekus Sibīrijā un Krievijas tālajos austrumos
Krievija karam Ukrainā vervē bezpajumtniekus Sibīrijā un vairākās tālo austrumu pilsētās, solot labu atalgojumu un palīdzību dzīvesvietas atrašanā pēc atgriešanās no kara. Lai arī nav zināms, cik tieši vīriešu labprātīgi devušies cīņā, brīvprātīgie bezpajumtnieku patversmēs medijam "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" atklāja, ka dzīvs Krievijā atgriežas vien retais. Turklāt arī tad – bez naudas un solītā mitekļa.
Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus
Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus
Vairākas skolas šorīt, pirmajā jaunā mācību gada dienā, saņēmušas "zema riska līmeņa draudu" e-pastus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Gazā sākta bērnu vakcinācija pret poliomielītu
Gazā sākta bērnu vakcinācija pret poliomielītu
Gazas joslā sākta masveidīga vakcinācija pret poliomielītu jeb bērnu trieku. Starptautisko organizāciju organizētās kampaņas pirmajā posmā poti plānots nodrošināt vairāk nekā 156 tūkstošiem bērnu vecumā līdz 10 gadiem.
Talsos ražo atmīnēšanas iekārtas; pēc kara tās vajadzēs vēl 50 gadu
Talsos ražo atmīnēšanas iekārtas; pēc kara tās vajadzēs vēl 50 gadu
Līdz šim par sabiedrības ziedojumiem labdarības organizācija "Ziedot.lv" nosūtījusi uz Ukrainu vairākus tūkstošus atmīnēšanas komplektu. Tie šobrīd ir ļoti nepieciešami - katra neitralizētā mīna izglābj kāda bērna, civiliedzīvotāja vai karavīra dzīvību. Viens no uzņēmumiem, kas Latvijā ražo atmīnēšanas iekārtas, atrodas Talsos. Šīs iekārtas pēc kara vajadzēs vēl 50 gadus.
Polijā piemin Otrā pasaules kara sākumu
Polijā piemin Otrā pasaules kara sākumu
Polijā svētdien, 1. septembrī, notika Otrā pasaules kara sākuma piemiņas pasākumi. Fašistiskā Vācija pirms 85 gadiem kā pirmajai uzbruka Polijas militārai bāzei Vesterplatei netālu no Gdaņskas pilsētas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd