Dzīve & Stils / Pilsētvide
Kultūras piemineklis, bet draud sabrukt – nespēj izlemt par avārijas stāvoklī esošas Rīgas ēkas nāko...
Kultūras piemineklis, bet draud sabrukt – nespēj izlemt par avārijas stāvoklī esošas Rīgas ēkas nākotni
Jau vairākus gadus ēka Rīgā, Pētersalas ielā 5, ir iekļauta vidi degradējošo objektu sarakstā, un laika gaitā celtnes stāvoklis ir pasliktinājis tiktāl, ka šobrīd, lai neapdraudētu cilvēku drošību, uz nenoteiktu laiku ir slēgta transportlīdzekļu satiksme Pētersalas ielas posmā. Tomēr, ņemot vērā, ka celtne ir vietējās nozīmes kultūras piemineklis, to nojaukt nedrīkst, līdz ar to iesaistītās puses vēl nespēj vienoties un izlemt par ēkas nākotni, tādējādi atstājot neziņā arī apkārtējos. 
Ekspluatācijā nodod Bolderājas pretplūdu aizsargbūvi pie Buļļupes
Ekspluatācijā nodod Bolderājas pretplūdu aizsargbūvi pie Buļļupes
Jūlija beigās ekspluatācijā nodota Bolderājas pretplūdu aizsargbūve, kas turpmāk pasargās Bolderājas iedzīvotājus no vēja izraisīta Buļļupes ūdens līmeņa kāpuma radītajām sekām. Jaunais aizsargdambis atrodas Buļļupes labajā krastā Lielās ielas posmā no Grants ielas līdz Kapteiņu ielai un ir 1,9 kilometrus garš un 2,5 metru augsts, informēja Rīgas domē.
Nomainīs nokaltušos kokus Čaka ielā 
Nomainīs nokaltušos kokus Čaka ielā 
Daži Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, labiekārtošanas projekta ietvaros iestādītie koki nokaltuši, un tos plānots aizstāt ar jauniem. Koku stādītāji stāsta, ka saules pusē esošās lapotnes nav izturējušas svelmi. Kopumā projektu, kurā līdztekus kokiem plānotas arī puķu kastes, atkritumu tvertnes un velo novietnes, plānots pabeigt līdz augusta beigām.
Talsu skeitparkā tapis īpašs grafiti; pilsētniekiem patīk
Talsu skeitparkā tapis īpašs grafiti; pilsētniekiem patīk
Šonedēļ talsinieki kļuvuši par sava veida mākslas ekspertiem – nedēļas sākumā viena no sienām Talsu vecpilsētā pārtapa par laikmetīgās mākslas sienas gleznojumu, kuru daļa vietējo savā mazpilsētā nesaprata. Tāpēc nedēļas beigās viņu sirdis jau sildīja pavisam cits mākslas darbs Talsu skeitparkā, kas talsiniekiem ir daudz saprotamāks – gan vizuāli, gan saturiski. Jaunā grafiti autors ir Latvijā pazīstamas ielu mākslinieks Dainis Rudens un trīs viņa kolēģi – Jēkabs Noviks, Ēriks Caune un Sanita Skalbe.
Naktīs regulāri izgaismos Ventas rumbu; nedēļas nogalēs – krāšņas gaismas spēles
Naktīs regulāri izgaismos Ventas rumbu; nedēļas nogalēs – krāšņas gaismas spēles
Turpmāk arī diennakts tumšajā laikā Eiropā platākais ūdenskritums Ventas rumba būs ne tikai dzirdams, bet arī ieraugāms – nedēļu nogalēs paredzēti īpaši gaismas scenāriji, izgaismojot rumbu. Projekta īstenotāji neslēpa, ka apjoma un dažādu ierobežojumu dēļ tas bija izaicinājumiem bagāts un īsts pacietības pārbaudītājs.
Urbānās bišu saimes arī uz Jelgavas poliklīnikas jumta
Urbānās bišu saimes arī uz Jelgavas poliklīnikas jumta
Uz Jelgavas poliklīnikas jumta izvietotas pirmās bišu saimes, tādējādi veidojot urbāno pilsētvides dārzu, kas daudzās citās Eiropas valstīs jau ir izplatīta prakse. Turpmāk ne tikai medus karote mediķiem ļaus stiprināt imunitāti vīrusu sezonas laikā, bet arī veikt noderīgus pētījumus par ievākto medu pilsētvidē, jo Jelgava ir bagāta ar liepām un citiem ziedošiem augiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd