Salām nepieciešams:
- 5 olu baltumi
- 100 grami cukura
- 1 tējkarote citronu sulas
Vaniļas mērcei:
- 300 ml piena
- 300 ml saldā krējuma (30–35% tauku saturs)
- 5 olu dzeltenumi
- 40 grami cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Dekorēšanai:
Svaigas ogas.
Pagatavošana:
Uzmanīgi atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, saldo krējumu, pienu un vaniļas cukuru, kārtīgi sajauc. Liek katliņā sildīt uz plīts, regulāri maisa un uzsilda masu, līdz sāk parādīties putiņas. Nedrīkst uzvārīt. Noņem no plīts, atdzesē, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 8–10 stundām.
Olu baltumiem pievieno cukuru un citronu sulu, samaisa. Liek ūdens peldē un silda, maisa, līdz cukurs izkusis, noņem. Masu puto, līdz izveidojas stingras, gaisīgas putas.
Desertu pasniedz dziļā, bet lēzenā šķīvī. Ielej mērci un vienmērīgi ar karoti uzliek dažas baltās, gaisīgās salas. Pēc vēlmes pirms pasniegšanas salas var apdedzināt ar gāzes degļa liesmu. Pievieno svaigās ogas pēc izvēles, piemēram, mellenes, avenes, zemenes vai citas.
Lai labi garšo!
Citi "Pa straumei" upju stāsti