Receptes
Laivojot pa Abulu, raidījuma "Pa straumei" komanda paviesojās saimniecībā "Abullāči" – tur varēja kārtīgi saēsties svaigas ogas un uzzināt lielisku melleņu kokteiļa recepti, ko iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā.
Ēdiena gatavošanai zemes cepeškrāsnī ir gadu tūkstošiem sena tradīcija, ko atkal tautās ceļ Rūjienā dzimušais un augušais fon Stricka villas šefpavārs Aldonis Elksnis. Viņš zina, kā izcelt zivs dabisko garšu un maltītes pagatavošanā izmanto vien to, kas tuvumā atrodams. Recepte ir bezgala vienkārša, viss āķis slēpjas izejvielās, pagatavošanas tehnikā un attieksmē pret darāmo. Šoreiz tika kūpināts plaudis – viena no izplatītākajām Latvijas zivīm, turklāt ļoti garda. Tas rados karpai, taču plauža vietā var izmantot jebkuru citu balto zivi.