Pagatavo latgaliešu ēdienus asuškas un kuģeli! Divas «Pa straumei» receptes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 4 mēnešiem.

Kuģeli jeb rīvētu kartupeļu sacepumu no seniem laikiem iecienījuši Andrupenē. Šīs apdzīvotās vietas kulināro mantojmu spilgti raksturo arī saldais ēdiens asuškas.

Asuškas

Top asušku mīkla.
Top asušku mīkla.

Asuškas ir vienkāršas rauga mīklas maziņas bulciņas, kuras pirms pasniegšanas silda cepeškrāsnī saldā sviesta-krējuma mērcē.

Siltam pienam pievieno cukuru, raugu, šķipsniņu sāls, nedaudz taukvielas un miltus pēc vajadzības. No uzrūgušas mīklas veido mazas bulciņas, cep cepeškrāsnī.

Mērcei ņem sviestu, kuru izkausē, pievienojot cukuru un beigās skābu vai saldu krējumu.
 
Gatavās bulciņas dziļākā traukā aplej ar saldo mērci un zem vāka vai apsedzot ar foliju silda cepeškrāsnī apmēram pusstundu.

Kuģelis

Nomizotus svaigus kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno rīvētus sīpolus, pēc vēlēšanās – arī maltu gaļu vai žāvētu šķiņķi gabaliņos. Pievieno sāli, piparus, visu sajauc un cep cepeškrāsnī apmēram stundu. Pasniedz ar skābu krējumu.

Citas "Pa straumei" receptes

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti