Ziņas
Pašvaldības būvēs mājokļus jaunajiem speciālistiem; valsts programmu finansēs arī privātie investori...
Pašvaldības būvēs mājokļus jaunajiem speciālistiem; valsts programmu finansēs arī privātie investori (papildināts)
13 pašvaldības trešdien, 2. oktobrī, parakstīja nodomu protokolu Finanšu ministrijas un "Valsts nekustamo īpašumu" programmā "Īres mājokļi Latvijas speciālistiem". Šī programma tiks īstenota ar privātās un publiskās partnerības (PPP) līdzdalību. Pavisam pašvaldības apņēmušās līdz 2030. gadam uzbūvēt vairāk nekā 2000 zemas īres cenas mājokļus, to skaitā aptuveni pusi – Rīgā.
Analītiķi: Izraēlas atbildes triecieni Irānai tiks saskaņoti ar ASV
(papildināts)
Analītiķi: Izraēlas atbildes triecieni Irānai tiks saskaņoti ar ASV (papildināts)
Tuvo Austrumu reģionā saglabājas bažas par iespējamu plašāka reģionālā konflikta izcelšanos pēc otrdien vakarā notikušā Irānas masveida ballistisko raķešu uzbrukuma Izraēlai. Izraēlas vadība brīdina, ka Irāna dārgi samaksās par šo uzbrukumu. Pēc analītiķu domām, Izraēla savus atbildes gājienus saskaņos ar galveno sabiedroto ASV.
Izraēlas iedzīvotāja: Mums ir jāpārtrauc slepkavību un nāves cikls
Izraēlas iedzīvotāja: Mums ir jāpārtrauc slepkavību un nāves cikls
Šādos kritiskos brīžos tu uzdod sev lielus un dziļus jautājumus. Tā pēc otrdien notikušā plašā Irānas raķešu uzbrukuma Izraēlai saka izraēliete Efrata Mačikava, kura ar ģimeni dzīvo Lahišas ciematā valsts dienvidos. Viņa uzskata, ka Izraēlai ir jādzīvo mierā ar saviem kaimiņiem, bet vienlaikus jādara viss, lai izskaustu terorismu.
FOTO: Rīgā marķētas pirmās droša patvēruma vietas
(papildināts)
FOTO: Rīgā marķētas pirmās droša patvēruma vietas (papildināts)
Dreiliņu apkaimē Rīgā marķētas pirmās droša patvēruma vietas, kas ir piemērotas iedzīvotāju pasargāšanai katastrofu un militāra apdraudējuma gadījumā. Īpašas zīmes uzstādītas bērnudārzā "Dzilniņa" un trīs blakus esošajās pašvaldības dzīvojamajās ēkās, kurām ir piemērotas pagrabtelpas.
Joprojām nav skaidru risinājumu, kā palīdzēt nepilngadīgajiem ar atkarībām
Joprojām nav skaidru risinājumu, kā palīdzēt nepilngadīgajiem ar atkarībām
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē deputāti trešdien, 2. oktobrī, iepazinās ar ziņojumu par iespējamiem risinājumiem rīcībai ar apreibinošu vielu ietekmē esošajiem nepilngadīgajiem. Tomēr sēde noslēdzās bez skaidriem risinājumiem, ko reāli vajag darīt, lai palīdzētu bērniem un pusaudžiem, kuriem ir atkarības.
Traģiskajā avārijā Lietuvā, iespējams, kļūdījušies latviešu rallisti; saredz arī nopietnus drošības...
Traģiskajā avārijā Lietuvā, iespējams, kļūdījušies latviešu rallisti; saredz arī nopietnus drošības pārkāpumus
Aizvadītajā nedēļā Lietuvas pilsētā Utenā notikušo traģisko avāriju autorallija sacensībās, iespējams, izraisījusi latviešu ekipāžas kļūda, laikus nepamanot līkumu un iebraucot skatītāju pūlī, norādījusi Lietuvas Automobiļu sporta federācija. Tomēr autosporta lietpratēji uzskata, ka negadījumu, kurā gāja bojā viens un cieta vairāki cilvēki, varēja novērst, ja būtu ievērotas papildu drošības prasības, noskaidroja portāls LSM.lv.
Izraēla uz Irānas uzbrukumu varētu atbildēt ar triecieniem pa naftas objektiem
(papildināts)
Izraēla uz Irānas uzbrukumu varētu atbildēt ar triecieniem pa naftas objektiem (papildināts)
Pēc Irānas raķešu uzbrukuma Izraēlai pieaugušas bažas par plaša konflikta izcelšanos Tuvo Austrumu reģionā, jo Izraēla un ASV solījušas atbildēt uz šo uzbrukumu, un tas varētu notikt jau tuvāko dienu laikā. Izskanējušas ziņas, ka Izraēla varētu vērsties pret Irānas naftas industrijas objektiem, lai Teherānas režīmam atņemtu lielāko ienākumu avotu.
Saeimas komisija noraida ieceri ļaut pašvaldības vēlēt no 16 gadiem; uzskata – tas neatbilst Satvers...
Saeimas komisija noraida ieceri ļaut pašvaldības vēlēt no 16 gadiem; uzskata – tas neatbilst Satversmei
Saeimā atkal aktualizēta diskusija, vai Latvijā pašvaldību vēlēšanās varētu ļaut piedalīties no 16 gadu vecuma. Veikt grozījumus Pašvaldību vēlēšanu likumā rosinājis "Progresīvo" frakcijas deputāts Ervins Labanovskis un arī Latvijas Jaunatnes padome. Lai arī idejisks atbalsts šādiem grozījumiem būtu, šī iecere neguva Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātu vairākuma atbalstu, Saeimas Juridiskā biroja ekspertam norādot, ka iecere neatbilstot Satversmei.
Lietuvā pirms Seima vēlēšanām populārākā partija ir sociāldemokrāti
Lietuvā pirms Seima vēlēšanām populārākā partija ir sociāldemokrāti
Nepilnas divas nedēļas pirms Seima vēlēšanu pirmās kārtas populārākā partija Lietuvā ir sociāldemokrāti, kas jau ilgāku laiku atrodas partiju reitingu tabulas augšgalā, liecina sabiedriskās domas un tirgus izpētes uzņēmuma "Spinter" aptauja, kas veikta pēc portāla "Delfi.lt" pasūtījuma.
Policija uzsākusi kriminālprocesu novārtā pamestā sirmgalvja iespējamas apkrāpšanas lietā
Policija uzsākusi kriminālprocesu novārtā pamestā sirmgalvja iespējamas apkrāpšanas lietā
Novārtā pamestais un, iespējams, apkrāptais seniors drīzumā tiks izrakstīts no slimnīcas, un plānots, ka viņš nonāks Mārcienas Sociālās aprūpes centrā. Bezpalīdzīgais 92 gadus vecais sirmgalvis ilgstoši nebija saņēmis ne sociālu, ne medicinīsku palīdzību, un, iespējams, tika izkrāpts viņa īpašums. Par to policija uzsākusi kriminālprocesu. Sociālā dienesta darbiniece, kura šajā lietā ir iesaistīta, vēl joprojām ir darba nespējas prombūtnē.
Atjaunots Lucavsalas grilparks
Atjaunots Lucavsalas grilparks
Lucavsalā AS "Ķekava Foods" ir uzstādījusi un parka apmeklētājiem nodevusi lietošanai septiņus jaunus āra grilus ar grilēšanas aprīkojumu, nomainot savulaik  2017. gadā uzstādītos, bet nu jau nolietotos grilus. Grili izvietoti Lucavsalas dienvidu daļā, zaļajā zonā Mazās Daugavas krastā, posmā starp Lucavsalas līča peldvietu un Rīgas Airēšanas klubu, informēja Rīgas domē.
«Indexo» krievu valodā un «burbuļi». Kā «X-vētras» saduras ar realitāti
«Indexo» krievu valodā un «burbuļi». Kā «X-vētras» saduras ar realitāti
Ar klaigāšanu sociālajā tīklā "X" var pievērst lēmumu pieņēmēju uzmanību, kā arī radīt viņiem iespaidu, ka tā ir tautas, nevis vienkārši nervozu cilvēku saujiņas balss, saka sabiedriskās politikas centra "Providus" direktore Iveta Kažoka. Patiesības brīdis pienāk, kad aktīvistiem jāapliecina savs "mandāts no tautas" nevis ar atzīmēm "patīk", bet realitātē. Vai, piemēram, pašlaik tviterī (tagad platforma "X") pamanāmās personas un pazīstamās "atkrieviskotājas" cienītāji ir mikroburbulis, un par ko mums var pastāstīt "X-vētra" ap banku "Indexo", skaidroja LSM.
Japānas drošības politikas pētnieks: Krievijas draudi nekur nav zuduši
Japānas drošības politikas pētnieks: Krievijas draudi nekur nav zuduši
Lai arī Japāna, tāpat kā virkne citu Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu, par lielāku draudu uzskata Ķīnas un Ziemeļkorejas īstenoto politiku, arī potenciālie Krievijas draudi nekur nav zuduši. It īpaši ņemot vērā Maskavas attiecību pastiprināšanos ar Pekinu un Phenjanu laikā, kad Kremlis meklē atbalstu agresijai pret Ukrainu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd