Ziņas
Ņevzļingeita Rīgā: oligarhu cīņās piedalās portāli «jauns.lv» un «kompromat.lv»; Avenam piedāvāts no...
Ņevzļingeita Rīgā: oligarhu cīņās piedalās portāli «jauns.lv» un «kompromat.lv»; Avenam piedāvāts nopirkt skandalozo saraksti
Šobrīd Polijā aizdomās par uzbrukumu vairākiem Alekseja Navaļnija līdzgaitniekiem organizēšanu apcietinātā Anatolija Bļinova sarakstē ar, visticamāk, Izraēlā dzīvojošo miljardieri Leonīdu Ņevzļinu ir pieminētas vairākas ar Latvijas medijiem saistītas personas. Sarunās gan tiek aprunātas sankcijām pakļautā miljardiera un Latvijas pilsoņa Pjotra Avena intervijas, gan plānoti publiski uzbrukumi citiem Ņevzlina sāncenšiem no Krievijas oligarhu aprindām.
Par uzbrukumu Navaļnija līdzgaitniekam apcietinātais ceļojis ar viltotu Latvijas pasi
Par uzbrukumu Navaļnija līdzgaitniekam apcietinātais ceļojis ar viltotu Latvijas pasi
Krievijas pilsonis Anatolijs Bļinovs, kurš Polijā apcietināts aizdomās par uzbrukuma organizēšanu mirušā Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, pārvietojies pa Eiropu, izmantojot viltotu Latvijas pasi, kas izdota uz Liepājā dzīvojoša vairākkārt sodīta nepilsoņa vārda. Par to šovakar vēsta LTV raidījums "De facto".
Pediatram Mednim pagarināts sertifikāts, lai gan ar neatbilstošiem izteikumiem viņš dalās ne pirmo r...
Pediatram Mednim pagarināts sertifikāts, lai gan ar neatbilstošiem izteikumiem viņš dalās ne pirmo reizi
Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām  nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts. Turklāt pediatra sertifikāts, kura termiņš būtu beidzies šomēnes, 11. septembrī, jau pagarināts līdz pat 2029. gada oktobrim, noskaidrojis LTV raidījums "De facto".
Stoltenberga 10 gadi NATO vadībā: No alianses «smadzeņu nāves» līdz aizsargam
Stoltenberga 10 gadi NATO vadībā: No alianses «smadzeņu nāves» līdz aizsargam
"Kopš 2014. gadā kļuvu par NATO ģenerālsekretāru, pasaule mums apkārt ir pamatīgi mainījusies," tā savā pēdējā intervijā atzīst Jenss Stoltenbergs. Viņš šajā amatā sabijis 10 gadus – ilgāk nekā bija plānots, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā un dalībvalstu neizlēmības dēļ viņa termiņš tika pagarināts četras reizes. Šīs desmitgades laikā NATO ir pastiprinājusi savu aizsardzību no nulles līdz desmitiem tūkstošu kaujas gatavu NATO karavīru mūsu austrumu flangā. Nākošnedēļ Stoltenberga vietā pie alianses stūres stāsies bijušais Nīderlandes premjers Marks Rute.
Latgales uzņēmēji vēlas priekšrocības aizsardzības iepirkumos
Latgales uzņēmēji vēlas priekšrocības aizsardzības iepirkumos
Šogad Baltijas aizsardzības līnijai no valsts budžeta veltīti 25 miljoni eiro. Liela daļa no tā paliek Latgalē, apgalvo Aizsardzības ministrijā (AM). Vietējie uzņēmēji ir skeptiski – betona pretmobilitātes šķēršļus nereti ved no Rīgas, lai gan, vai tad nevarētu ražot šeit? 
Miķeldienu atzīmē arī pēc sentēvu tradīcijām
Miķeldienu atzīmē arī pēc sentēvu tradīcijām
Miķeļdiena ir rudens saulgrieži, kas mūsu senčiem bija līdzvērtīgā godā ar Ziemassvētkiem, Lieldienām un Jāņiem. Daudzviet Latvijā svētdien, 29. septembrī, šos svētkus svinēja, ievērojot tradīcijas – ar dziesmām un spēlēm.
Austrijas parlamenta vēlēšanās varētu uzvarēt galēji labējie
Austrijas parlamenta vēlēšanās varētu uzvarēt galēji labējie
Austrijā šajos mirkļos noslēdzas balsošana parlamenta vēlēšanās un tiek slēgti pēdējie vēlēšanu iecirkņi. Priekšvēlēšanu aptaujas solīja labus panākumus pret imigrantiem noskaņotajai Austrijas Brīvības partijai, kas pazīstama arī ar savu draudzīgu attieksmi pret Krieviju. Otrajā vietā ir līdzšinējā kanclera Karla Nēhammera pārstāvētā Austrijas Tautas partija.
Bijusī pašvaldības dzīvokļa īrniece par tūkstošiem eiro parādu uzzina gandrīz pēc 10 gadiem
Bijusī pašvaldības dzīvokļa īrniece par tūkstošiem eiro parādu uzzina gandrīz pēc 10 gadiem
Kāda bijusī Liepājas pašvaldības dzīvokļa īrniece, kura dzīvo Anglijā, negaidīti uzzinājusi, ka viņai jāmaksā vairākus tūkstošus eiro liels īres parāds par dzīvokli, no kura viņa izvācās jau 2008. gadā. Sieviete ir neizpratnē, kāpēc par parādu uzzinājusi tikai pēc daudziem gadiem, un aizdomās par iespējamu krāpšanu vērsusies Valsts policijā.
«Palīdzam ukrainietēm stiprināt pašapziņu» – nevalstiskā organizācija Ukrainā palīdz sievietēm apgūt...
«Palīdzam ukrainietēm stiprināt pašapziņu» – nevalstiskā organizācija Ukrainā palīdz sievietēm apgūt «vīriešu profesijas»
"Pašlaik mums jāpalīdz ukrainietēm gūt augstāku pašapziņu" – tā Latvijas Radio raidījumā "Drošinātājs" stāsta Viktorija Posijeva, NVO "Reskilling Ukraine" komunikāciju menedžere. Programmas absolvente Natālija Kolisničenko apstiprina, ka mērķi programmas veidotāji sasniedz. Zviedrijā bāzetā nevalstiskā organizācija, kuras komandu veido pārsvarā uz Zviedriju no kara aizbēgušie ukraiņi, nodarbojas ar sieviešu apmācību kravas automašīnu un sabiedriskā autobusa vadītāju profesijā. Karam turpinoties jau trešo gadu, Ukrainas darba tirgū arvien izteiktāks ir vīriešu trūkums.
Rīgā norit vairāki Miķeļdienas pasākumi
Rīgā norit vairāki Miķeļdienas pasākumi
Rīgā svētdien, 29. septembrī, iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti iepazīt Miķeļdienas tradīcijas, apmeklējot tirdziņus un darboties dažādās radošajās darbnīcās. Galvaspilsētā visas dienas garumā notiks dažādi pasākumi.
Izraēla turpina apšaudīt Libānu
Izraēla turpina apšaudīt Libānu
Aizvadītajā naktī Izraēla turpināja apšaudīt Libānu. Raķetes mēģināja iznīcināt dažādus militāros mērķus, kas saistīti ar teroristisko grupējumu "Hizbullāh". Tomēr arī starp civiliedzīvotājiem ir daudz bojā gājušo. Pēc Libānas varasiestāžu datiem, aizvadītajā naktī ir nogalināti 33 cilvēki, bet kopumā divu nedēļu laikā – ap tūkstoti.
Bibliotēkās Augšdaugavas novadā veidos sensorās istabas emocionālās labsajūtas veicināšanai
Bibliotēkās Augšdaugavas novadā veidos sensorās istabas emocionālās labsajūtas veicināšanai
Kā literatūru, kultūru un sabiedrību apvienot vienuviet un ļaut visam darboties? Atbildi uz šo jautājumu kopīgi ar kolēģiem kaimiņvalstī Lietuvā meklē bibliotēkas Augšdaugavas novadā. Te vismaz divās novada bibliotēkās – Subatē un Višķos - iecerēts izveidot sensorās istabas. Tās ir sajūtu telpas cilvēku emocionālās labsajūtas veicināšanai un reizē arī veiksmīga prakse digitālās pratības jomā. Latvijā tā varētu kļūt par jaunu pieredzi, kas tiek īstenota publiskās vietās – lauku bibliotēkās, jo līdz šim sensorās istabas ir vien sociālo vai veselības iestāžu pacientu pieejamībā.
Dzīve būvobjektā turpinās. Liepājā ilgstoši nepabeidz mājas renovāciju, bažas par ES atbalsta zaudēš...
Dzīve būvobjektā turpinās. Liepājā ilgstoši nepabeidz mājas renovāciju, bažas par ES atbalsta zaudēšanu
Vairāk nekā pirms gada - 2023. gada sākumā – LTV raidījums "4.studija" atsaucās kāda Liepājas nama iedzīvotāju palīgā saucienam - viņu māju renovēja jau četrus gadus, bet remontdarbiem vēl neredzēja galu. Projekta vadītājs "Liepājas namu apsaimniekotājs" vainoja neizdarībā būvniekus. Toreiz izskanēja apņemšanās pabeigt būvdarbus līdz pērnajam pavasarim. Tagad šīs mājas iedzīvotāji atkal vērsušies "4.studijā", jo mājas renovācija joprojām nav pabeigta.
Talsu pašvaldības iestādes jau pusgadu strādā četru darbadienu režīmā
Talsu pašvaldības iestādes jau pusgadu strādā četru darbadienu režīmā
Lai mazinātu pašvaldības izdevumus un sabalansētu šī gada budžetu, Talsu novada dome pavasarī pieņēma virkni taupības pasākumu. Jūtamākais no tiem – lēmums pašvaldības administrācijā un iestādēs pāriet uz četru dienu darba nedēļu, attiecīgi samazinot arī atalgojumu. Nu jau pusgadu Talsu novads strādā šādā režīmā. Latvijas Televīzija devās noskaidrot, kā tas mainījis darbinieku un iedzīvotāju ikdienu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd