Ziņas
Agresorvalstu preču tirdzniecība Latvijas veikalos joprojām plaši izplatīta
Agresorvalstu preču tirdzniecība Latvijas veikalos joprojām plaši izplatīta
Ukrainā jau trešo gadu turpinās Krievijas sāktais pilna apjoma karš, tikmēr Latvijas veikalos joprojām var iegādāties agresorvalstu pārtikas produktus, dzērienus un citas preces. Jau gada sākumā Latvijas Radio pētīja veikalu plauktus un tagad, veicot atkārtotu izpēti, var secināt – lielas izmaiņas nav notikušas un tie tirgotāji, kas šīs preces tirgoja iepriekš, turpina to darīt joprojām. Tikmēr atbildīgā Zemkopības ministrija turpina darbu, lai noteiktu paaugstinātus ievedmuitas tarifus plašākam Krievijas un Baltkrievijas produktu klāstam.
Irāna veikusi raķešu uzbrukumu Izraēlai; Telaviva sola atbildes triecienu
(papildināts)
Irāna veikusi raķešu uzbrukumu Izraēlai; Telaviva sola atbildes triecienu (papildināts)
Izraēlas un Irānas amatpersonas ziņo, ka otrdien vakarā Irāna veikusi ballistisko raķešu uzbrukumu Izraēlai. Izraēlas aizsardzības spēki aicināja iedzīvotājus doties uz patvertnēm, vēlāk trauksme atcelta, lielākā daļa raķešu pārtverta, nav ziņu par upuriem un ievainotajiem Izraēlā, bet ziņots par vienu upuri Rietumkrastā. Telaviva sola atbildes triecienu.
Valsts kontrole: Tuvākajos gados var pietrūkt tiesnešu
Valsts kontrole: Tuvākajos gados var pietrūkt tiesnešu
Latvijā kopumā ir radīti priekšnoteikumi rajonu (pilsētas) tiesu un apgabaltiesu nodrošināšanai ar profesionāliem un kompetentiem cilvēkresursiem. Tomēr pasākumi cilvēkresursu attīstībai norit pārāk gausi un tuvākajos gados var iestāties krīze, secināts Valsts kontroles revīzijā.
Vai dzelzceļš uz nekurieni? Jēkabpilī projektē infrastruktūru, bet investora nav
Vai dzelzceļš uz nekurieni? Jēkabpilī projektē infrastruktūru, bet investora nav
Jēkabpilī cenšas piesaistīt investorus ražošanas attīstībai, bet ne vienmēr rezultāti ir pozitīvi. Nesen divi ārvalstu uzņēmumi atteicās no sākotnējās idejas būvēt ražotni bijušā Jēkabpils lidlauka teritorijā, bet pašvaldība jau bija sākusi projektēt dzelzceļa posmu, kas bija nepieciešams vienam no potenciālajiem investoriem. Cerībā piesaistīt citu uzņēmumu, pašvaldība nav atteikusies no plāna izveidot dzelzceļa pievadu.
Ministre Lāce: «Progresīvajos» nav šķelšanās
Ministre Lāce: «Progresīvajos» nav šķelšanās
Trīs biedru izstāšanās no "Progresīvajiem" pēc domstarpībām Izraēlas jautājumā neliecina par partijas šķelšanos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" pauda kultūras ministre Agnese Lāce ("Progresīvie").
Vairāki avoti apšauba Izraēlas bruņoto spēku klātbūtni Libānas teritorijā
(papildināts)
Vairāki avoti apšauba Izraēlas bruņoto spēku klātbūtni Libānas teritorijā (papildināts)
Aizvadīto stundu laikā vairākas puses nākušas klajā ar paziņojumiem, ka Izraēlas bruņotie spēki nav iegājuši Libānas dienvidos. Kāds anonīms avots Libānas armijā aģentūrai AFP apgalvo, ka valsts teritorijā neesot novērots Izraēlas spēku iebrukums. Līdzīgu apgalvojumu otrdien paudis arī kaujinieku grupējuma "Hizbullāh" pārstāvis kanālam "Al-Jazeera" un grupējuma tīmekļa platformās.
Latvijas Radio Kijivā: Ukraiņi godina karā kritušo valsts aizstāvju piemiņu
Latvijas Radio Kijivā: Ukraiņi godina karā kritušo valsts aizstāvju piemiņu
1. oktobrī Ukrainā atzīmē Valsts aizstāvju dienu, godina kara veterānus un piemin karā kritušos karavīrus. Pulksten 9.00 no rīta pilsētu centrālajos laukumos apstājās cilvēki, automašīnas un ar minūti ilgu klusuma brīdi tika pieminēti visi tie, kas atdevuši savu dzīvību, aizstāvot Ukrainu pret iebrucējiem.
Ventspilī joprojām neskarts sarkanarmiešu komisāra Fabriciusa piemineklis. Vai likums to neparedz no...
Ventspilī joprojām neskarts sarkanarmiešu komisāra Fabriciusa piemineklis. Vai likums to neparedz nojaukt?
Ventspils dome neuzskata, ka tai tagad būtu jātērē līdzekļi neviennozīmīgi vērtētā Sarkanās armijas komisāra Jāņa Fabriciusa pieminekļa nojaukšanai vai pārvietošanai. Lai gan 2022. gadā Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde pieminekli neiekļāva demontējamo padomju režīmu slavinošo objektu sarakstā, Okupācijas muzeja direktore un vairāki vēsturnieki atzinuši, ka tas pēc likuma būtu demontējams. Kultūras ministrija gan lemšanu par pieminekļa nākotni atstājusi Ventspils pašvaldības ziņā, tikmēr pašvaldību ministrijā norāda – ja netiek ievērots likums, demontējamo objektu sarakstu var papildināt.
Remontdarbu dēļ Jaunciema gatvē Rīgā iespējami sastrēgumi
Remontdarbu dēļ Jaunciema gatvē Rīgā iespējami sastrēgumi
Rīgas pašvaldība brīdina iedzīvotājus, ka saistībā ar asfaltēšanas darbiem un satiksmes novirzīšanu pa vienu joslu Jaunciema gatves posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Jaunciemam iespējami sastrēgumi. Satiksmes organizāciju šajā vietā mainīs no trešdienas, 2. oktobra.
Valdība apstiprina Klimata likumprojektu; noteikti valsts, pašvaldību un indivīdu pienākumi
Valdība apstiprina Klimata likumprojektu; noteikti valsts, pašvaldību un indivīdu pienākumi
Valdība otrdien, 1. oktobrī, apstiprinājusi Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto Klimata likumprojektu, kura mērķis ir nodrošināt Latvijas virzību uz klimata pārmaiņu ierobežošanu, mazinot sabiedrības un tautsaimniecības ievainojamību pret klimata pārmaiņu radītajām sekām, kā arī veicināt ilgtspēju un nozaru konkurētspēju. Likumprojekts vēl jāizskata un jāpieņem Saeimā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd