Latvijā
Skrundas pamatskolā sāks remontdarbus par 2,6 miljoniem eiro; sākumskolēni tikmēr mācīsies Nīkrācē
Skrundas pamatskolā sāks remontdarbus par 2,6 miljoniem eiro; sākumskolēni tikmēr mācīsies Nīkrācē
Gadu mijā plānots uzsākt apjomīgus Skrundas pamatskolas rekonstrukcijas darbus. Plānotās investīcijas pārsniedz 2,6 miljonus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lielāko daļu finansējuma Kuldīgas novada domei izdevies piesaistīt no Atveseļošanas fonda. Remonti notiks pakāpeniski – mācību procesa laikā. Tāpēc pirmo trīs klašu skolēniem būs jāmācās bijušajā Nīkrāces pamatskolā.
Cer attīstīt probācijas novērošanu likumu pārkāpušo bērnu un jauniešu vidū
Cer attīstīt probācijas novērošanu likumu pārkāpušo bērnu un jauniešu vidū
Likvidētās sociālās korekcijas iestādes "Naukšēni" vietā top moderni veidots pakalpojums nepilngadīgajiem, kas pastrādājuši smagus noziegumus un kuri var būt bīstami sev un sabiedrībai. Kamēr iestāde vēl top, Valsts probācijas dienesta redzeslokā ik gadu nonāk ap 4000 bērnu un jauniešu, kas veikuši likumpārkāpumus. Dienestā cer plašāk attīstīt probācijas novērošanu kā soda veidu, tā par pašmērķi padarot nevis sodīšanu, bet gan šo cilvēku iekļaušanu sabiedrībā, viņiem pieaugot.
Bērniem ar autiskā spektra traucējumiem trūkst atbalsta reģionos
Bērniem ar autiskā spektra traucējumiem trūkst atbalsta reģionos
Bērniem ar autiskā spektra sindromu reģionos pietrūkst atbalsta – rindas pie speciālistiem ir garas, trūkst ekspertu, kuri profesionāli un ātri spēj diagnosticēt. Vecāku lielākais atbalsts ir citi vecāki, kuri saskārušies ar līdzīgām problēmām un dibinājuši Autisma apvienību.
Vidējā ātruma radaru trīskāršošana un šofera reakcijas testi nomas auto – kā SM cer mazināt «melno s...
Vidējā ātruma radaru trīskāršošana un šofera reakcijas testi nomas auto – kā SM cer mazināt «melno statistiku»
Satiksmes ministrijas vīzija 2027. gadam paredz samazināt satiksmes negadījumos cietušo un bojāgājušo skaitu par 35%, salīdzinot ar 2020. gadu. Lai to sasniegtu, sagatavoti arī priekšlikumi, piemēram, nodalīta gājēju un veloceļu infrastruktūra un noteikta nulles tolerance pret pārgalvīgu braukšanu. Plānots arī izveidot mehānismu ar infrastruktūru saistītu negadījumu kompensēšanai.
Ar prieku un aktivitātēm aizvadīta bērnu Parasporta diena
Ar prieku un aktivitātēm aizvadīta bērnu Parasporta diena
Latvijā dzīvo vairāk nekā 6000 bērnu ar kustību, dzirdes vai redzes traucējumiem. Lai arī liela daļa šo bērnu apmeklē rehabilitācijas vai fizioterapijas nodarbības, vien nedaudzi iesaistās piemērotās sporta aktivitātēs. Tieši šiem bērniem šodien Bērnu slimnīcā rīkota Parasporta diena, kurā iemēģināt savus spēkus tādās disciplīnās kā, piemēram, vieglatlētikā, tenisā, paukošanā, basketbolā un vēl citās.
Rīgas Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktores pienākumus pildīs Urtāne
(papildināts)
Rīgas Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktores pienākumus pildīs Urtāne (papildināts)
Skandalozo un iepriekš ar korupcijas skandālu saistīto Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītāja krēslu nolēmusi atstāt direktora pienākumu izpildītāja Rudīte Reveliņa, kas amatā bija iecelta uz laiku. Viņas vietā domes otro lielāko departamentu ar 140 miljonu eiro lielo budžetu pārvaldīs Ingūna Urtāne, kas ir Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece būvniecības jautājumos, paziņoja domes vadība, cerot par ielu remontiem atbildīgā departamenta darbu uzlabot. Jāņem vērā, ka arī Urtāne būs tikai direktora pienākumu izpildītāja, savukārt pēc neveiksmīgā konkursa izraudzīties pilnvērtīgu vadītāju dome vairs netaisās.
Smiltenes novadu pagaidām vadīs mēra vietniece Astrīda Harju
Smiltenes novadu pagaidām vadīs mēra vietniece Astrīda Harju
Smiltenes novada dome ceturtdien, 22. augustā, neievēlēja jaunu domes priekšsēdētāju, un saskaņā ar likumu novada vadītāja pienākumus pildīs priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos Astrīda Harju ("Jaunā Vienotība"), informēja Smiltenes novada dome.
Sākas pieteikšanās mācībām LTV Mediju akadēmijā!
Sākas pieteikšanās mācībām LTV Mediju akadēmijā!
Latvijas Televīzija (LTV) aicina jauniešus vecumā no 13 līdz 19 gadiem pieteikties dalībai Mediju akadēmijā. Šajā sezonā esam pagarinājuši mācību procesa ilgumu, kas nozīmē – vairāk laika kopā ar mediju jomas profesionāļiem, kā arī teorētisko un praktisko nodarbību, lai apgūtu dažādas satura veidošanas prasmes. Pieteikšanās sākas šodien un turpināsies līdz 8. septembrim (ieskaitot) sabiedrisko mediju portālā LSM. 
Daugavpils pašvaldība maksās stipendijas topošajiem pilsētas STEM priekšmetu pedagogiem
Daugavpils pašvaldība maksās stipendijas topošajiem pilsētas STEM priekšmetu pedagogiem
Daugavpils pašvaldība maksās stipendijas potenciālajiem matemātikas, fizikas, ķīmijas, dabaszinību skolotājiem, kuri profesiju apgūs Daugavpils Universitātē (DU). Tādējādi pašvaldība cer nodrošināt gan jauno STEM pedagogu kadru kalvi un to konkurenci pašvaldības dibinātajās skolās, gan piesaistīt arī augstskolai vairāk studētgribētāju tieši skolotāju profesijas apguvē.
«Vaivaros» svin topošās rehabilitācijas klīnikas spāru svētkus
«Vaivaros» svin topošās rehabilitācijas klīnikas spāru svētkus
Trešdien, 21. augustā, notika Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" topošās rehabilitācijas klīnikas spāru svētki un laika kapsulas ievietošana ēkas sienā. Jaunās telpas ļaus nodalīt ambulatoro un stacionāro pacientu plūsmu un pavērs iespējas attīstīt jaunus ambulatoros rehabilitācijas pakalpojumus, kurus līdz šim nav izdevies ieviest telpu trūkuma dēļ. Jauno ēku plānots pabeigt un nodot ekspluatācijā nākamā gada sākumā. 
Ukrainai sūta ātrās palīdzības auto un medicīnas preces
Ukrainai sūta ātrās palīdzības auto un medicīnas preces
Frontē svarīgs ir katrs palīdzības sūtījums. Šodien septiņi ātrās palīdzības auto un četras smagās mašīnas līdz ar Ukrainai paredzētajām medicīnas precēm un citām vajadzīgām lietām devās ceļā no Rīgas uz Kijivu. Par to gādājušas vairākas sabiedriskas organizācijas gan šeit Latvijā, gan arī sadarbībā ar draugiem un kolēģiem no Zviedrijas un Īrijas.
Jaunajā mācību gadā – vēl augstāki eksāmenu sliekšņi un nevarēs pārrakstīt kontroldarbus
(papildināt...
Jaunajā mācību gadā – vēl augstāki eksāmenu sliekšņi un nevarēs pārrakstīt kontroldarbus (papildināts)
Jaunais mācību gads šogad nāk ar vairākām svarīgām pārmaiņām gan mācību saturā, gan vērtēšanas kārtībā. Skolēniem šogad jārēķinās ar augstāku slieksni eksāmenu nokārtošanai. Mainīsies arī mācību saturs un vērtēšanas kārtība. Vienlaikus nav skaidrības par to, vai skolotāju algas turpinās augt likumā noteiktajā kārtībā.
Ekoskolu forumā mācās mazināt atkritumu apjomu
Ekoskolu forumā mācās mazināt atkritumu apjomu
Liepājā notiekošajā ekoskolu vasaras forumā dalībniekiem – 150 skolotājiem un tādam pašam skolēnu skaitam – ir iespēja apgūt videi draudzīga dzīvesveida iemaņas un prasmes, kā arī motivāciju mainīt savus paradumus. Šī gada foruma tēma ir aprites ekonomika, tāpēc tiek īstenotas dažādas aktivitātes, kas vērstas uz ikdienā radītā atkritumu apjoma samazināšanu un resursu atkārtotu izmantošanu.
Par uzturlīdzekļu nemaksāšanu vīrietim būs jāpavada 30 dienas cietumā
Par uzturlīdzekļu nemaksāšanu vīrietim būs jāpavada 30 dienas cietumā
Stājas spēkā spriedums par 30 dienu cietumsodu vīrietim, kurš izvairījās no uzturlīdzekļu maksāšanas bērnam, tā informē Augstākās tiesas senātā. Vīrietim pienākumu finansiāli rūpēties par bērnu noteica tiesa, taču viņš no šī pienākuma izvairījās sešus gadus. Tēva pienākumu tā vietā pildīja Uzturlīdzekļu garantijas fonds.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd