Latvijā
Kādi mācību līdzekļi ir un nav jāpērk vecākiem? Tiesībsargs atgādina par likumā noteikto
(papildināt...
Kādi mācību līdzekļi ir un nav jāpērk vecākiem? Tiesībsargs atgādina par likumā noteikto (papildināts)
Izglītības likumā iekļautā informācija par to, kādi mācību līdzekļi ir jāpērk bērnu vecākiem un kādi jānodrošina izglītības iestādēm, joprojām ir spēkā, atgādināja Tiesībsarga birojā, norādot, ka saņemti vairāku topošo pirmklasnieku vecāku jautājumi par to, vai ar skolas izsniegtajiem iegādājamo mācību līdzekļu sarakstiem viss ir kārtībā.
Piketā uz Vanšu tilta prasa ierīkot atsevišķu velojoslu
(papildināts)
Piketā uz Vanšu tilta prasa ierīkot atsevišķu velojoslu (papildināts)
"Tilts nav olimpiāde" – ar tādu saukli šorīt Rīgā uz Vanšu tilta norisinājās pikets, kurā pārdesmit pilsētas aktīvistu aicināja pašvaldību atvēlēt joslas velobraucējiem, kuri spiesti ceļu dalīt ar gājējiem, tādējādi apdraudot cilvēku veselību. Kamēr drūpošo tiltu tik drīzi pašvaldība neremontēs, abās tilta pusēs velojoslu aktīvisti piedāvā izveidot, sašaurinot brauktuvi.
Latvijā nedaudz pieaudzis stacionēto Covid-19 pacientu skaits
Latvijā nedaudz pieaudzis stacionēto Covid-19 pacientu skaits
Pēdējās divās nedēļās nedaudz pieaudzis stacionēto Covid-19 pacietu skaits, Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Infektoloģijas centra Drudžu diferenciālās diagnostikas nodaļas vadītāja, infektoloģe Ludmila Ivančenko. Pacientu veselības stāvoklis lielākoties ir viegls vai vidēji smags.
Par etilspirta realizāciju un naudas atmazgāšanu apsūdz personu grupu
Par etilspirta realizāciju un naudas atmazgāšanu apsūdz personu grupu
Ekonomisko lietu tiesai nodota krimināllieta, kurā par alkoholisko dzērienu nelikumīgu pārvietošanu, realizāciju un glabāšanu apsūdzētas vairākas personas. Viena no personām apsūdzēta arī par gandrīz 150 000 eiro atmazgāšanu, noziedzīgi iegūtos līdzekļus ieguldot nekustamā īpašuma celtniecībā, informēja prokuratūrā.
Latvijā skatītākais televīzijas kanāls jūlijā – LTV1
Latvijā skatītākais televīzijas kanāls jūlijā – LTV1
Konsolidētās televīzijas (TV) skatītākais kanāls jūlijā bija Latvijas Televīzijas pirmais kanāls (LTV1), kura skatīšanai veltīti 10,6% no kopējā TV skatīšanās laika, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" dati.
Svētceļojumam uz Aglonu pievienojas arī ģimenes ar bērniem
Svētceļojumam uz Aglonu pievienojas arī ģimenes ar bērniem
Dialogā iepazīt Dievu, tuvāko un sevi pašu – ar šādu mērķi jau teju 30 gadus apvienība "Laulāto tikšanās" organizē īpašu svētceļojumu uz Aglonas baziliku tieši ģimenēm ar bērniem. Maršruts ir saīsināts un ar vairākām pieturām: ceļš sākas Arendolē Preiļu novadā, kas ir 30 kilometru attālumā no Aglonas bazilikas. Svētceļojumā ģimeņu atsaucība ir liela.   
Policija atklāj Harkivā īstenotu krāpniecisku shēmu; starp cietušajiem – arī Latvijas valstspiederīg...
Policija atklāj Harkivā īstenotu krāpniecisku shēmu; starp cietušajiem – arī Latvijas valstspiederīgie
Latvijas Valsts policijas kopā ar Ukrainas tiesībsargājošām iestādēm atklājusi starptautiskas organizētas noziedzīgas grupas īstenotu krāpniecisku shēmu, kas realizēta Harkivas apgabalā. Kopējie noziedzīgās grupas nodarītie zaudējumi vēl tiek apzināti, jo grupa noziedzīgās darbības veica ilgstoši un apkrāpa dažādu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņus, tai skaitā Latvijas valstspiederīgos, informēja Valsts policijā.
«Krieveļi» un «latišņa» sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?
«Krieveļi» un «latišņa» sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?
Naida runa visās tās izpausmēs ir bargi jāsoda, nesen paziņoja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tomēr bieži vien tas nav iespējams. Kā sarunā ar LSM+ norādīja cilvēktiesību aizstāvji, administratīvās atbildības par naida runu nav, bet kriminālatbildība tiek izmantota tikai ārkārtējos gadījumos. Praksē tas nozīmē, ka liela daļa komentētāju, kas sabiedrībā izraisa starpetnisko un citu naidu, var nodarboties ar savu "lietu" arī tālāk – reizēm vārda tiešā nozīmē policijas acu priekšā.
Jaunuzbūvētajā grupu mājā un dienas aprūpes centrā Viļānos vēl ir brīvas vietas
Jaunuzbūvētajā grupu mājā un dienas aprūpes centrā Viļānos vēl ir brīvas vietas
Jau vairāk nekā mēnesi Rēzeknes novada Viļānos deinstitucionalizācijas projekta ietvaros izbūvētajās jaunajās ēkās darbojas dienas centrs un grupu māja cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Te var uzturēties gan Rēzeknes novada iedzīvotāji, gan arī klienti no citām pašvaldībām. Abas ēkas jau ir apdzīvotas, taču joprojām ir arī brīvas vietas. Rēzeknes novada pašvaldība, uz kuras pleciem pēc projekta beigām ir gūlusies šo iestāžu uzturēšana, plāno taupības nolūkos samazināt štatus.
Kāpēc rakstīt? Atbild Latvijā pirmā rakstīšanas festivāla «Rakstivāla» dalībnieki
Kāpēc rakstīt? Atbild Latvijā pirmā rakstīšanas festivāla «Rakstivāla» dalībnieki
Šodien Līgatnē norisinās Latvijā pirmais rakstīšanas festivāls jeb "Rakstivāls". Tas pulcē cilvēkus ar interesi par tekstu radīšanu – vai tā būtu dzeja, proza, dziesmu vārdi, reklāmas saukļi, žurnālistika vai lietišķi dokumenti. Un arī tos, kuri nenodarbojas ar rakstīšanu profesionāli, bet uztic papīram savus plānus, emocijas vai noslēpumus.
Rasistiski uzbrukumi ēdienu piegādes kurjeriem ir bieži – policija aiztur daļu vainīgo
Rasistiski uzbrukumi ēdienu piegādes kurjeriem ir bieži – policija aiztur daļu vainīgo
Rasistiski uzbrukumi ēdienu piegādes kurjeriem ir bieži. Taču reti par tiem tiek ziņots policijai, jo cietušie ir iebraucēji, kuri baidās zaudēt Latvijā atrasto dzīves un darba vietu. Kamēr viņi pāridarījumus piecieš, rasu naidu sējošās ideoloģijas piekritēji savas noziedzīgās darbības turpina. Taču nu ir zināms, ka policija par cietušajiem atzinusi vairākus ēdienu piegādes kurjerus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd