Latvijā
Par būtiskiem bīstamo vielu apstrādes pārkāpumiem Daugavpilī aptur naftas bāzes darbību (precizēts)...
Par būtiskiem bīstamo vielu apstrādes pārkāpumiem Daugavpilī aptur naftas bāzes darbību (precizēts) (papildināts)
Par būtiskiem pārkāpumiem darbībās ar bīstamām vielām Valsts vides dienests (VVD) uzdevis apturēt naftas bāzes darbību Daugavpilī, Vaļņu ielā 4N. Šajā vietā darbojas divi uzņēmumi – SIA "MIX OIL" un SIA "RMNS". Uzņēmumi pusgadu nodarbojas ar bīstamo vielu – dīzeļdegvielas sajaukšanu ar rapša metilesteri vai bāzes eļļu, pārsniedzot maksimāli pieļaujamo vielu uzglabāšanas daudzumu. Naftas bāzes darbība ir jāaptur ne vēlāk kā šī gada 20. augustā. Ja tas nenotiks, VVD var uzsākt tās izpildi piespiedu kārtā.
Aglonas Krustaceļā ticīgie aizlūdz par ģimenēm un Latviju
(papildināts)
Aglonas Krustaceļā ticīgie aizlūdz par ģimenēm un Latviju (papildināts)
Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča vadībā ceturtdien, 15. augustā, Aglonā notika Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenais dievkalpojums. Bet trešdien, 14. augusta, vakarā simtiem svētceļnieku piedalījās vienā no svarīgākajiem Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku pasākumiem – Tautas krustaceļā. Vakara svinīgajā Svētajā misē notika arī iestiprināšana, ko izmanto gan jauni, gan gados vecāki cilvēki, aizlūdzot par sevi, ģimenēm un Latviju.
Pie 15 dzelzceļa stacijām Rīgā veidos mobilitātes punktus
(papildināts)
Pie 15 dzelzceļa stacijām Rīgā veidos mobilitātes punktus (papildināts)
Lai veicinātu pārvietošanos ar vilcienu, Rīgas pašvaldība līdz 2026. gada maijam plāno izveidot mobilitātes punktus 15 dzelzceļa pieturas punktos. Šajās vietās plāno izveidot savienojuma punktus starp sabiedriskā transporta, gājēju, velobraucēju un dzelzceļa infrastruktūru. Vienlaikus pašlaik strādā arī pie "vienotās biļetes" izveides.
Melojot par nelaimē iekļuvušu tuvinieku, telefonkrāpnieki prasa līdz 18 000 eiro
Melojot par nelaimē iekļuvušu tuvinieku, telefonkrāpnieki prasa līdz 18 000 eiro
Valsts policija saņem iesniegumus par telefonkrāpniekiem, kuri iedzīvotājiem stāsta, ka viņu tuvinieki ir iekļuvuši negadījumā. Par to policijā ziņojuši vairāki rīdzinieki. Krāpnieki melojuši, ka, lai neuzsāktu krimināllietu un izvairītos no nepatikšanām, esot jāsamaksā prāva naudas summa. Krāpnieki iedzīvotājiem lūguši no pāris tūkstošiem līdz pat 18 000 eiro. Ņemot vērā krāpnieku augsto aktivitāti, Valsts policija aicina būt uzmanīgiem.
Tiesās Latvijas Okupācijas muzeja dedzinātājus
Tiesās Latvijas Okupācijas muzeja dedzinātājus
Prokuratūra jūlija izskaņā tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas par to, ka organizētā grupā izdarīja Okupācijas muzeja dedzināšanu, informēja prokuratūrā.
Liepājnieki diennakts laikā savāc parakstus par autostāvvietu maksas atcelšanu
Liepājnieki diennakts laikā savāc parakstus par autostāvvietu maksas atcelšanu
Autors iniciatīvai portālā Manabalss.lv arī pats nebija gaidījis tik zibenīgu un jaudīgu reakciju. Tagad pilsētas domei tā būs jāizskata likumā noteiktajā kārtībā. Starp citu, tas nenozīmē, ka tā noteikti tiks atbalstīta: pašvaldības pārstāvji teic, ka pašvaldības pārziņā esošās maksas stāvvietas ir vajadzīgas, lai regulētu automobiļu plūsmu. Taču, lai kā arī būtu, ļoti aktuālās problēmas apspriešana ir sasniegusi jaunu līmeni.
Rīgas svētkos sabiedriskais transports un autostāvvietas būs bez maksas
Rīgas svētkos sabiedriskais transports un autostāvvietas būs bez maksas
Pilsētas iedzīvotāji un viesi 17. un 18. augustā autobusos, trolejbusos un tramvajos varēs braukt bez maksas, kā arī tiks nodrošināti vairāku transportu papildu reisi. Arī par spēkrata novietošanu "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās ielu malās nebūs jāmaksā, informēja "Rīgas satiksme". 
Obligāts aizsardzības dienests arī sievietēm: nopietnas virzības vietā pagaidām tukši vārdi
Obligāts aizsardzības dienests arī sievietēm: nopietnas virzības vietā pagaidām tukši vārdi
Pēdējā laikā Latvijā uzvirmojušas diskusijas par to, ka līdzās vīriešiem arī sievietes būtu jāiesauc valsts aizsardzības dienestā (VAD) obligātā kārtā. To gan varētu traktēt kā tukšvārdīgu diskusiju, jo pagaidām šādas ieceres ieviešanai nav nedz spēcīgu argumentu, nedz politiskā atbalsta Saeimā, līdz ar to nav arī piedāvātas konkrētas izmaiņas likumā, noskaidroja portāls LSM.lv.
Daudzi onkoloģijas pacienti Latvijā spiesti lūgt sabiedrības atbalstu zāļu iegādei; valsts nereti at...
Daudzi onkoloģijas pacienti Latvijā spiesti lūgt sabiedrības atbalstu zāļu iegādei; valsts nereti atsaka
Kopējā lūgumu summa to onkoloģijas pacientu zālēm, kas šogad vērsušies labdarības organizācijā "Ziedot.lv", pārsniedz divus miljonus eiro. Pamatā arī šiem pacientiem ārstu konsīlijs ir rekomendējis konkrētas zāles slimības uzveikšanai, bet valsts tās atsaka. Vai valsts tomēr var rast iespējas palīdzēt individuāliem slimības gadījumiem, kas atbalsta mehānismā neiekļaujas? Vai arī valstij ir izdevīgāk, ka šo cilvēku vairs nav?
Lūdz pusmiljonu eiro, lai 19 gadus vecais Gabriels dzīvotu; valsts piešķīrusi 3%
Lūdz pusmiljonu eiro, lai 19 gadus vecais Gabriels dzīvotu; valsts piešķīrusi 3%
Pēc Latvijas Televīzijas ziņotā, ka ārstu konsīlija nozīmētus medikamentus visiem vēža pacientiem valsts neapmaksā pat tad, ja diagnoze ir viena un tā pati, sabiedrībā ir augusi neizpratne. Arī 19 gadus vecajam Gabrielam ārstu konsīlijs nozīmēja zāles ļaundabīgā audzēja uzveikšanai, taču ģimene tās nevar atļauties un ir lūgusi ziedotāju palīdzību. "Ziedot.lv" vēsturē šī ir lielākā summa, kāda lūgta onkoloģijas ārstēšanā – gandrīz pusmiljons eiro par iespēju turpināt dzīvot. Valsts maksāt atsakās, piešķirot vien nepilnus 3% no šīs summas.
Kurzemē atkritumos atrasto mirušo zīdaiņu lietas: mātes, visticamāk, nav bijušas grūtniecības uzskai...
Kurzemē atkritumos atrasto mirušo zīdaiņu lietas: mātes, visticamāk, nav bijušas grūtniecības uzskaitē
Pagājuši vairāk nekā pieci mēneši kopš brīža, kad atkritumu poligonā Liepājas pusē tika atrasts miris zīdainis. Maija vidū vēl viena zīdaiņa līķi atrada atkritumu konteinerā Ventspilī. Policija beidzot ir saņēmusi medicīnisko ekspertīžu rezultātus, tomēr tie joprojām neļauj atrast vainīgos. Viens no iemesliem – sievietes, visticamāk, nav stājušās grūtniecības uzskaitē.   
Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» uzņemti pirmie ukraiņu karavīri
Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» uzņemti pirmie ukraiņu karavīri
Rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" ir apņēmies līdz gada beigām uzņemt 50 karā ievainotus Ukrainas karavīrus. Patlaban "Jaunķemeros" rehabilitācijas kursu iziet pirmie seši karavīri. Tas ir nenovērtējams atbalsts ievainotajiem un liels izaicinājums ārstiem, kas ar šāda veida traumām saskaras pirmo reizi.
Bērnu zobārstniecībā maz speciālistu; valsts finansējums šim gadam – nepietiekams
Bērnu zobārstniecībā maz speciālistu; valsts finansējums šim gadam – nepietiekams
Latvijā ir nepilni divi tūkstoši sertificētu zobārstu, no kuriem tieši bērnu zobārstniecībā specializējušies vien 25, bet par valsts naudu bērnu zobus labo 301 praksē. Vidējais gaidīšanas laiks uz valsts apmaksātu zobārstniecību bērniem ir 53 dienas, īsākais – 10 dienas. Kāpēc tikai neliela daļa zobārstu strādā ar bērniem, un ko dara valsts, lai nodrošinātu pieejamību un saīsinātu rindas?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd