Latvijā
FOTO. Ādažu militārajā bāzē sagaida valsts aizsardzības dienesta trešā iesaukuma karavīrus
(papildin...
FOTO. Ādažu militārajā bāzē sagaida valsts aizsardzības dienesta trešā iesaukuma karavīrus (papildināts)
Ādažu militārajā bāzē sagaidīti valsts aizsardzības dienesta (VAD) trešā iesaukuma karavīri. Kopumā šeit ieradušies 435 Latvijas pilsoņi, no kuriem 373 ir brīvprātīgi pieteikušies – starp tiem ir arī deviņas jaunietes. Tikmēr 62 jaunieši dienestam atlasīti pēc nejaušības principa. Latvijas Radio zināms, ka 9 iesauktie neieradās, bet 6 dažādu apsvērumu dēļ dienests atcelts.
Latvijas bērniem mutes dobuma veselība un higiēna neuzlabojas; sliktāka situācija – reģionos
Latvijas bērniem mutes dobuma veselība un higiēna neuzlabojas; sliktāka situācija – reģionos
Bērnu zobu veselība neuzlabojas, to apliecina gan garās rindas pie zobārsta, gan akūto pacientu daudzums. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūtā rindā ir jāgaida četrus gadus, lai tiktu uz pirmo vizīti bez maksas. Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati par 2022. gadu rāda, ka gada laikā tikai 37% bērnu ir aizvesti pie zobārsta. Daļa bijuši tikai uz vienu vizīti, un, kā norāda zobārsti, ar to ir par maz. Sliktākā situācija ir reģionos, kur tikt pie zobārsta ir grūtāk. 
Nedēļas nogalē rallija laikā Kurzemē būs slēgti vairāki ceļu posmi
Nedēļas nogalē rallija laikā Kurzemē būs slēgti vairāki ceļu posmi
Nedēļas nogalē "Tet Tet Rally Latvia" – FIA pasaules rallija čempionāta sacensības turpināsies Kurzemē, kur būs slēgti vairāki valsts autoceļu posmi. Tāpēc autovadītājiem braucienos uz Kurzemi jārēķinās ar intensīvu satiksmi un ilgāku laiku ceļā, informēja "Latvijas Valsts ceļi", aicinot autovadītājus braukt uzmanīgi, ievērot satiksmes noteikumus, nepārkāpt atļauto braukšanas ātrumu un neveikt riskantus manevrus.
Kaķu čipošana Ludzā pagaidām rit gausi
Kaķu čipošana Ludzā pagaidām rit gausi
Šomēnes spēkā stājās prasība par obligātu kaķu iezīmēšanu ar mikroshēmu un reģistrēšanu datubāzē. Nozares speciālisti novērojuši, ka kaķu saimniekiem interese par jaunajiem noteikumiem ir liela, bet praksē čipošana rit gausi. Klīnikā Ludzā līdz šim čipoti tikai 12 kaķi.
4650 Krievijas pilsoņiem jāiesniedz PMLP dokumenti uzturēšanas atļaujai
4650 Krievijas pilsoņiem jāiesniedz PMLP dokumenti uzturēšanas atļaujai
Vairāk nekā 4600 Krievijas pilsoņiem līdz nākamā gada 30. jūnijam ir jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) dokumenti Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai, tostarp arī apliecinājums par sekmīgi nokārtotu valsts valodas pārbaudi.
Domā par iespējām veidot nacionālu infrastruktūru kvantu datu pārraidei
(papildināts)
Domā par iespējām veidot nacionālu infrastruktūru kvantu datu pārraidei (papildināts)
Memorandam par sadarbību kvantu tehnoloģiju attīstībā Latvijā pievienojusies Ārlietu ministrija un Elektronikas un datorzinātņu institūts. Tas ļaus ne tikai Latvijā attīstīt kvantu tehnoloģijas, bet arī sniegs iespēju Ārlietu ministrijai veicināt Latvijas panākumu atpazīstamību starptautiskā mērogā. Tikmēr Latvijā tiek domāts arī par iespējām veidot nacionālu infrastruktūru kvantu datu pārraidei.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd