Latvijā
Viens no jūrā pazudušajiem ūdensmotociklistiem atrasts dzīvs. Otra vīrieša meklēšana turpinās
(papil...
Viens no jūrā pazudušajiem ūdensmotociklistiem atrasts dzīvs. Otra vīrieša meklēšana turpinās (papildināts)
Sestdien saņemta informācija no Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Tallinn) par jūrā pazudušiem diviem cilvēkiem, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu. Valsts policija apstiprinājusi, ka Jevgēņijs Kints atrasts dzīvs, bet otra ūdensmotociklista, Sergeja Tvauri meklēšana vēl turpinās.
FOTO: Viesuļvētras izraisītā postaža Olaines novadā
FOTO: Viesuļvētras izraisītā postaža Olaines novadā
Sestdien, 13. jūlijā, piedzīvotā viesuļvētra Olaines novadam nodarījusi postījumus, kuru aplēses vēl tikai tiekot apzinātas, sarunā ar ziņu aģentūru LETA norādīja Olaines novada pašvaldības izpilddirektors Ģirts Batrags.
Militārajā poligonā Kuldīgas novadā notiek valsts aizsardzības mācības nometne
Militārajā poligonā Kuldīgas novadā notiek valsts aizsardzības mācības nometne
Militārajā poligonā Mežaine, kas atrodas Kuldīgas novadā pie Skrundas šobrīd notiek valsts aizsardzības mācības nometne. Tajā piedalās ap 50 audzēkņu no dažādām Latvijas vietām, kuri mācību gada laikā apguvuši valsts aizsardzības mācības kursu. Jaunieši mācās šaut ar īstiem ieročiem, apgūst prasmes orientēties mežā, pirmo palīdzību, maskēšanos un citas iemaņas, tā stiprinot gan fizisko, gan morālo noturību.
Pierobežā plāno atjaunot seno Eversmuižas ēku
Pierobežā plāno atjaunot seno Eversmuižas ēku
Eversmuiža, kas atrodas vien 13 kilometrus no Latvijas austrumu robežas, Ludzas novadā, gleznainās Ilžas upes krastos, ir viena no retajām cietokšņa tipa muižām Latvijā. Tagadējā muižas ēka, kas būvēta 18. gadsimtā, pašlaik pieder Ludzas novada pašvaldībai, nav apdzīvota, tāpēc vietējie iedzīvotāji, sadarbībā ar Ludzas novada pašvaldību nolēmusi sākt muižas renovāciju ar mērķi izveidot te vietējās kopienas centru, kur rīkot kultūras pasākumus, iekārtot dažādas darbnīcas, tādējādi attīstot kultūras dzīvi ciematā un veicinot tūrisma attīstību austrumu pierobežā. Tāpēc nākamsestdien, 20. Jūlijā, Ciblā notiks pirmie Eversmuižas svētki.
Piekrastes pilsētās un ciemos svin Zvejnieku svētkus
Piekrastes pilsētās un ciemos svin Zvejnieku svētkus
Griezies uz kuru pusi gribi, gar visu jūras piekrasti šodien Latvijā svin jūras un zvejnieku svētkus. Arī svētku programma ir raibu raibā. Sākot no kampaņas "Mana jūra," kas šodien sākas Ainažos un akcentē piekrastes piesārņojumu, līdz pat jestrām zaļumballēm un koncertiem, kas šonakt jau sākušies daudzviet jūras krastā. 
Austrumu robežas žoga būvniecība Latvijā tuvojas noslēgumam
Austrumu robežas žoga būvniecība Latvijā tuvojas noslēgumam
Latvijas–Baltkrievijas robežas žoga izbūve teju visā 173 km garumā, atskaitot ūdenstilpes, tiks pabeigta jau šomēnes. Tā sola "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).  Darbus veic seši būvuzņēmēji, kuriem palīdz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri un zemessargi. Katru nedēļu aptuveni 80 karavīri un zemessargi strādā vairākās grupās.
LTV eksperiments: Brauciens no lidostas var izmaksāt pat 45 eiro
LTV eksperiments: Brauciens no lidostas var izmaksāt pat 45 eiro
Taksometru kari pie Rīgas lidostas vairs nebūt nav tādi kā kādreiz, bet atsevišķi gadījumi, kad tūristus vilina doties stāvlaukuma virzienā, lai brauktu ar dārgāku un nelicencētu taksometru, arvien ir. Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa pārliecinājās, ka brauciena cena var atšķirties par vairākiem desmitiem eiro. 
Spriež par demogrāfijas uzlabošanu – līdz šim vairāk nekā 400 priekšlikumu
Spriež par demogrāfijas uzlabošanu – līdz šim vairāk nekā 400 priekšlikumu
Pērn Latvijā bija zemākais dzimstības rādītājs kopš neatkarības atjaunošanas. Piedzimuši vien 14 ar pusi tūkstoši bērnu. Ja pirms dažiem gadiem vairāk runāja par to, kā iedrošināt radīt trešo bērnu, pašlaik diskusijās sāk dominēt jautājums – kā iedrošināt dzemdēt pirmo. Diskusijas par dzimstības veicināšanu bijušas tik spraigas un ierosinājumu tik daudz, ka ieplānotais datums, kad priekšlikumi iesniedzami valdībā, pārcelts par aptuveni diviem mēnešiem.
Vecrīgā gandrīz par 12 miljoniem eiro plāno pārbūvēt Vaļņu ielu un blakus teritorijas
Vecrīgā gandrīz par 12 miljoniem eiro plāno pārbūvēt Vaļņu ielu un blakus teritorijas
Vecrīgā pēc diviem gadiem sāks vērienīgi pārbūvēt Vaļņu ielu un blakus teritorijas. Mērķis – daļu no UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautās Vecrīgas padarīt visiem iedzīvotājiem pieejamu ar drošu vidi, savukārt Vaļņu iela kļūs pamatā par gājēju ielu. Tādi ir Rīgas domes plāni, kas izmaksās gandrīz 12 miljonus eiro. Uz galvaspilsētas apņemšanos piesardzīgi raugās nekustamo īpašumu speciālists un pilsētas aktīvisti.
KNAB nekonstatē aplokšņu algas «Vienotībā» un noziegumus saistībā ar «SOAAR» IT sistēmu
(papildināts...
KNAB nekonstatē aplokšņu algas «Vienotībā» un noziegumus saistībā ar «SOAAR» IT sistēmu (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav guvis apstiprinājumu aplokšņu algu maksāšanai partijas "Vienotība" birojā, kā arī iespējamām nelikumībām saistībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "SOAAR" veidoto vēlēšanu sistēmu izmantošanu. Tomēr KNAB konstatējis nebūtiskus pārkāpumus, par ko partiju apvienībai piemērots administratīvais sods 700 eiro apmērā, informēja birojā.
Ugunsdzēsēji mācībās izspēlē ugunsbīstamu situāciju Zaķusalas TV tornī
Ugunsdzēsēji mācībās izspēlē ugunsbīstamu situāciju Zaķusalas TV tornī
Lai stiprinātu Zaķusalas televīzijas (TV) torņa gatavību bīstamām situācijām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 12. jūlijā, tur aizvadīja praktiskas mācības. Izspēlētajā scenārijā vairāk nekā 90 metru augstumā aizdegušies būvmateriāli un vienu stāvu virs ugunsgrēka atrodas cilvēki, kam jāpalīdz tikt laukā no piedūmotās telpas. Mācības glābējiem ir vērtīga pieredze, un tās būtu noderīgas arī biežāk.
Dagdā cīnās pret atkritumu nešķirošanu
Dagdā cīnās pret atkritumu nešķirošanu
Krāslavas novada Dagdā jau vairākus gadus uzstādīti publiskie atkritumu šķirošanas konteineri. Tomēr, laikam ritot, iedzīvotāju atbildība pareizi šķirot mazinās – pilsētā konteineri rada neestētiskus skatus, ir pārbāzti ar nederīgiem un lielgabarīta atkritumiem. Ja nešķiro kaimiņi, tad arī citiem nolaižas rokas – tā nešķirošanas iemeslus skaidro iedzīvotāji. Vietvara vairākkārtīgi vērsusies pie sabiedrības būt apzinīgākiem, savukārt apsaimniekotājs norāda – arī pašvaldībai ir iespējas situāciju risināt.
Latvijā vēl nebijis ceļš – investors varēs kļūt par Padures muižas līdzīpašnieku
Latvijā vēl nebijis ceļš – investors varēs kļūt par Padures muižas līdzīpašnieku
Pūļa finansējumu kā labdarības akciju dažādu lietu atjaunošanai Padures muižas saimnieks izmantojis jau iepriekš. Tomēr dažādi atsevišķi projekti nedod iespēju muižu atjaunot secīgi un pamatīgi. Tam nepieciešams lielāks finansējums. Tāpēc šoreiz iets Latvijā vēl nebijis ceļš. Ieguldot naudu, investors kļūst arī par muižas līdzīpašnieku.     
Uz Kijivu devusies krava ar medicīnas un bērnu lietām
Uz Kijivu devusies krava ar medicīnas un bērnu lietām
Uz palīdzības lūgumiem no raķešu triecienā cietušās Kijivas bērnu slimnīcas atsaukusies arī biedrība "Tev" un draugu kopa "Annele Tev", kas piektdien uz Kijivu nosūtīja gan medicīnas preces, gan bērniem nepieciešamo. Slimnīcas teritorija joprojām tiek atbrīvota no gruvešiem, un bērni pārvesti ārstēties citur.   
Arī citas vietvaras piedāvā palīdzību vētras izpostītajai Bauskai; iedzīvotājus aicina vispirms mēģi...
Arī citas vietvaras piedāvā palīdzību vētras izpostītajai Bauskai; iedzīvotājus aicina vispirms mēģināt tikt galā pašiem (papildināts)
Nepilnās 7 minūtēs izpostīts pilskalna parks un Korfa dārzs, norauti jumti un traucēta elektrības piegāde – to un ne tikai ceturtdienas vētra nodarīja Bauskai. Vētras postījumu sekas vēl tiek apzinātas, bet jau tagad zināms, ka visvairāk cietusi ir tieši pilsētas zaļā zona. Savu palīdzību pilsētas sakārtošanā jau piedāvājušas arī citas vietvaras, tikmēr Bauskas novada pašvaldībā norāda – visiem vētrā cietušajiem īpašumiem uzreiz palīdzēt nevarēs.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd