Ziņas
Siliņa vērtēs satiksmes ministra Briškena atbilstību amatam
(papildināts)
Siliņa vērtēs satiksmes ministra Briškena atbilstību amatam (papildināts)
Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") vērtēs satiksmes ministra Kaspara Briškena ("Progresīvie") atbilstību amatam, vadoties no tā, kā viņš tiks galā ar komunikāciju par nacionālo aviokompāniju "airBaltic" un dzelzceļa projektu "Rail Baltica". Arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atzina – satiksmes ministra komunikācija ir absolūti izgāzusies.
Siksnis cer – atalgojuma iesaldēšanas plāni neietekmēs apvienotā sabiedriskā medija valdes konkursu...
Siksnis cer – atalgojuma iesaldēšanas plāni neietekmēs apvienotā sabiedriskā medija valdes konkursu (papildināts)
Prezidenta apņemšanās iesaldēt algu sabiedriskā sektora valžu un padomju locekļiem varētu ietekmēt arī konkursu uz sabiedriskā medija valdi. Šādu scenāriju neizslēdz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē. Taču tas būšot atkarīgs no tā, kādas likuma izmaiņas būs rosinātas un kādas tās pieņems Saeima. Izmaiņas nosacījumos, kad konkurss par apvienotā sabiedriskā medija valdi jau notiek, gan nebūtu labākā prakse, vērtē eksperts.
Landsberģis: Lietuvas koalīcijā pēc Seima vēlēšanām nedrīkst iekļūt radikāli spēki
Landsberģis: Lietuvas koalīcijā pēc Seima vēlēšanām nedrīkst iekļūt radikāli spēki
Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis aicinājis valsts prezidentu Gitanu Nausēdu izveidot "sanitāro kordonu", lai pēc rudenī gaidāmajām Seima vēlēšanām nepieļautu radikāli domājošu spēku nākšanu pie varas, vēstīja Lietuvas sabiedriskais medijs LRT. Par iemeslu šādam lūgumam kļuvusi arvien pieaugošā partijas "Nemunas rītausma" popularitāte, kuras līderis šī gada maijā antisemītisku izteikumu dēļ zaudējis deputāta mandātu.
JKP valdē palikuši vairs tikai divi cilvēki
JKP valdē palikuši vairs tikai divi cilvēki
Jaunā konservatīvā partija (JKP) pēc neveiksmīgā starta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un vairāku biedru izstāšanās pašlaik izvērtē, kas būtu piedāvājams vēlētājam nākotnē, aģentūrai LETA pauda JKP līderis Gatis Eglītis. Partijas valdē palikuši vairs tikai divi cilvēki.
Latvijā tuvāko gadu laikā plāno izbūvēt vismaz 1000 dzīvokļu
Latvijā tuvāko gadu laikā plāno izbūvēt vismaz 1000 dzīvokļu
Latvijā līdz 2030. gadam plānots izbūvēt vismaz 1000 dzīvokļu, kopējām investīcijām sasniedzot 100 miljonus eiro. To paredz "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) noslēgtais līgums ar Eiropas Investīciju banku (EIB) par īres mājokļu programmas īstenošanu Latvijas pašvaldībās.
Analītiķi: Ekonomika apstājusies, bet iedzīvotāju pirktspējai būtu jāpieaug
(papildināts)
Analītiķi: Ekonomika apstājusies, bet iedzīvotāju pirktspējai būtu jāpieaug (papildināts)
Viens no galvenajiem secinājumiem jaunākajos datos par valsts iekšzemes kopprodukta pieauguma tempiem ir, ka cenu kāpums ir kļuvis mērenāks nekā algu pielikumi. Tas savukārt nozīmē, ka iedzīvotāju pirktspējai gan teorētiski, gan praktiski būtu jāpieaug. Kamēr valsts iestāžu analītiķi gada beigu daļā prognozē ekonomikas izaugsmi, uzņēmējos vērojama piesardzība – daudz naudas aiziet kāpinātajās algās, investīcijas sarūk, bet aug bažas, vai nākotnē vispār būs, kas strādā.
Latvijas kravu pārvadātāji atļaujas braucieniem uz Krieviju šogad tomēr varētu saņemt
Latvijas kravu pārvadātāji atļaujas braucieniem uz Krieviju šogad tomēr varētu saņemt
Vai Latvijas autopārvadātāji vietējo kravu, kas nav sankciju sarakstos, arī turpmāk varēs vest uz Krieviju, joprojām nav skaidrs. Tiesa, pēdējo nedēļu laikā parādījušās indikācijas, kas pārvadātājiem varētu dot vēlamo rezultātu. Tikmēr Latvijas preces uz Krieviju turpina vest Eiropas Savienības dalībvalstu pārvadātāji, kuriem atļaujas uz Krieviju ir pieejamas. Nozares speciālisti Latvijas Radio norādīja, ka nauda tādējādi nonāk citu valstu makos, bet ne mūsu budžetā. Tomēr ne visas uzrunātās valstis tam piekrīt, uzskatot, ka Latvija atrodas krietni labākos apstākļos.
«Lufthansa» atsāks lidmašīnu reisus uz Telavivu
«Lufthansa» atsāks lidmašīnu reisus uz Telavivu
Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" grupas uzņēmumi no ceturtdienas, 5. septembra, atsāks reisus uz Izraēlas pilsētu Telavivu. Jau iepriekš kompānija atsāka lidojumus uz citiem galamērķiem Tuvo Austrumu reģionā.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd