Ziņas
Pašvaldību savienībai sāp budžeta lietas; FM pēc nodokļu pārmaiņām sola papildu 224 miljonus eiro
(p...
Pašvaldību savienībai sāp budžeta lietas; FM pēc nodokļu pārmaiņām sola papildu 224 miljonus eiro (papildināts)
Salīdzinot ar gada sākumu, situāciju pašvaldībās izdevies nosacīti stabilizēt, komentējot Latvijas Pašvaldību savienības aplēses, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē sacīja Finanšu ministrijas (FM) atbildīgā departamenta direktore. Valdībai arī šogad, visticamāk, nāksies apspriest iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu sadales proporcijas pārdali par labu pašvaldībām, taču maz ticams, ka to varētu atjaunot tādu kā pirms pieciem gadiem. Saeimas komisijas deputāti savukārt mudina rūpēties, lai pašvaldības būtu mazāk atkarīgas no valdības lēmumiem.
Kuras pašvaldības saimnieko visdraudzīgāk dabai?
(papildināts)
Kuras pašvaldības saimnieko visdraudzīgāk dabai? (papildināts)
Dzīvojam laikā, kad arvien aktuālāki kļūst vides ilgtspējas jautājumi un arvien vairāk uzmanību pievēršam resursu atkārtotai izmantošanai, lai dzīvotu dabai draudzīgāk. Pirmo reizi Latvijā veikts apjomīgs pētījums, kurā analizēts, kā ar šiem jautājumiem tiek galā ikviena pašvaldība. Šis pārskats pašvaldībām ļaus paraudzīties uz savu vietu kartē, salīdzinot ar citiem kaimiņiem, kā arī tas var kalpot par pamatu izšķirīgu lēmumu pieņemšanā.
Krievijas drona incidents liek pastiprināti domāt par militārās industrijas attīstību Latvijā
Krievijas drona incidents liek pastiprināti domāt par militārās industrijas attīstību Latvijā
Krievu "Šahed" drona ielidošana Latvijas teritorijā aktualizējusi jautājumus par militārās industrijas attīstību Latvijā. Ilgās un plašās sarunās trešdien, 11. septembrī, Saeimas atbildīgajā komisijā deputāti kopā ar amatpersonām diskutēja par problēmām un iespējām, kā Latvijā uzlabot militārās industrijas attīstību. Kā norāda iesaistītās puses – svarīgākais izstrādāt attīstības stratēģijas plānu un uzņēmējiem nodrošināt resursu un finanšu līdzekļu pieejamību.
Kijivā atklāts piemineklis Krimas tatāru genocīda upuriem
Kijivā atklāts piemineklis Krimas tatāru genocīda upuriem
Ukrainas galvaspilsētā Kijivā otrdien tika atklāts piemineklis Krimas tatāru genocīda upuriem. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēra, ka Ukrainas tauta neaizmirsīs un nepiedos pret Krimas tatāriem pastrādātos noziegumus.
Tramps debatēs ar Harisu izvairās paust atbalstu Ukrainas uzvarai
(papildināts)
Tramps debatēs ar Harisu izvairās paust atbalstu Ukrainas uzvarai (papildināts)
Pirmajās TV debatēs starp ASV prezidenta amata kandidātiem Donaldu Trampu un Kamalu Harisu abi kandidāti izklāstīja krasi atšķirīgu skatījumu par to, kā atrisināt ASV un pasaules problēmas. Tas bija redzams arī jautājumā par Krievijas sākto karu Ukrainā, jo republikāņu kandidāts Tramps izvairījās sniegt tiešu atbildi uz jautājumu, vai viņš atbalsta Ukrainas uzvaru karā. Tramps paziņoja, ka atbalsta kara izbeigšanu, lai glābtu cilvēku dzīvības. Demokrātu kandidāte Harisa to interpretēja, ka patiesībā Tramps atbalsta Ukrainas padošanos.
Iekāpt «Vivi» būs vieglāk – LDz sola pagaidu platformas arī stacijās ar veciem peroniem
Iekāpt «Vivi» būs vieglāk – LDz sola pagaidu platformas arī stacijās ar veciem peroniem
Drīz jau būs pagājis gads, kopš sāka kursēt jaunie "Vivi" vilcieni, taču daudzās stacijās vēl joprojām ir vecie peroni, kas pasažieriem apgrūtina izkāpšanu un iekāpšanu. Tagad "Latvijas dzelzceļš" sola šī gada beigās un nākamā gada sākumā sākt uzstādīt pagaidu platformas gan Rīgas, gan pārējās stacijās, kas gaida uz jaunajiem peroniem.
Kravu apgrozījums Latvijas ostās krīt; meklē jaunus tirgus un lielus projektus
Kravu apgrozījums Latvijas ostās krīt; meklē jaunus tirgus un lielus projektus
Šī gada pirmajos astoņos mēnešos Latvijas ostās sarucis pārkrauto kravu apgrozījums. Latvijas Radio aptaujātie ostu pārstāvji nenoliedz, ka pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju ietekme ir jūtama, tostarp mangāna rūdas tranzīta aizliegums. Tomēr ostas meklē gan jaunus tranzīta tirgus, gan strādā pie vairākiem lieliem, jauniem projektiem, kas nodrošinātu jaunus kravu apjomus nākotnē.  
Vjetnamā un Marokā plaši plūdi
Vjetnamā un Marokā plaši plūdi
Taifūns Jagi Vjetnamā jau prasījis 64 cilvēku dzīvības un izraisījis plašus plūdus. Netipiski spēcīgas lietusgāzes radījušas plašus postījumus arī citās pasaules daļās, tai skaitā Marokā.
Pārmērīga antibiotiku lietošana – arī lauksaimniecībā; veterinārārsti mudina kontrolēt stingrāk
Pārmērīga antibiotiku lietošana – arī lauksaimniecībā; veterinārārsti mudina kontrolēt stingrāk
Latvijā lauksaimniecībā daļu antibiotiku patērējam virs vidējā apjoma Eiropas Savienībā, norāda Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Baktērijas kļūst nejūtīgas pret antibiotikām arī pārmērīgas šo zāļu lietošanas dēļ, tāpēc liela loma problēmas risināšanā ir arī lauksaimniecības dzīvnieku turētājiem un veterinārārstiem. Tikmēr Veterinārārstu biedrība aicina arī stingrāk kontrolēt medikamentu apriti.  
Saeimā plāno stingrāk regulēt prasību pēc krievu valodas zināšanām darba tirgū
Saeimā plāno stingrāk regulēt prasību pēc krievu valodas zināšanām darba tirgū
Pabeigts darbs pie grozījumiem Darba likumā, kuru mērķis ir stiprināt latviešu valodu darba tirgū, un atbildīgā Sociālo un darba lietu komisija grozījumus nodod balsojumam Saeimā. Paredzēts, ka krievu valodu nevarēs prasīt, piemēram, darbā ar preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu. To varēs prasīt, piemēram, ar attiecīgo valodu saistītam filologam vai tulkam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd