Aleksandra Straume

Aleksandra Straume

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Melo-M Mega orķestris» pieskandina Mežaparku
«Melo-M Mega orķestris» pieskandina Mežaparku
No latviešu tautasdziesmām līdz pasaules hitiem un pašu radītām melodijām. "Melo-M Mega orķestris" otrdien, 9. jūlijā, izskanēja visā Mežaparkā. Orķestra dalībnieku skaits 10 gadu laikā ir ir trīskāršojies, un skatītāji mūziku varēja baudīt vairāk nekā 130 čellistu pavadībā.
Atstādinātais Mākslas akadēmijas docents vēršas tiesā; turpina izskatīt bijušā Mūzikas akadēmijas ka...
Atstādinātais Mākslas akadēmijas docents vēršas tiesā; turpina izskatīt bijušā Mūzikas akadēmijas katedras vadītāja lietu
Tiesa turpina izskatīt Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Mūzikas tehnoloģiju katedras bijušā vadītāja Rolanda Kronlaka rosināto lietu pret akadēmiju par viņa atlaišanu no katedras vadītāja amata, kas bija saistīta ar aizdomām par nepiedienīgu komunikāciju ar studentēm. Tikmēr arī atstādinātais Latvijas Mākslas akadēmijas docents Andrejs Ameļkovičs ir vērsies tiesā, pieprasot viņu atjaunot amatā.
«Vella kalpi» atgriežas ar vasaras lieluzvedumu
«Vella kalpi» atgriežas ar vasaras lieluzvedumu
Leģendārais stāsts "Vella kalpi" šovasar atgriežas ar lieluzvedumu. Tas ieskandina daudz zīmīgu notikumu, piemēram, Rutku Tēva romāna 90. gadskārtu un filmas "Vella kalpi" 55. gadadienu. Piektdien lieluzvedums Lailas Kirmuškas režijā piedzīvoja pirmizrādi Valmierā.
Par iespējamu seksuālu uzmākšanos atstādinātais pasniedzējs Kronlaks vēršas tiesā pret Mūzikas akadē...
Par iespējamu seksuālu uzmākšanos atstādinātais pasniedzējs Kronlaks vēršas tiesā pret Mūzikas akadēmiju
Bijušais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs Rolands Kronlaks vērsies tiesā pret akadēmiju. Viņš uzskata, ka atstādināšana no darba par iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm bijusi prettiesiska, jo sodu par nepiedienīgu komunikāciju ar studentēm viņš bija jau saņēmis. Rīgas pilsētas tiesā ceturtdien sākta šīs lietas izskatīšana. 
Kanādas vadītā NATO kaujas grupa Latvijā paplašināsies līdz brigādes līmenim
Kanādas vadītā NATO kaujas grupa Latvijā paplašināsies līdz brigādes līmenim
NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, kuru vada sabiedrotie no Kanādas, Latvijā palielināsies līdz brigādes līmenim. Trešdien svinīgā ceremonijā Ādažu militārajā bāzē tika iezīmēts viens no kaujas grupas palielināšanās posmiem, un pilnu gatavību jaunā brigāde varētu sasniegt līdz 2026. gadam. 
Stājas spēkā Partnerības regulējums; pirmais viendzimuma pāris reģistrē attiecības
(papildināts)
Stājas spēkā Partnerības regulējums; pirmais viendzimuma pāris reģistrē attiecības (papildināts)
Pirmdien, 1. jūlijā, Latvijā stājas spēkā Partnerības regulējums, kas paredz ieviest jaunu tiesību institūtu – partnerību. Tās ietvaros savas attiecības turpmāk varēs reģistrēt visi pāri, tai skaitā viendzimuma pāri. Pirmais pāris šo iespēju izmantoja uzreiz pēc pusnakts, tiklīdz partnerības noslēgšana Latvijā kļuva pieejama, informēja kustība "Dzīvesbiedri".
Kā atpazīt slīkšanu, un ko šādā situācijā darīt?
Kā atpazīt slīkšanu, un ko šādā situācijā darīt?
Kā atpazīt slīkšanu un ko darīt? Šāds jautājums tika uzdots biedrības "Peldēt droši" rīkotajās apmācībās. Biedrības vērtējumā, kopējā Latvijas iedzīvotāju izpratne par drošību uz ūdens ir nepietiekama un pat kritiski zema. Tāpēc ir svarīgi zināt, kas apkārtējiem ir jādara, ja redz, ka ūdenstilpē kāds slīkst.
Rīga tiltu būvniecībā un remontā plāno ieguldīt 300 miljonus eiro
(papildināts)
Rīga tiltu būvniecībā un remontā plāno ieguldīt 300 miljonus eiro (papildināts)
Vanšu un Gaisa tilts un Gustava Zemgala gatves pārvads – tie ir vieni no lielākajiem Rīgas tiltiem, ko pašvaldība apņemas saremontēt līdz 2030. gadam. Šogad pašvaldība cer sākt atjaunot Zemitāna tiltu un sākt būvēt Kundziņsalas pārvadu un Dienvidu tilta 4. kārtu, tādējādi savienojot Bauskas un Jelgavas šosejas. Plāns kopumā izmaksās vairāk nekā 300 miljonus eiro.
Valsts augstskolās 2026. gadā plāno ieviest jaunu finansēšanas modeli
(papildināts)
Valsts augstskolās 2026. gadā plāno ieviest jaunu finansēšanas modeli (papildināts)
Visās valsts augstskolās no 2026. gada plāno ieviest jaunu finansēšanas modeli, kas paredz plašāku augstskolu autonomiju – tām maksās par rezultātu, nevis procesu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā. Tām būs dota lielāka brīvība iekšēji sadalīt valsts finansējumu, atbalstot tautsaimniecībai svarīgu speciālistu izglītošanu. Jauno finansējuma modeli vispirms izmēģinās. 
Lielo kapu pārbūves metu konkursā neizdodas iegūt gatavu ideju
(papildināts)
Lielo kapu pārbūves metu konkursā neizdodas iegūt gatavu ideju (papildināts)
Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzina, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja Lielo kapu reālai sakārtošanai. Tāpēc pirmā vieta netika piešķirta, informēja Rīgas pašvaldībā.
Rīgā pārmērīgs slogs mājokļu izdevumu segšanai ir gandrīz 13% iedzīvotāju
Rīgā pārmērīgs slogs mājokļu izdevumu segšanai ir gandrīz 13% iedzīvotāju
Izdevumi par mājokļiem pieauguši visiem, un daudzās vietās tieši cenas ziņā pieejamu mājokļu trūkums kavē apdzīvotās vietas ekonomisko attīstību. Šīs problēmas jūtamas arī galvaspilsētā. Fakts, ka arvien vairāk rīdzinieku ir grūtības segt mājokļa izdevumus, nonācis arī Rīgas domes redzeslokā.
Vai «Ghetto Games» Grīziņkalnā pienācis gals?
Vai «Ghetto Games» Grīziņkalnā pienācis gals?
Uz laiku apturēta "Ghetto Games" darbība Grīziņkalnā. Marta beigās Rīgas dome lēma nodot parka daļu "Ghetto Games" bezatlīdzības lietošanā uz pieciem gadiem. Pret to iebilda Grīziņkalna apkaimes biedrība, skaidrojot, ka apkārtējiem iedzīvotājiem šie pasākumi ir par skaļu. Biedrība vērsās tiesā, lai  apstrīdētu domes lēmumu, un tiesa pieņēma pagaidu lēmumu "Ghetto Games" uz laiku liegt izmantot teritoriju.
Krāšņas un daudzveidīgas. Dabas muzejā smaržo simtiem peoniju
Krāšņas un daudzveidīgas. Dabas muzejā smaržo simtiem peoniju
Latvijas Nacionālajā dabas muzejā 13. jūnijā atklāta peoniju izstāde "Peonijas 2024", kurā apskatāmi krāšņi un daudzveidīgi ziedi. Izstādē pārstāvētas vairāk nekā 200 šķirnes no pieciem peoniju audzētājiem un kolekcionāriem, kuri ziedus aprūpē vairākās Latvijas vietās, vēstīja Latvijas Televīzija.
Mēs esam Eiropā, arī mums ir tiesības izvēlēties. Valmieras teātra jaunie aktieri gatavojas vēlēt EP
Mēs esam Eiropā, arī mums ir tiesības izvēlēties. Valmieras teātra jaunie aktieri gatavojas vēlēt EP
Mēs esam Eiropā, un mēs jūtam Eiropu arī ikdienā – tā saka Valmieras teātra jaunie aktieri. Lai gan viņi spilgti neatceras iepriekšējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas un to, vai viņi tajās balsoja, šogad aktieri ir pārliecināti – tas ir katra pilsoniskais pienākums. Un kurš cits, ja ne viņi paši izlems savu likteni? Drošība, labklājība un savu vērtību aizstāvēšana – tas ir tas, ko viņi sagaida no mūsu deputātiem.
FOTO: Sēlijas poligonā atklāj dronu mācību un testēšanas poligonu
FOTO: Sēlijas poligonā atklāj dronu mācību un testēšanas poligonu
Sēlijas poligonā ceturtdien, 6. jūnijā, atklāts dronu mācību un testēšanas poligons, informēja Aizsardzības ministrijā.
 
Līdz ar mācību un testēšanas poligona atklāšanu Sēlijas poligonā pirmo reizi norisinājās militārās mācības, kas ir daļa no starptautiskajām militārajām mācībām "Baltic Zenith 2024". Mācībās piedalījās Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki kopā ar dronu koalīcijas pārstāvjiem, veicot bezpilota lidaparātu testus, lai nodrošinātu to atbilstību Ukrainas bruņoto spēku prasībām.
Rīgas un Kobes draudzība svin 50. gadadienu
Rīgas un Kobes draudzība svin 50. gadadienu
Aprit Rīgas un Japānas pilsētas Kobes draudzības 50. gadadiena. Gadiem ejot, pilsētas realizējušas daudzus kopīgus projektus un veicinājušas pilsētu iedzīvotāju interesi un izpratni par abu tautu atšķirīgajām tradīcijām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd