Aleksandra Straume

Aleksandra Straume

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Rīgas izpilddirektora vietnieka amatam jaunu konkursu, visticamāk, nerīkos
(papildināts)
Rīgas izpilddirektora vietnieka amatam jaunu konkursu, visticamāk, nerīkos (papildināts)
Rīgas dome, visticamāk, nerīkos jaunu konkursu Rīgas izpilddirektora vietnieka amatam, kurā pašvaldības dome tomēr neapstiprināja konkursā uzvarējušo Elitu Baklāni-Ansbergu. Šobrīd iecels amata pienākumu izpildītāju. Savukārt Baklāne-Ansberga pēc šī pavērsiena uz amatiem publiskajā pārvaldē, visticamāk, vairs nekandidēšot. 
Aug telekomunikāciju pakalpojumu cenas
Aug telekomunikāciju pakalpojumu cenas
Sadārdzinās telekomunikāciju pakalpojumi. Uzņēmumi skaidro, ka ir nodrošinājuši labāku internetu un citus uzlabojumus, tāpēc arī klientu rēķini pieaug. Patērētāju tiesību un aizsardzības centrā norāda – pakalpojumu sniedzēji vienpersoniski var mainīt cenas, iepriekš brīdinot klientus. Savukārt klientiem ir iespējas atteikties no līguma bez papildu maksām.  
Šķīrējtiesa Mūzikas akadēmijas padomes prasību par rektora atcelšanu vērtē kā prettiesisku
Šķīrējtiesa Mūzikas akadēmijas padomes prasību par rektora atcelšanu vērtē kā prettiesisku
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes prasība par rektora Guntara Prāņa atcelšanu no amata ir prettiesiska, lēmusi JVLMA šķīrējtiesa. Padome šādu lēmumu bija pieņēmusi, lai mazinātu pāridarījuma sajūtu no iespējamas pasniedzēju uzmākšanās cietušajām studentēm un uzskatot, ka tas palīdzēs ātrāk veikt nepieciešamās darbības, lai novērstu jelkādus seksuālās vardarbības gadījumus JVLMA.
Jūrmalas aizstāvji vērsīsies VARAM pret domi par ieceri pārdot mežus
(papildināts)
Jūrmalas aizstāvji vērsīsies VARAM pret domi par ieceri pārdot mežus (papildināts)
Jūrmalas Aizsardzības biedrība pirmdien plāno vērsties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar prasību atcelt daļu no Jūrmalas domes pieņemtajiem pilsētas teritorijas plānojuma grozījumiem. Biedrība iebilst pret domes ieceri izsolēs pārdot piecus zemesgabalus 16 hektāru platībā, kur pašlaik ir meži.
Stoltenbergs NATO 75. jubilejā: Es ticu Amerikas un Eiropas kopābūšanai aliansē
(papildināts)
Stoltenbergs NATO 75. jubilejā: Es ticu Amerikas un Eiropas kopābūšanai aliansē (papildināts)
Pirms 75 gadiem Vašingtonā ASV, Kanāda un vairākas Rietumeiropas valstis parakstīja NATO dibināšanas līgumu, lai veidotu kolektīvo drošību pret Padomju Savienību. Kopš tā laika aliansei ir izdevies nosargāt mieru, taču pēdējos gados izaicinājumu skaits ir tikai pieaudzis. Alianses jubileja tika svinēta arī Briselē, taču daudz vairāk par svētkiem uzmanība pievērsta situācijai Ukrainā.
Iedzīvotājiem aizdomīgi šķiet no portāla «Latvija.lv» saņemtie e-pasti; lapas uzturētājs apstiprina...
Iedzīvotājiem aizdomīgi šķiet no portāla «Latvija.lv» saņemtie e-pasti; lapas uzturētājs apstiprina to izsūtīšanu
Latvijas iedzīvotāji sociālajos tīklos pauduši sašutumu par e-pastu no Valsts reģionālas attīstības aģentūras (VRAA) par vajadzību verificēt lietotāja e-pastu portālā "Latvija.lv". Krāpniecisku gadījumu skaits internetā aug, tāpēc cilvēkiem nav skaidrs, vai šis e-pasts ir uzskatāms par viltotu, jo paziņojumi par iespējamu šādu e-pastu saņemšanu nav bijuši. VRAA apstiprināja, ka e-pastus tiešām izsūtījuši un ka tā nav krāpniecība.
Bezvēsts pazudušo skaits brīvdienās mēdz palielināties; lūdz palīdzību meklēšanā
(papildināts)
Bezvēsts pazudušo skaits brīvdienās mēdz palielināties; lūdz palīdzību meklēšanā (papildināts)
Pirmdienas rīts iesākās ar Valsts policijas paziņojumiem par vairāku cilvēku pazušanu nedēļas nogalē. Laikam kļūstot siltākam, iedzīvotāji vairāk dodas ārpus mājas uz pasākumiem, un tieši brīvdienās pazudušo skaits palielinās. Tiesa, policijā uzsver, ka ne visos gadījumos bezvēsts pazudušie tiek meklēti publiski. Šāda stratēģija tiek izmantota tikai tad, kad tas var dot rezultātu un tuvinieki tam piekrīt.
Ārlietu ministrijas konferencē spriež par būtiskāko Latvijas 20 gados NATO un ES
Ārlietu ministrijas konferencē spriež par būtiskāko Latvijas 20 gados NATO un ES
Drīzumā apritēs 20 gadi, kopš Latvija ir pilntiesīga Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts. Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā politiķi uzsver – lēmums pievienoties bijis pareizs. Par to, kādi ir ieguvumi no dalības ES un NATO, piektdien Ārlietu ministrijā klātesošie diskutēja konferencē "20 gadi Latvijas dalībai ES un NATO", apspriežot, kas bijis būtiskākais un kā to redz arī iedzīvotāji.
Latvijas labākā kalnu slēpotāja Ģērmane sāk pierast pie skatītāju ovācijām
Latvijas labākā kalnu slēpotāja Ģērmane sāk pierast pie skatītāju ovācijām
Dženifera Ģērmane sestdien Pasaules kausa finālposmā izcīnīja 14. vietu. Slalomā – disciplīnā, kurā startēja Latvijas kalnu slēpotāja, uz starta tikās pasaules labākās 25 sportistes. Šī sezona Dženiferai izdevusies, jo mērķi, kas tika uzstādīti sezonas sākumā pat pārsniegti un visa gada garumā viņa ir rādījusi lielisku rezultātu. Šoreiz iespēja ieskatīties "slaloma virtuvē" ar slēpotājas acīm.
Rīgas dome pēc ģenerālprokurora iebildēm atjauno īpašumtiesības 22 zemes gabaliem pie lidostas
(papi...
Rīgas dome pēc ģenerālprokurora iebildēm atjauno īpašumtiesības 22 zemes gabaliem pie lidostas (papildināts)
Rīgas dome trešdien nolēma atzīt par spēku zaudējušu 2022. gada 21. septembrī pieņemto lēmumu par 22 zemes gabalu pie lidostas "Rīga" privatizācijas pabeigšanu, tādējādi atjaunojot īpašumtiesības uz šiem zemes gabaliem. Šāds lēmums pieņemts, izpildot ģenerālprokurora iesniegumu par prettiesisku neapbūvētas zemes privatizāciju valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka turpmākajai attīstībai nepieciešamajā teritorijā. 
Bezmaksas lekcijas, tikšanās skolās un bibliotēkās. Nedēļas garumā izglītos par bērnu mentālo veselī...
Bezmaksas lekcijas, tikšanās skolās un bibliotēkās. Nedēļas garumā izglītos par bērnu mentālo veselību
No šodienas, 4. marta,  līdz 10. martam notiek biedrības "Debesmannas" organizētā bērnu mentālās veselības nedēļa "Runā ar mani". Veselības nedēļas mērķis ir izglītot vecākus un atbalsta personas par bērnu mentālo veselību, kā arī informēt par resursiem, kur iespējams rast palīdzību Latvijā. Pasākumā iesaistās arī daudzi speciālisti un radošās personības, kas tiksies ar bērniem Latvijas skolās un bibliotēkās.
FOTO, VIDEO ieskats: Lielvārdē sāk patrulēt NATO gaisa telpas misija
FOTO, VIDEO ieskats: Lielvārdē sāk patrulēt NATO gaisa telpas misija
Latvija turpmākos deviņus mēnešus pārņem NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas uzturēšanu. Tas notiks, kamēr Igaunijas Gaisa spēku bāzē norisinās remontdarbi. Šogad aprit 20 gadu, kopš Latvija ir NATO dalībvalsts, un šādas misijas uzturēšana pie mums notiek pirmo reizi.
Latviešu diaspora EP vēlēšanās varētu piedalīties kūtri 
Latviešu diaspora EP vēlēšanās varētu piedalīties kūtri 
Vēl četri mēneši līdz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Pagājušajās vēlēšanās piedalījās 33% balsstiesīgo, tostarp ārzemēs dzīvojošie latvieši. Šogad ir iespēja izvēlēties 9 deputātus no 16 sarakstiem. Kādu atsaucību varētu saņemt no diasporas? Tautiešu pārstāvju organizācijas ir skeptiskas.
Rīgas domei pēc prokuratūras iebildumiem jālemj par 22 zemes gabalu atgūšanu pie lidostas
Rīgas domei pēc prokuratūras iebildumiem jālemj par 22 zemes gabalu atgūšanu pie lidostas
Rīgas dome februāra sākumā saņēmusi Ģenerālprokuratūras iesniegumu par prettiesisku neapbūvētas zemes privatizāciju valsts civilās aviācijas lidlauka turpmākajai attīstībai nepieciešamajā teritorijā. 22 galvaspilsētai piederoši zemesgabali 2012. gadā tika nodoti privatizācijai. 2022. gadā tos pārdeva izsolē par 5,7 miljoniem eiro nekustamo īpašumu attīstītāja "Sirin Development" piederošajam uzņēmumam SIA "Cella investment 3". Līdz šīs nedēļas piektdienai prokurors ir uzdevis Rīgas domei atjaunot īpašumtiesības.
Arī diasporas latvieši atbalsta Ukrainu
Arī diasporas latvieši atbalsta Ukrainu
Latvieši ārzemēs apzinās, cik nozīmīgi ir atbalstīt Ukrainu. Otrdien Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Zaļo un Zemnieku savienība) un Saeimas prezidijs tikās ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību. Gandrīz stundu ilgā sarunā viņi pārrunāja dažādus tematus, tostarp Latvijas drošību un atbalstu Ukrainai.  
Grevcova zaudē Saeimas deputāta mandātu
(papildināts)
Grevcova zaudē Saeimas deputāta mandātu (papildināts)
Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību 14. Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), līdz ar to Grevcova zaudējusi Saeimas deputāta mandātu.
Pēc tiesībsarga aizrādījuma Latvijā aptur speciālistu apmācības metodi bērnu aizsardzībai no kaitējo...
Pēc tiesībsarga aizrādījuma Latvijā aptur speciālistu apmācības metodi bērnu aizsardzībai no kaitējošas seksuālas uzvedības
Biedrības "Papardes zieds" paziņojusi, ka, pamatojoties uz tiesībsarga atzinumu, aptur starptautiskās mācību metodikas "Karogu sistēma" izmantošanu speciālistu apmācībām Latvijā. Šodien tika rīkota preses konference, nosaucot to par atvadām no "Karogu sistēmas", kur speciālisti dalījās savā pieredzē, taču viņi ne visos jautājumos piekrīt tiesībsarga lēmumam.
Latvijas uzņēmējam piederoša maiznīca Krievijā atbalsta armiju; īpašnieks saka – kļuvis par situācij...
Latvijas uzņēmējam piederoša maiznīca Krievijā atbalsta armiju; īpašnieks saka – kļuvis par situācijas ķīlnieku (papildināts)
Internetā uzmanību pievērsis video, kurā Krievijas karavīri pateicas saviem atbalstītājiem. Viens no tiem ir uzņēmums "Rīgas maize", kura līdzīpašnieks ir Latvijā labi zināmas maiznīcas "Lielezers" īpašnieks Normunds Bomis. Tas jau izraisījis sašutumu, un daļa Latvijas iedzīvotāju aicina nepirkt "Lielezera" maizi. Viņš gan uzsver – no Krievijas uzņēmuma norobežojies pēc kara un ir kļuvis par situācijas ķīlnieku.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd