Aleksandra Straume

Aleksandra Straume

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Reportāža: kā tīra sniegu Rīgā un vai to dara tikai pēc puteņa beigām?
Reportāža: kā tīra sniegu Rīgā un vai to dara tikai pēc puteņa beigām?
Šķiet, ikkatram Latvijā ir skaidrs – ziema tiešām ir klāt. Pēdējās diennaktis tā mūs pārsteigusi ar sniegputeni, un līdz ar to arī autoceļu sniega tīrītājiem darba ir pilnas rokas. Kā notiek sniega tīrīšana, un vai mīts par to, ka ceļus attīra tikai tad, kad vairs nesnieg, ir patiess?  
Rīgā atjauno Pretkorupcijas komisiju Cilinska vadībā
(papildināts)
Rīgā atjauno Pretkorupcijas komisiju Cilinska vadībā (papildināts)
Rīgas dome trešdien, 29. novembrī, nolēma atjaunot savulaik likvidēto Pretkorupcijas komisiju. Mērķis – labāk izprast ētiku, novērst interešu konfliktus un pilnveidot trauksmes celšanu. Par tās vadītāju iecelts domes deputāts Einārs Cilinskis (Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība), kurš to vadīja jau iepriekš, 2009. gadā.
Rīgā pēc aprites ekonomikas principiem pārbūvēs ēku
Rīgā pēc aprites ekonomikas principiem pārbūvēs ēku
Ērta, mūsdienīga un ilgtspējīga – Rīgā, Ziepju ielā, pašvaldība gatavojas pārbūvēt kādreizējo dienesta viesnīcu pēc aprites ekonomikas principiem. Latvijā tāda būs pirmā atjaunotā māja, un princips ir – ēku pārbūvēt pēc iespējas vairāk videi draudzīgi, samazināt jaunu materiālu patēriņu, izmantot pārstrādājamus un otrreiz izmantojamus materiālus un ekspluatācijas laikā pēc iespējas izvairīties no atkritumu un cita piesārņojuma radīšanas. Paredzēts, ka šajā piecstāvu ēkā ierīkos īres dzīvokļus un divus dienas centrus.
Vangažos atrastas tvertnes ar bīstamu ķīmisku vielu
Vangažos atrastas tvertnes ar bīstamu ķīmisku vielu
Sociālajos tīklos plašu rezonansi izpelnījies video, kurā redzams, ka Vangažos, pamestā teritorijā atrastas mucas, kuras pildītas ar videi un cilvēkiem kaitīgu vielu – nātrija sārmu šķīdumu. Teritorija ir plaša un daļā no tās – cilvēkiem viegli pieejama. Valsts vides dienestā informēja, ka pašlaik tiek darīts viss, lai pēc iespējas ātrāk šos šķidrumus utilizētu.  
Asinsdonori – joprojām akūti nepieciešami; cenšas piesaistīt jauniešus
Asinsdonori – joprojām akūti nepieciešami; cenšas piesaistīt jauniešus
"Supervaronis? Jā! Ikviens no mums!" kampaņā Valsts asinsdonoru centrs aicina iedzīvotājus ziedot asinis. Pašlaik, Latvijas sabiedrībai novecojot, samazinās arī potenciālo asinsdonoru skaits, tāpēc kopā ar Latvijā pazīstamiem influenceriem centrs cenšas piesaistīt gados jaunus cilvēkus.  
Protestē pret plānu izcirst vecos mežus
Protestē pret plānu izcirst vecos mežus
Otrdien, 21. novembrī, pie Ministru kabineta vairāki desmiti cilvēku bija sanākuši, lai protestētu pret Klimata un enerģētikas ministrijas plāniem izcirst vecos mežus un piesaistītu uzmanību veco bioloģiski daudzveidīgo mežu aizsardzībai Latvijā. Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (Zaļo un Zemnieku savienība) gan uzsvēra, ka to neplāno darīt.   
Vēstures zinātnei Latvijā hroniski trūkst naudas, bažas par jauno vēsturnieku paaudzi
(papildināts)
Vēstures zinātnei Latvijā hroniski trūkst naudas, bažas par jauno vēsturnieku paaudzi (papildināts)
Vēstures nozare saskaras ar būtisku finansējuma trūkumu, kā arī grūtībām nodrošināt jauno vēsturnieku paaudzi – par to šodien diskutēja Latvijas vēstures kongresā. Galvenais kongresa fokuss šajā gadā ir vērst uzmanību uz kritisko situāciju valsts zinātnes finansēšanas sistēmā. Kongresa noslēgumā nozares pārstāvji vienosies par prasībām varas pārstāvjiem.
Kā jaunais «Facebook» abonements Eiropā ietekmēs datu nodošanu reklāmdevējiem?
Kā jaunais «Facebook» abonements Eiropā ietekmēs datu nodošanu reklāmdevējiem?
Sociālais tīkls "Facebook" nule ir ieviesis jaunu abonēšanas maksu, kurā vietnes lietotājam jāizvēlas – viņš vēlas redzēt reklāmas vai maksāt, lai tās neredzētu. Šādu praksi ieviesušas arī citas platformas.Vai tas nozīmē, ka platformas lietotājs, nemaksājot abonēšanas maksu, dos iespēju "Facebook" atdot savus datus reklāmdevējiem? 
Valsts robežsardze svin 104 gadu jubileju
Valsts robežsardze svin 104 gadu jubileju
Valsts robežsardzei otrdien, 7. novembrī, aprit 104 gadi. Ar svinīgu ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa un svēto misi Rīgas Doma baznīcā tika atzīmēta jubileja. To apmeklēja arī premjerministre un ministri.
«Lāpāmajā svētdienā» labo apģērbu un dod tam jaunu elpu
«Lāpāmajā svētdienā» labo apģērbu un dod tam jaunu elpu
Par tā saukto "ātro modi" un tās ietekmi uz pasauli vides aktīvisti runā nepārtraukti. Arvien jauna apģērba ražošana rada pārmērīgu dabas resursu patēriņu, ūdens piesārņojumu un siltumnīcefekta gāzu emisijas. Kā jau esošajam apģērbam dot jaunu elpu?  Viskaļu "Brīvbode" rīko jau trešo "Lāpāmo svētdienu Viskaļos". Tur ikviens var apgūt dažādas apģērba labošanas tehnikas.
Mirušā zīdaiņa tēvs: Bezvēsts pazudusī sieva ārstējusi pēcdzemdību depresiju
(papildināts)
Mirušā zīdaiņa tēvs: Bezvēsts pazudusī sieva ārstējusi pēcdzemdību depresiju (papildināts)
Valsts policija un zemessargi sestdien turpina meklēt bezvēsts pazudušo sievieti pēc tam, kad pamestas automašīnas salonā tika atrasts miris viņas mazulis. Meklēšanā iesaistīti arī nevalstisko organizāciju brīvprātīgie. Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuri varētu būt redzējuši sievieti vai kas varētu palīdzēt viņas meklēšanā ar noderīgu informāciju, zvanīt pa tālruņa numuru 110.
Rīgā šoziem centralizēti tīrīs divreiz vairāk ietvju
Rīgā šoziem centralizēti tīrīs divreiz vairāk ietvju
Daļai nekustamo īpašumu īpašnieku Rīgā šī ziema būs pēdējā, kad jātīra sniegs no īpašuma piegulošās ietves. Pērn pašvaldībā nolēma trīs gadu laikā pāriet uz centralizētu ietvju tīrīšanu ziemā un šis ir otrais etaps.
Izraēlas un «Hamās» konflikta dēļ Latvijas iedzīvotājus aicina nedoties atpūtas braucienos arī uz Ēģ...
Izraēlas un «Hamās» konflikta dēļ Latvijas iedzīvotājus aicina nedoties atpūtas braucienos arī uz Ēģipti (papildināts)
Saistībā ar nestabilo drošības situāciju Izraēlas un palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamās" konflikta dēļ būtu jāizvērtē tūrisma braucieni ne tikai uz Izraēlu, bet arī uz Ēģipti, Latvijas Radio intervijā sacīja Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza. Arī Latvijas ārlietu ministrs neiesaka tuvākajā laikā doties uz šo reģionu.
Rīgā ieradies repatriācijas reiss no Izraēlas
(papildināts)
Rīgā ieradies repatriācijas reiss no Izraēlas (papildināts)
Šovakar, 16. oktobrī, lidostā "Rīga" nolaidies lidsabiedrības "airBaltic" nodrošinātais repatriācijas reiss no Izraēlas. Deviņas dienas pēc teroristiskā grupējuma "Hamās" sāktajiem uzbrukumiem arī Latvijas iedzīvotājiem bija iespēja ar īpašu evakuācijas reisu pamest valsti.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd