Aleksandra Straume

Aleksandra Straume

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Saeimā ar pašvaldību apspriež Rudzātu vidusskolas nākotni
Saeimā ar pašvaldību apspriež Rudzātu vidusskolas nākotni
Lai gan Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) reformu plānus piebremzējusi, pašvaldībās turpina zīlēt, kādas skolas varēs turpināt uzturēt rudenī. Piedāvājumu atteikties no vidusskolas posma laukos ar sašutumu uztvēruši skolēnu vecāki Rudzātos. Pirmdien, 5. februārī, aizvadīta vecāku sapulce, bet jau otrdien jautājums apspriests Saeimā.
Latvijas Pasts noraida pārmetumus par izšķērdību darbinieku pasākuma rīkošanā
Latvijas Pasts noraida pārmetumus par izšķērdību darbinieku pasākuma rīkošanā
Uzņēmuma Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare noraidīja pārmetumus par darbinieku pasākuma pārāk lielo dārdzību vai nelietderību. Satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") ir ierosinājis dienesta pārbaudi par pasākumu, kurš uzņēmumam izmaksā gandrīz 180 000 eiro, uzsverot, ka darbinieku pasākumi ir vajadzīgi, bet tiem jāatbilst uzņēmuma iespējām. 
Rīgas budžetā vislielākais izdevumu pieaugums – drošībai un izglītībai
(papildināts)
Rīgas budžetā vislielākais izdevumu pieaugums – drošībai un izglītībai (papildināts)
Rīgas budžeta ieņēmumi šogad plānots, ka pieaugs straujāk par izdevumiem, kas gan tik un tā būs par 200 miljoniem eiro lielāki nekā ieņēmumi. Iztrūkumu plānots segt no budžeta atlikumiem un aizņēmumiem. No vairāk nekā pusotra miljarda eiro lielajiem izdevumiem vislielākais tēriņu pieaugums ir drošībai un izglītībai. Savukārt ielām, tiltiem un veloceļiem, salīdzinot ar pagājušo gadu, tēriņi pieaugs tikai par 5%, kopumā sasniedzot teju 390 miljonus eiro, kas ir otra lielākā pašvaldības šī gada prioritāte.
Dāvina grāmatas skolai un raksta esejas – «Draudzīgajam aicinājumam» 30 gadu
Dāvina grāmatas skolai un raksta esejas – «Draudzīgajam aicinājumam» 30 gadu
Absolventi aicināti dāvināt grāmatas savai skolai, bet skolēni – piedalīties eseju konkursā. Akcijai "Draudzīgais aicinājums" šogad ir īpaši svētki, jo tiks atzīmēta 30 gadu jubileja, kopš bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis to atjaunoja neatkarīgā Latvijā. Rakstnieks Pāvils Raudonis ir pārliecināts, ka grāmatas jaunieši lasa un viņiem tagad ir daudz iespēju, lai lasītu arī citās valodās.
Rīgā lāpa atkusnī izdangātās ielas; kritiskākā situācija Biķernieku ielā un Jaunciema gatvē
(papildi...
Rīgā lāpa atkusnī izdangātās ielas; kritiskākā situācija Biķernieku ielā un Jaunciema gatvē (papildināts)
Rīgas ielās šobrīd 19 brigādes labo satiksmei bīstamās bedres, kas pēc atkušņa izveidojušās zem peļķēm, informēja Rīgas pašvaldība. Pilsētā strādā arī 10 ūdens sūknēšanas vienības, kas nepieciešamības gadījumā atsūknē izveidojušās peļķes. Viskritiskākā situācija šobrīd ir Biķernieku ielā, Jaunciema gatvē, Mīlgrāvja ielā, Mīlgrāvja lokos un Viestura prospektā, informēja pašvaldībā.
Bioatkritumu konteineriem Rīgā pie daudzdzīvokļu mājām obligāti jābūt no marta
Bioatkritumu konteineriem Rīgā pie daudzdzīvokļu mājām obligāti jābūt no marta
Rīgā konteineri bioloģisko atkritumu šķirošanai obligāti būs jāuzstāda pie daudzdzīvokļu mājām, kurās ir vairāk nekā 10 dzīvokļi. Prasība biokonteineru izvietošanai stāsies spēkā 2024. gada 1. martā. To paredz trešdien, 24. janvārī, Rīgas domē pieņemtie grozījumi noteikumos par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā, informēja pašvaldībā.
Vai vilciens vēl joprojām ir uzticamākais transports?
Vai vilciens vēl joprojām ir uzticamākais transports?
"Pasažieru vilciena" likstas turpinās. Arī vakar kavējumi bijuši teju visās vilcienu līnijās, un iedzīvotājiem vilcieni bija jāgaida pat 200 minūtes jeb vairāk nekā trīs stundas. Uzņēmuma priekšsēdētājs uzsver, ka atbildību jāuzņemas jauno elektrovilcienu ražotājam "Škoda-Vagonka", savukārt satiksmes ministrs sagaida tūlītējus risinājumus. 
«Vivi» jauno vilcienu kavēšanās gadījumā plāno kompensēt pasažieru izdevumus par citu transportu
(pa...
«Vivi» jauno vilcienu kavēšanās gadījumā plāno kompensēt pasažieru izdevumus par citu transportu (papildināts)
Jauno vilcienu kavēšanās gadījumā pasažieru pārvadātājs "Vivi" (agrāk – "Pasažieru vilciens") plāno kompensēt pasažieru izdevumus par alternatīvu transportu, tostarp taksometru. Šādu izdevumu atmaksu "Vivi" plāno pieprasīt jauno elektrovilcienu ražotājam "Škoda Vagonka". Arī ceturtdiena nebija izņēmums, kad pasažieriem jāgaida vilciens. Atsevišķos maršrutos vilcieni kavējuši līdz pat pusotrai stundai.
Jauno gadu sagaida ar dejām Vecrīgā
Jauno gadu sagaida ar dejām Vecrīgā
Ar prieku, līksmību un nedaudz prātīgāk kā citus gadus jaunais – 2024. – gads sagaidīts Latvijā. Dienesti ziņo, ka šogad iztikts bez dažādiem negadījumiem ar traģiskām sekām. Kā Jauno gadu sagaidīja Rīgā?
Palīdzība nepieciešama arvien jauniem bēgļiem no Ukrainas
Palīdzība nepieciešama arvien jauniem bēgļiem no Ukrainas
Arī gada nogalē vēl ir iespēja palīdzēt ukraiņiem gan šeit Latvijā, gan arī kara apstākļos dzīvojošajiem. Biedrība "Tavi draugi" palīdzību šajā gadā gadu raksturo ar salīdzinājumu – "kā pa kalniem". Vasarā ziedotāju aktivitāte mazinājusies, taču palīdzības aicinājumiem iedzīvotāji vienmēr ir atsaukušies.
Ziemassvētkos veikalos pirktākā prece – mandarīni; pircēji meklē atlaides
Ziemassvētkos veikalos pirktākā prece – mandarīni; pircēji meklē atlaides
Ziemassvētkos, kā parasti, veikalos pircēju kļūst vairāk. Arī pieprasījums pēc pārtikas precēm aug. Šogad lielākie tirdzniecības ķēžu "Rimi" un "Maxima" pārstāvji stāstīja, ka pircējiem tradicionālos svētkos iepirkumu grozos ir nemainīgas garšas un – kā katru gadu – vispieprasītākā pārtikas prece uz Ziemassvētkiem bijuši mandarīni. Kas vēl ir topa augšgalā? 
Jūras konteineru pārvadātāji pie Rīgas ostas gaida rindā un veido sastrēgumus
Jūras konteineru pārvadātāji pie Rīgas ostas gaida rindā un veido sastrēgumus
Jūras konteineru pārvadātājiem stundām ilga gaidīšana uz kravu iekraušanu un izkraušanu vienā no Rīgas ostas termināļiem, pārējiem satiksmes dalībniekiem – sastrēgumi. Pārvadātāji situācijā vaino nepareizu plānošanu terminālī, problēmas risināšanā iesaistījās arī Rīgas brīvostas pārvalde.   
Pēc ažiotāžas soctīklos Biķernieku veselības centrs tomēr atrod vietu no telpām izliktai ģimenes ārs...
Pēc ažiotāžas soctīklos Biķernieku veselības centrs tomēr atrod vietu no telpām izliktai ģimenes ārstei
Gada nogalē nepatīkamas ziņas saņēma kāda ģimenes ārste Rīgā. Viņai uzteikts nomas līgums ar esošo prakses atrašanās vietu, un telpas jāpamet septiņu darba dienu laikā. Veselības centrs gan skaidro, ka ģimenes ārste par līguma darbības beigām zinājusi jau iepriekš, un pagarināšana atteikta tāpēc, ka šīs telpas ir nepieciešamas citiem centra speciālistiem. Pēc saceltās ažiotāžas sociālajos tīklos prakses telpas ārstei tomēr atrastas.
Reportāža: Snieglauze Rīgas zoodārzā sagādājusi rūpes, izklaidi un vitamīnus
Reportāža: Snieglauze Rīgas zoodārzā sagādājusi rūpes, izklaidi un vitamīnus
Snieglauzes radītās koku zaru lūšanas dēļ Rīgas zoodārzs jau trešo dienu ir slēgts. Šajā laikā apseko visus kokus un zāģē bojātos zarus. Darbi norit lēni, lai pēc iespējas vairāk rēķinātos ar dzīvnieku diennakts ritmu. Turklāt zoodārza iemītniekiem tiek visi nozāģētie zari kā papildu barība vai spēļlieta.
Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Garisons atstās amatu – nesaskan viedokļi ar ministru
(pap...
Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Garisons atstās amatu – nesaskan viedokļi ar ministru (papildināts)
Ilggadējais Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons iesniedzis atlūgumu un mēneša laikā atstās darbu ministrijā, LSM.lv apstiprināja Garisons. Kā galveno iemeslu aiziešanai Garisons min viedokļu nesaskaņas ar ministru Andri Sprūdu ("Progresīvie"). Arī ministrs pēc notikušā nav pārāk runīgs. Šis notikums Latvijai var maksāt dārgo laiku – tā savukārt uzskata bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Latvijas attīstībai").
Ērta iekāpšana un klusa braukšana – pasažieri priecājas par jaunajiem vilcieniem
(papildināts)
Ērta iekāpšana un klusa braukšana – pasažieri priecājas par jaunajiem vilcieniem (papildināts)
Pirmie pasažieri jaunajos vilcienos, kas sāk Latvijā kursēt, īpaši novērtē ērtāku iekāpšanu un klusāku braukšanu. Pasažieri ilgi gaidījuši jaunos elektrovilcienus, un pirmais reiss no Rīgas uz Dubultiem – pilns. Kāds speciāli pakārtojis savus plānus, lai ar to izbrauktu dažas pieturas, cits – ar braucienu pārsteidzis savus tuviniekus. Ar jauno vilcienu izbrauca arī Latvijas Radio un LTV korespondenti.
Pēc pārmetumiem par seksuālu uzmākšanos Bočarovs vairs nevadīs LU institūta Zinātnisko padomi
Pēc pārmetumiem par seksuālu uzmākšanos Bočarovs vairs nevadīs LU institūta Zinātnisko padomi
Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) pasniedzējs Dmitrijs Bočarovs no šodienas iesniedzis atlūgumu LU Cietvielu fizikas institūta Zinātniskajai padomei, kuru viņš līdz šim vadījis. Latvijas Radio un "Delfi" pētījumā "Līdera apskāviens" atklājies, ka Bočarovs, iespējams, seksuāli uzmācies vairākām jaunām sievietēm nometnē, ko pats vadījis. Darba vietās gan sūdzības par viņu nav saņemtas.
Atjaunotais Rīgas pils konvents atklāts nepilnus piecus mēnešus pirms plānotā termiņa
(papildināts)
Atjaunotais Rīgas pils konvents atklāts nepilnus piecus mēnešus pirms plānotā termiņa (papildināts)
Gandrīz piecus mēnešus pirms plānotā būvdarbu termiņa atklāts Rīgas pils konvents (kastela). Pils kastelas atjaunošanas projekts tika iesākts 2020. gadā, un rekonstrukcija veikta, saglabājot viduslaiku elementus. Rīgas pils telpas no 1920. gada ir Latvijas Nacionālā vēstures muzeja vēsturiskā mājvieta, un no nākamā gada tas beidzot varēs tur atgriezties.
Epidemiologi: No novembra vidus Covid-19 izplatība palielinās
Epidemiologi: No novembra vidus Covid-19 izplatība palielinās
Latvija aizvien vērojams Covid-19 atklāto gadījumu skaita pieaugums. Gan stacionāros uzņemto slimnieku, gan pacientu nāvju skaits palielinās. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datos redzami vien tie gadījumi, kas apstiprināti laboratoriski, un slimojošo valstī varētu būt krietni vairāk.
Tramvaju satiksmes uzlabošanai Rīgā aizliedz novietot automašīnas Miera ielā
Tramvaju satiksmes uzlabošanai Rīgā aizliedz novietot automašīnas Miera ielā
Miera ielā Rīgā kopš piektdienas, 8. decembra, stājušies spēkā jauni satiksmes ierobežojumi – abās brauktuves pusēs posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai ir aizliegta transportlīdzekļu stāvēšana. Jau kopš ziemas sākuma nepareizi novietotu automašīnu dēļ vairākkārt paralizēta satiksme, īpaši tramvaju, kuri nespēja tikt tām garām. Rīgas domē (RD) pastāstīja, ka par izmaiņām saņemtas sūdzības no Miera ielas iedzīvotājiem, tomēr primārais ir nodrošināt satiksmi.
Aicina ziedot siltas drēbes – šobrīd pēc tām ir akūta nepieciešamība
Aicina ziedot siltas drēbes – šobrīd pēc tām ir akūta nepieciešamība
Ar aicinājumu atdot vairs nevajadzīgās ziemas drēbes, fonds "Ziedot.lv" atklājis akciju "Silto drēbju dienas". Tās nepieciešamas gan grūtībās nonākušajām ģimenēm Latvijā, gan kara bēgļiem no Ukrainas. Pārstāvji stāsta, ka pašlaik noliktavas ir tukšas, taču saucieni pēc palīdzības no iedzīvotājiem kļūst arvien skaļāki.   
Daudzbērnu ģimenes un prezidents iededz Ziemassvētku egli pie Rīgas pils
Daudzbērnu ģimenes un prezidents iededz Ziemassvētku egli pie Rīgas pils
"Jūs lieliski parādāt, kā var apvienot darbu un rūpes par bērniem. Tieši jūs esat liels paraugs un iedvesma savam novadam, pilsētai un arī līdzcilvēkiem," tā svētku pasākumā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzrunāja 20 daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kuras atgriezušās dzimtenē pēc ilgstošas prombūtnes. Tās no visas Latvijas trešdien, 6. decembrī, kopīgi tikās Rīgas pilī, lai iedegtu Ziemassvētku egli.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd