Latvijā
Spānijā un Portugālē tūrisma firmas dēļ iestrēgušos jauniešus mājās nogādās valsts
(papildināts)
Spānijā un Portugālē tūrisma firmas dēļ iestrēgušos jauniešus mājās nogādās valsts (papildināts)
Vairāk nekā 100 jaunieši no Latvijas ar tūrisma firmu "Fisom" devās uz Portugāli sērfot, tomēr organizatoru bezatbildības dēļ daļa palikuši Spānijā. Saplīsuši autobusi, pazudis galvenais brauciena rīkotājs, dzīvošana kempingā, pamatīgā karstumā, – tas viss ir kļuvis par ikdienu jauniešiem, no kuriem daļa ir nepilngadīgi un vien 13 gadus veci. Latvija pašlaik organizē aptuveni 70 jauniešu nogādāšanu mājās, bet pārējiem nokļūt mājās palīdz vecāki vai apdrošinātāji.
Bauskas pašvaldība piešķir 303 tūkstošus eiro vētras seku novēršanai
Bauskas pašvaldība piešķir 303 tūkstošus eiro vētras seku novēršanai
Bauskas novada pašvaldība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīrusi 303 240 eiro vētras radīto seku likvidēšanai, liecina pašvaldības mājaslapā atrodamā informācija. Summa mainīsies pēc apdrošināšanas atlīdzību saņemšanas. Paredzēts arī vērsties valdībā, lai kompensētu izdevumus.
Mudina Rīgā demontēt vēl vairākus objektus, arī pieminekli Sudrabu Edžum un Mārim Liepam
Mudina Rīgā demontēt vēl vairākus objektus, arī pieminekli Sudrabu Edžum un Mārim Liepam
Rīgā pieminekļu, iespējams, kļūs mazāk, jo galvaspilsētas vicemērs kopā ar biedrību "Publiskās atmiņas centrs" aicina Rīgā demontēt astoņus ar komunisma un Krievijas imperiālisma laiku saistītus simbolus. To vidū ir arī Latvijas kultūrā pazīstamu personību objekti – atkārtoti aicina demontēt Kronvalda parkā esošo pieminekli Moricam Eduardam Zilberam jeb plašāk zināmam kā latviešu literatūras klasikas "Dullais Dauka" autoram Sudrabu Edžum. Savukārt pie Latvijas Nacionālās operas un baleta varētu vairs neatrasties piemineklis padomju laikos slavenajam baletdejotājam Mārim Liepam. Kāpēc šos un citus simbolus aicina demontēt, un kā uz to raugās nozares speciālisti?
Daugavpils domniekam Dzalbem otro reizi četru gadu laikā aizdedzināts auto
Daugavpils domniekam Dzalbem otro reizi četru gadu laikā aizdedzināts auto
Aizvadītajā naktī Jaunbūves apkaimē Daugavpilī ar degšķidrumu aplieta un aizdedzināta Daugavpils domes deputāta un Augšdaugavas novada izpilddirektora Pētera Dzalbes ("Daugavpils novada partija") automašīna. Videonovērošanas kameras uzņemtie kadri liecina – darbojušies divi jaunieši. Politiķis ir pārliecināts, ka tā ir plānota ļaunprātība. Līdzīgi kāds aizdedzināja citu viņa auto tieši pirms četriem gadiem. Iepriekšējos dedzinātājus Valsts policijai vēl nav izdevies atrast.
Kuru slēgs nākamo? Diskutē par atbalstu Latgales medijiem
Kuru slēgs nākamo? Diskutē par atbalstu Latgales medijiem
Kādā situācijā šobrīd ir mediji Latgales reģionā, un cik nozīmīgs to attīstībai ir valsts atbalsts? Par šiem un daudziem citiem jautājumiem šodien, 8. augustā, Krāslavā diskutēja nozares eksperti, ministriju pārstāvji un arī paši reģionālo mediju vadītāji un žurnālisti. Secinājums ir skaudrs: bez valsts dotācijām vairums darbu pārtrauktu.
Elektriķi gatavojas darbam militāru draudu apstākļos – «Sadales tīkls» rīko mācības
Elektriķi gatavojas darbam militāru draudu apstākļos – «Sadales tīkls» rīko mācības
Modernā kara apstākļos profesionāls elektriķis valsts aizsardzībai ir tikpat nozīmīgs kā karavīrs vai mediķis. Krievijas iebrukums Ukrainā parādīja – agresoram neeksistē nekādas robežas, tas gatavs iznīcināt arī civilo infrastruktūru, īpaši elektrības apgādes līnijas, atstājot bez gaismas, sakariem un siltuma ne vien armijas daļas, bet arī slimnīcas, skolas un mierīgo iedzīvotāju mājokļus, veselas pilsētas un apgabalus. 
Atskurbtuvju uzturēšana pašvaldībām izmaksā dārgi
Atskurbtuvju uzturēšana pašvaldībām izmaksā dārgi
No šī gada sākuma pašvaldībām par saviem līdzekļiem jāuztur atskurbtuves un jāveic atskurbināšana, kas ir vēl viens slogs vietvaru izmaksām. Tās ir dažādas – no 25 eiro līdz vairāk nekā 100 eiro par vienu klientu; gadā tie ir vairāki desmiti tūkstoši.
Mainās lomā paturamo zivju daudzums
Mainās lomā paturamo zivju daudzums
Lai aizsargātu un saglabātu dažādu zivju sugu krājumu, ik pa laikam tiek mainīti lomā paturamo zivju apjomi atpūtas un pašpatēriņa vajadzībām. Arī šosezon tas skar līdakas, zandartus, arī zušus un vimbas. Vides speciālisti norāda, ka šobrīd zivju resurss valstī ir salīdzinoši stabils, taču makšķerniekiem un zvejniekiem regulāri jāseko līdzi noteikumiem, lai attieksme pret dabas vērtībām būtu godprātīga.
Skolu reforma: Vietvaras un IZM vēl precizēs skolēnu skaitu vidusskolā, prasīs valdībai papildu naud...
Skolu reforma: Vietvaras un IZM vēl precizēs skolēnu skaitu vidusskolā, prasīs valdībai papildu naudu
Skolu reformas plāns jau iekustināts, un slēgtas vai reformētas gandrīz 100 skolas. Ceturtdien, 8. augustā, sarunās starp Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) iztika bez asumiem. Gan pašvaldības, gan ministrija atradusi kompromisus un piekrīt, ka jāvienojas par detaļām. Bet, vai iecerētajai skolu tīkla un skolotāju algu reformai būs nauda, – vēl nav skaidrs. 
60 eiro par 15 minūšu vizīti: vai visa summa nonāk ārsta makā un kas vēl ietilpst vizītes cenā?
60 eiro par 15 minūšu vizīti: vai visa summa nonāk ārsta makā un kas vēl ietilpst vizītes cenā?
Vai pacienta apskatei pietiek ar 15 minūtēm, un cik ārstam būtu jāsaņem par maksas vizīti? Sociālās tīklošanās vietnē "X" uzdots šāds jautājums, vai tiešām tas ir gana ilgs laiks, lai ārsts varētu noteikt diagnozi un visu izskaidrot pacientam, un vai 60 eiro ir adekvāta samaksa par tik īsu apskati. Latvijas Radio pēta, vai ir kādi noteikumi, kas to regulē.
Valsts kontrole aizrāda par pirmajiem «Valsts aizsardzības korporācijas» tēriņiem
(papildināts)
Valsts kontrole aizrāda par pirmajiem «Valsts aizsardzības korporācijas» tēriņiem (papildināts)
Valsts kontrole aizrādījusi Aizsardzības ministrijai (AM) par SIA "Valsts aizsardzības korporācija" ieguldīto līdzekļu pirmajiem tēriņiem. Valsts revidenti norādījuši, ka piešķirtie valsts budžeta līdzekļi primāri jāizlieto aizsardzības resora vajadzībām, nodrošinot iekšējo un ārējo drošību, nevis kapitālsabiedrības administrācijas vajadzībām, kurām patlaban nebūtu piešķirama prioritāte. Aizsardzības ministrija piekrīt Valsts kontroles vērtējumam.
Latgalē pašvaldības taupa, bet no pašvaldību informatīvo izdevumu izdošanas atteikties neplāno
Latgalē pašvaldības taupa, bet no pašvaldību informatīvo izdevumu izdošanas atteikties neplāno
Daudzas Latgales pašvaldības īsteno dažādus taupības pasākumus, taču no pašvaldību informatīvo izdevumu izdošanas pagaidām atteikties neplāno. Līdz ar grozījumiem likumos sākta mediju un reklāmas tirgus sakārtošana. Nosakot likumā, kādiem jābūt pašvaldību informatīvajiem izdevumiem, plānots novērst negodīgu konkurenci mediju nozarē, kas pozitīvāk ietekmētu reģionālo neatkarīgo presi.
Cīņā pret robežpārkāpējiem Lietuva soli priekšā Latvijai
Cīņā pret robežpārkāpējiem Lietuva soli priekšā Latvijai
Ne visi robežpārkāpēji, kas nelikumīgi šķērsojuši Latvijas–Baltkrievijas robežu, tiek apturēti. Par to liecina Lietuvā jūlijā strauji pieaugušais aizturēto migrantu skaits, kas pārvietojās automašīnās no Latvijas puses. Abu kaimiņvalstu robežsargi sadarbojas, taču Latvijā atzīst – ne vienmēr pietiek cilvēkresursu. Lietuvieši palīdz, taču viņi gan infrastruktūras izbūvē, gan likumdošanā cīņā pret robežpārkāpējiem ir soli priekšā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd