Latvijā
Rīgā, Ganību dambja rajonā, konstatē metālu saturošu atkritumu dedzināšanu
Rīgā, Ganību dambja rajonā, konstatē metālu saturošu atkritumu dedzināšanu
Saistībā ar regulārām iedzīvotāju sūdzībām par traucējošu smaku Ganību dambja rajonā, Valsts vides dienests (VVD), pārbaudot gan nekustamos īpašumus, gan piesārņojošo darbību veicējus, atklājis pretlikumīgu dažādu metāllūžņus saturošu atkritumu dedzināšanu, paziņojumā medijiem informēja dienests.
Revidenti: Reģionālos autobusu pārvadājumus nerīko atbilstoši pamatotām vajadzībām un valsts iespējā...
Revidenti: Reģionālos autobusu pārvadājumus nerīko atbilstoši pamatotām vajadzībām un valsts iespējām (papildināts)
Valsts kontrole revīzijā konstatējusi virkni problēmu attiecībā uz darbībām, ko Satiksmes ministrija (SM), VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) un Sabiedriskā transporta padome veic, lai attīstītu sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos. Revīzijā iegūtie pierādījumi liecina, ka atbildīgās institūcijas sabiedriskā transporta maršrutus veido bez pamatotām vajadzībām un ārpus valsts budžeta iespējām.
SEPLP: No Latvijas Radio un LTV apvienošanas iedzīvotāji izmaiņas drīzāk varēs redzēt interneta satu...
SEPLP: No Latvijas Radio un LTV apvienošanas iedzīvotāji izmaiņas drīzāk varēs redzēt interneta saturā
No Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas (LTV) apvienošanas vienā uzņēmumā – "Latvijas Sabiedriskajā medijā" – iedzīvotāji izmaiņas drīzāk varētu redzēt internetā pieejamajā saturā, nevis televīzijas vai radio pārraidēs. Tas izriet no Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētāja Jāņa Sikšņa sacītā Latvijas Radio intervijā raidījumam "Labrīt".
Jelgavas Valsts ģimnāzijā no applūdušā pagraba glābj inventāru
Jelgavas Valsts ģimnāzijā no applūdušā pagraba glābj inventāru
Nepilnu mēnesi līdz jaunajam mācību gadam Jelgavas Valsts ģimnāzijā rīko ārkārtas talkas, lai glābtu mēbeles no applūdušā pagraba. Daļa no tām izmantojama vairs nebūs; raizes rada arī bērnu ēdināšana, jo, iespējams, bojāta ēdnīcas virtuves tehnika.
Vētra Rīgas budžetā iecirtusi vairāk nekā 1,6 miljonu eiro robu
(papildināts)
Vētra Rīgas budžetā iecirtusi vairāk nekā 1,6 miljonu eiro robu (papildināts)
Rīgā vētra seku likvidēšana izmaksās vairāk nekā pusotru miljonu eiro un kopējo summu vēl nemaz neprognozē. No tiem pusmiljons vajadzīgs apskādēto skolu un bērnudārzu remontdarbiem pirms mācību gada sākuma. Atbildīgie dienesti un pašvaldības struktūras prognozē, ka vētras seku likvidēšanai vajadzēs vēl vismaz mēnesi.
Kultūru atšķirība vai nepieņemama rīcība? Austrālijas tūriste sūdzas par Latvijas pirts pakalpojumu
Kultūru atšķirība vai nepieņemama rīcība? Austrālijas tūriste sūdzas par Latvijas pirts pakalpojumu
Kādai tūristei no Austrālijas viesošanās Latvijā izvērtusies visnotaļ nepatīkami. Apmeklējot spa, viņa piedzīvojusi uzmācības pilnu pirts rituālu ar erotiskās masāžas piedāvājumiem. Pirts rituāla laikā uzdoti arī tūristes skatījumā nepiedienīgi jautājumi un beigās piedāvāts arī par seansu atlikušo summu nemaksāt, jo pirtnieks šo procedūru esot izbaudījis. Vai kas tāds Latvijā notiek bieži, un kā tas ietekmē mūsu tūrisma nozari?
NBS rīcībā nonāk pirmā Latvijā ražotā «Patria» 6x6 bruņumašīna
NBS rīcībā nonāk pirmā Latvijā ražotā «Patria» 6x6 bruņumašīna
Pirmais Latvijas "Patria 6x6" nonācis pie karavīriem. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rīcībā šodien oficiāli nodota pirmā Latvijā ražotā "Patria 6x6" bruņumašīna. Jaunajā ražotnē Valmierā, ko atklāja šī gada maijā, iecerēts ik gadu saražot aptuveni 30 bruņutransportierus. Pirmā Latvijas "Patria" ir apliecinājums sabiedrībai, ka aizsardzība ir valsts prioritāte, – tā svinīgajā transporta nodošanas ceremonijā pauda amatpersonas.
Bīstamo atkritumu uzglabāšanas vietā Rīgā fiksē pārkāpumus; ugunsgrēkā sadeg 88 tonnas dažādu atkrit...
Bīstamo atkritumu uzglabāšanas vietā Rīgā fiksē pārkāpumus; ugunsgrēkā sadeg 88 tonnas dažādu atkritumu
Valsts vides dienests (VVD) ir konstatējis pārkāpumus bīstamo atkritumu apsaimniekotāja SIA "Corvus Company" teritorijā, Daugavgrīvas šosejā 7D, Rīgā. Bet jūnija beigās uzņēmuma teritorijā ugunsgrēka sadegušas vairāk nekā 88 tonnas dažāda veida atkritumu, vides riski no ugunsgrēka nav konstatēti, bet paliekoša piesārņojuma veidošanās vēl tiks vērtēta, paziņojumā medijiem informēja VVD.
Policija aiztur vīrieti par savas mātes sagrābšanu par ķīlnieci
Policija aiztur vīrieti par savas mātes sagrābšanu par ķīlnieci
Policijai jūlija vidū izdevās veiksmīgi atbrīvot sievieti, kuru Rīgā, Teikas rajonā, pēc sadzīviskā konflikta par ķīlnieci sagrābis pašas dēls. Sievietes atbrīvošanā iesaistījās pretterorisma vienības "Omega" pārrunu vedējs un taktiskā grupa, kā arī Speciālā uzdevuma bataljons un Rīgas Ziemeļu pārvalde, paziņojumā medijiem informēja policija.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd