Latvijā
Projekts «Riga Waterfront» ārzemniekus uz Andrejsalu vilina ar uzturēšanās atļaujām
Projekts «Riga Waterfront» ārzemniekus uz Andrejsalu vilina ar uzturēšanās atļaujām
Pirms nedēļas tika prezentēta Rīgas Daugavmalas attīstības vīzija, kurai naudu gatavs dot arābu investors, bet zemi – ar ekspremjera Andra Šķēles un Saeimas deputāta Aināra Šlesera ģimenēm saistīts uzņēmums. Vairāk nekā 50 hektārus plašā Andrejsalas apbūves projekta "Riga Waterfront" īstenotāji jau sākuši vilināt potenciālos uzturēšanās atļauju tīkotājus. Ārzemniekiem apmaiņā pret 250 tūkstošu eiro investīcijām tiek piedāvāta iespēja iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā un Eiropas Savienībā, šovakar vēsta LTV raidījums "De facto".
«Rail Baltica» trase: trūkst naudas un izlēmības
«Rail Baltica» trase: trūkst naudas un izlēmības
Kamēr satiksmes ministrs Kaspars Briškens uzstāj, ka "Rail Baltica" sliedēm jau pirmajā posmā jāved līdz Rīgas Centrālajai stacijai, Eiropas Komisijas atbildīgā amatpersona Katrīna Trautmane norāda – svarīgākais ir uzbūvēt valstis savienojošo dzelzceļa līniju, un, ja Rīgas loku Latvijas valdība vēlas būvēt tagad, nauda tam jāatrod pašiem.
Gulbenes novadā taupīs, apvienojot pagastu pārvaldes; pašvaldības būvobjektos izmeklē iespējamos pār...
Gulbenes novadā taupīs, apvienojot pagastu pārvaldes; pašvaldības būvobjektos izmeklē iespējamos pārkāpumus
Kamēr Saeimā gatavojas skaldīt pirms trim gadiem apvienotos novadus, pašvaldībās turpina apvienot pagastu pārvaldes. Finanšu grūtības nonākušās Gulbenes novada pašvaldības dome šonedēļ lēma, ka 13 pagastu pārvaldīšanā iztiks ar četrām apvienību pārvaldēm. Naudas trūkst, un tiek apsvērts lūgt Valsts kasei budžeta vadības kredītu pusmiljona eiro vērtībā.
Puķu karaliene ar zaļajiem pirkstiņiem – Pelēču pagasta Leontīna Sileniece
Puķu karaliene ar zaļajiem pirkstiņiem – Pelēču pagasta Leontīna Sileniece
Aktīvie cilvēki pagastos ir zelta vērtē un bez tiem šīs apdzīvotās vietas būtu kā nostāvējies ūdens ezerā. Tā par sava pagasta vienu no aktīvākajiem, čaklākajiem un izdomu bagātākajiem iedzīvotājiem, kura ar savu enerģiju aizrauj arī pārējos – Leontīnu Silenieci, sacīja Preiļu novada Pelēču pagasta darbinieki.
Ventspilī un Liepājā plāno būvēt zemas īres mājokļus
Ventspilī un Liepājā plāno būvēt zemas īres mājokļus
Lai risinātu mājokļu pieejamības jautājumu, Ventspilī un Liepājā plāno būvēt zemas īres mājokļus. Ventspils valstspilsētas pašvaldība parakstījusi pilnvarojuma līgumu ar pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" par zemas īres mājokļu būvniecību un 60 dzīvokļu izīrēšanu mājsaimniecībām, kuras nepietiekamu ienākumu dēļ nevar atļauties jaunu mājokli esošajos tirgus apstākļos.
Latvijā norisinājies pirmais Bridža forums
Latvijā norisinājies pirmais Bridža forums
Bridžs ir kas vairāk par kāršu spēli vai aristokrātisku izklaidi – tā ir māksla, ka attīsta loģisko domāšanu un atmiņu, ļauj lieliski pavadīt laiku un atrast domubiedrus visā pasaulē. Ar šādu pārliecību šodien rīkots Latvijas pirmais bridža forums "Bridžs kā māksla".
Cirka skola gatavojas izlaidumam ar audzēkņu sagatavotu izrādi
Cirka skola gatavojas izlaidumam ar audzēkņu sagatavotu izrādi
Žonglēt piecas bumbiņas vienlaikus, veikt vingrojumus pusotru metru virs zemes un mīt pedāli ar vienu kāju vienritenim. Cirka skolas audzēkņiem tas nav nekas īpašs. Jūnijs ir izlaidumu laiks, un nākamnedēļ arī Cirka skola piedzīvos izlaidumu. Tikai atšķirībā no citām ceremonijām, kur tiek skaitīta dzeja un pasniegti ziedi, šis izlaidums ir prātam izaicinoša un elpu aizraujošu triku izrāde.
Daugavpilī atgriezušies ļaunprātīgie mežu dedzinātāji
Daugavpilī atgriezušies ļaunprātīgie mežu dedzinātāji
Mežu masīvos ap Daugavpili aizvadīto nedēļu laikā vairākkārtīgi izcēlušies ugunsgrēki. Līdzīga situācija konstatēta arī pērn. Valsts meža dienestā (VMD) pieļauj, ka atgriezies piromāns, kas nelielās platībās liesmu aizdedz vairākās vietās. Arī Valsts policija izmeklē aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.
Rīgā ar dažādiem pasākumiem atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu
(papildināts)
Rīgā ar dažādiem pasākumiem atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu (papildināts)
Doma laukums Vecrīgā šodien pārvērties par lielu rotaļlaukumu, kur skan bērnu smiekli, mūzika, lido baloni un smaržo pēc našķiem. Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai šodien Rīgā notiek dažādi bērniem un jauniešiem domāti pasākumi. To mērķis ir ne vien svinēt vasaras brīvlaika sākšanos, bet arī atgādināt par bērnu drošību un vajadzībām.
Ārvalstīs atprečota 351 Latvijā izrakstīta e-recepte
Ārvalstīs atprečota 351 Latvijā izrakstīta e-recepte
Triju mēnešu laikā sešās ārvalstīs, kas iesaistījušās vērienīgā pārrobežu datu projektā, Latvijas iedzīvotāji atprečojuši 351 e-recepti. Atšķirībā no papīra receptēm, kuras pieņem jebkurā aptiekā Eiropā, jaunais digitālais projekts ļauj nopirkt Latvijā izrakstītas zāles, vienkārši uzrādot savu ID karti. Pagaidām tas iespējams Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Spānijā un Portugālē. Un e-receptes ir tikai digitālās datu apmaiņas redzamākā daļa. Digitālajā sistēmā ārsti redz arī slimības vēsturi un izmeklējumus.
Pārbauda ūdens tīrību vairāk nekā 200 peldvietās Latvijā
Pārbauda ūdens tīrību vairāk nekā 200 peldvietās Latvijā
Svelme mudina meklēt veldzi ūdenī. Bet vai jūra, piemājas dīķis, ezers un upe ir gana tīra peldei? Sākoties peldsezonai, valsts zinātniskā institūta "BIOR" eksperti sākuši pārbaudīt ūdens kvalitāti vairāk nekā 200 peldvietās. Mikrobioloģiskās analīzes rāda, ka šobrīd droši peldēties var oficiālās peldvietās. Taču nevajadzētu izmantot vietas, kur ir daudz cilvēku, bet nav atkritumu urnas un tualetes.
Latvijā cīņā ar telefonkrāpniekiem mobilo sakaru operatori ieviesīs jaunus aizsardzības rīkus
Latvijā cīņā ar telefonkrāpniekiem mobilo sakaru operatori ieviesīs jaunus aizsardzības rīkus
Izkrāpts miljons, vairāki simti vai desmiti tūkstoši eiro – šādas ziņas redzam bieži. Kopumā izkrāptās summas mērāmas daudzos miljonos, un,  mēģinot vismaz krāpnieciskus telefona zvanus ja ne novērst, tad vismaz ierobežot, Latvijas lielākie operatori ieviesīs jaunus aizsardzības rīkus. Uzņēmumos atzīmē – šī, protams, nebūs burvju nūjiņa, kas novērsis visas problēmas, taču daļu krāpnieku zvanu tas varētu apturēt. Bet – problēma ir daudz plašāka, nekā to iespējams šādi atrisināt.
Dārgās reģistrācijas dēļ daļa jahtu īpašnieku burā zem citu valstu karogiem
Dārgās reģistrācijas dēļ daļa jahtu īpašnieku burā zem citu valstu karogiem
Atpūšoties uz ūdeņiem, jūras piekrastē var redzēt jahtas, kas burā nevis ar Latvijas karogu, bet, piemēram, ar Zviedrijas. Varētu domāt, ka kaimiņi iecienījuši mūsu piekrasti, bet tā gluži nav. Iemesls kaimiņzemju karogiem Latvijas teritorijā slēpjas pavisam kur citur: salīdzinoši dārgais process un stingrās prasības buru jahtu reģistrācijai Latvijā spiež burātājus savas jahtas reģistrēt zem to valstu karogiem, kur prasības jahtu reģistrācijai ir krietni demokrātiskākas.
Šovasar starp Rīgu un Daugavpili komercreisus sāks jauns uzņēmums; pirmie plānotie braucieni būtiski...
Šovasar starp Rīgu un Daugavpili komercreisus sāks jauns uzņēmums; pirmie plānotie braucieni būtiski kavējas
Aprit mēnesis kā starp Rīgu, Liepāju un Daugavpili ikdienā kursē komercautobusi. Tie ir reisi, kurus valsts neapmaksā. Šos pārvadājumus veic starptautiskais pārvadātājs "Lux Express" un vietējais uzņēmums "Liepājas autobusu parks" – tam ar reisu izpildi pēdējo gadu laikā mēdza būt problēmas. Komercpārvadājumus gatavs veikt arī uzņēmums "Dautrans", kas taisās braukt starp Rīgu un Daugavpili. Lai gan pirmajam tādam reisam ir jābūt jau svētdien, Latvijas Radio noskaidroja, ka pasažieri to var negaidīt.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd