Anna Ūdre

Anna Ūdre


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Putins: Krievija ir gatava nosūtīt uz Baltkrieviju policijas spēkus
(papildināts)
Putins: Krievija ir gatava nosūtīt uz Baltkrieviju policijas spēkus (papildināts)
Baltkrievijas varasiestādes turpina izsaukt uz pārrunām redzamākos opozicionārus, kuri ir iesaistījušies Koordinācijas padomē. Tikmēr visā valstī arī šodien norisinās miermīlīgas protesta akcijas. Pašreizējā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko tuvākais sabiedrotais Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka ir licis izveidot drošībnieku rezerves, lai vajadzības gadījumā varētu palīdzēt kaimiņvalsts līderim.
Lietuva plāno noteikt sankcijas 118 Baltkrievijas amatpersonām
(papildināts)
Lietuva plāno noteikt sankcijas 118 Baltkrievijas amatpersonām (papildināts)
Lietuvas Ārlietu ministrija ierosinājusi noteikt sankcijas 118 Baltkrievijas amatpersonām, kas ir atbildīgas par balsošanas rezultātu viltošanu šomēnes notikušajās prezidenta vēlēšanās un vardarbību pret protestētājiem pēc vēlēšanām. Sankcijas Baltkrievijas amatpersonām plāno noteikt arī Latvija un Igaunija, kā arī Eiropas Savienība.
Nemieros ASV divi bojāgājušie
Nemieros ASV divi bojāgājušie
Trešajā nemieru naktī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Viskonsinas štata pilsētā Kenošā nogalināti divi cilvēki un viens ievainots. Protesti, kas pārauguši nemieros, aizsākās pēc tam, kad internetā parādījās video, kurā redzams, kā 29 gadus veco afroamerikāni Džeikobu Bleiku policists vairākas reizes sašauj mugurā.
Kremlis neizmeklēs Navaļnija saindēšanu
Kremlis neizmeklēs Navaļnija saindēšanu
Kremlis noraidījis apsūdzības, ka prezidents Vladimirs Putins bijis iesaistīts Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšanā. Prezidenta preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs norāda, ka šādi apgalvojumi nav patiesi un tos nevar uztvert nopietni.
Habarovskas iedzīvotāja: Cilvēki noguruši no netaisnībām
Habarovskas iedzīvotāja: Cilvēki noguruši no netaisnībām
Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā iedzīvotāji jau septīto nedēļas nogali izgāja ielās, lai protestētu pret eksgubernatora Sergeja Furgala aizturēšanu. Šoreiz protestētāju plakātos bija redzams arī saindētais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, un iedzīvotāji pieprasīja noskaidrot patiesos opozicionāra saslimšanas iemeslus. Habarovskā notiekošie protesti ilguma un dalībnieku skaita ziņā Vladimira Putina Krievijā ir kas neierasts.  
Berlīnes klīnika: Navaļnijs ticis saindēts
Berlīnes klīnika: Navaļnijs ticis saindēts
Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs ticis saindēts, liecina klīniskie izmeklējumi Berlīnes Universitātes klīnikā "Charite", kur viņš ārstējas pašlaik, vēsta ārvalstu masu mediji.
Ukrainā svin Neatkarības dienu
Ukrainā svin Neatkarības dienu
Ar svinīgiem sarīkojumiem dažādās Ukrainas pilsētās pirmdien, 24. augustā, svin valsts neatkarības 29. gadadienu.
Lietuvā 38 jauni Covid-19 gadījumi, Igaunijā – trīs
(papildināts)
Lietuvā 38 jauni Covid-19 gadījumi, Igaunijā – trīs (papildināts)
Lietuvā aizvadītajā diennaktī konstatēti 38 jauni Covid-19 gadījumi un miris viens ar Covid-19 inficēts cilvēks. Tikmēr Igaunijā atklāti trīs jauni inficēšanās gadījumi un arī miris viens Covid-19 slimnieks, vēsta abu valstu sabiedriskie mediji.
Žurnālists Baltkrievijā: Esam emocionāli, morāli, fiziski pārguruši
Žurnālists Baltkrievijā: Esam emocionāli, morāli, fiziski pārguruši
Liela nozīme šobrīd ir uzticamiem žurnālistiem, kuri ik dienu piegādā ziņas ne tikai Baltkrievijā dzīvojošajiem, bet arī plašākai sabiedrībai. Par to, kāda šobrīd ir medijos strādājošo ikdiena, kā žurnālisti sadarbojas un kas notiek valsts medijos, intervijā Annai Ūdrei stāstīja Baltkrievijas neatkarīgā medija "tut.by" žurnālists Dimitrijs Bruško.
Tihanovska aicina ārvalstis cienīt Baltkrievijas suverenitāti
(papildināts)
Tihanovska aicina ārvalstis cienīt Baltkrievijas suverenitāti (papildināts)
Pirmo reizi pēc ierašanās Lietuvā Baltkrievijas prezidenta amata kandidāte Svetlana Tihanovska klātienē tikusies ar medijiem. Tihanovska uzsvēra nepieciešamību pārtraukt varasiestāžu vardarbību pret iedzīvotājiem, kā arī rīkot jaunas prezidenta vēlēšanas. Tāpat Tihanovska pateicās ārvalstīm par atbalstu un aicināja cienīt Baltkrievijas suverenitāti.
Kā globālā sasilšana maina ikdienu Sibīrijā
Kā globālā sasilšana maina ikdienu Sibīrijā
Globālās sasilšanas sekas jūtamas daudzviet pasaulē. Piemēram, Sibīrijā aukstas un sniegotas ziemas kļuvušas vien par atmiņām, bet, kūstot mūžīgajam sasalumam, mainās apkārtējā vide un tiek ietekmēta infrastruktūra.
ES neatzīst Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātus; drīzumā ieviesīs sankcijas
(papildināts)
ES neatzīst Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātus; drīzumā ieviesīs sankcijas (papildināts)
Eiropas Savienība (ES) neatzīst Baltkrievijā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātus. Tāpat ES ir gatava ieviest sankcijas pret personām, kuras atbildīgas par vardarbību Baltkrievijā un vēlēšanu rezultātu viltošanu. Šādi lēmumi kļuvuši zināmi pēc trešdien, 19. augustā, sasauktās ES līderu ārkārtas tikšanās. Vienlaicīgi Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko devis rīkojumu ministrijām un reģionu vadītājiem parūpēties par mierīgas valsts atdošanu iedzīvotājiem.
Lietuvā strauji pieaug Covid-19 slimnieku skaits
Lietuvā strauji pieaug Covid-19 slimnieku skaits
Pastāv bažas par jaunu Covid-19 uzliesmojumu Lietuvā. Tur pēdējo dienu laikā atklāti vairāki desmiti jauni saslimšanas gadījumi. Vienlaikus mediķiem, kuri pierādījuši sevi vīrusa uzliesmojuma laikā, atklāta piemiņas plāksne.
Baltkrievijā streikiem arvien vairāk pievienojas valstij piederošo rūpnīcu darbinieki
(papildināts)
Baltkrievijā streikiem arvien vairāk pievienojas valstij piederošo rūpnīcu darbinieki (papildināts)
Baltkrievijā desmito dienu norisinās iedzīvotāju protesti pret 9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu. Arvien vairāk valstij piederošo rūpnīcu darbinieki pievienojas streikiem. Lietuvas likumdevēji un Igaunijas valdība otrdien, 18. augustā, neatzina Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātus. Situāciju Baltkrievijā apsprieduši arī Vācijas un Krievijas līderi.
Protesti Baltkrievijā: kā situācija varētu attīstīties, kāda loma būs Krievijai?
Protesti Baltkrievijā: kā situācija varētu attīstīties, kāda loma būs Krievijai?
Baltkrievijas pilsētu ielās turpina iziet tūkstošiem cilvēku, un tas valsts pastāvēšanas vēsturē ir kas nepieredzēts. Kāda ir Svetlanas Tihanovskas loma pašreizējos notikumos, kā situācija varētu attīstīties turpmāk, un vai Krievijai Baltkrievijas liktenī būs noteicoša loma? To Latvijas Televīzijai (LTV) skaidroja bijušā prezidenta amata kandidāta Valērija Cepkalo komandas pārstāvis, kā arī Baltkrievijas pētniece Olga Drindova. 
Lietuvā 20 jauni Covid-19 gadījumi, Igaunijā – divi
Lietuvā 20 jauni Covid-19 gadījumi, Igaunijā – divi
Lietuvā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 20 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi. Seši no tiem saistīti ar kādu pasākumu rīkošanas vietu Kauņas vecpilsētā. Savukārt Igaunijā reģistrēti divi jauni saslimšanas gadījumi.
Itālijā Covid-19 dēļ pieaudzis plastmasas atkritumu apjoms
Itālijā Covid-19 dēļ pieaudzis plastmasas atkritumu apjoms
Covid-19 laikā Itālijā kopējais atkritumu daudzums samazinājies par aptuveni 10%. Bet vides eksperti brīdina, ka priecāties ir  pāragri. Dažādu drošības pasākumu dēļ palielinājies vienreizlietojamo masku, kā arī plastmasas iepakojumu daudzums. Šie atkritumi bieži vien nonāk arī okeānos un jūrās.
Atbalstu Baltkrievijas tautai pauž arī Maskavas un Viļņas ielās
Atbalstu Baltkrievijas tautai pauž arī Maskavas un Viļņas ielās
Tūkstošiem cilvēku izgājuši ielās ne tikai vairākās Baltkrievijas pilsētās, bet arī citviet pasaulē. Solidarizējoties ar Baltkrievijas tautu, šonedēļ atbalsta akcijas notikušas Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Amerikas Savienotajās Valstīs un citviet.
Lukašenko situāciju Baltkrievijā apspriedis ar Putinu
Lukašenko situāciju Baltkrievijā apspriedis ar Putinu
Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko bijusi telefona saruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, atsaucoties uz Baltkrievijas prezidenta preses dienestu, ziņo Baltkrievijas oficiālā ziņu aģentūra BelT.
ASV pilsone Minskā: Nezinu, kur atrodas mans dzīvesbiedrs
ASV pilsone Minskā: Nezinu, kur atrodas mans dzīvesbiedrs
Kaut arī vairāki simti aizturēto atbrīvoti, daudziem vēl nav ļauts doties mājās. Tuviniekiem, kuri vēl joprojām gaida pārnākam savus mīļos, netiek sniegta informācija par to, kur un kādos apstākļos aizturētie atrodas. Latvijas Televīzijai pēdējās dienās piedzīvoto uzticēja kāda studente no Amerikas Savienotajām Valstīm, kuras dzīvesbiedru pirms divām dienām aizturēja, nepaskaidrojot iemeslu.
Baltkrievijā aizturētie: Izolatoros sit gan vīriešus, gan sievietes
Baltkrievijā aizturētie: Izolatoros sit gan vīriešus, gan sievietes
Jau sesto dienu Baltkrievijā nerimst protesti, kas aizsākās pēc svētdien notikušajām prezidenta vēlēšanām. Iedzīvotāji pieprasa rīkot atkārtotas, godīgas vēlēšanas vai arī pārskatīt notikušo vēlēšanu rezultātus, kuri tiek uzskatīti par falsificētiem. Reaģējot uz Baltkrievijā notiekošo, pašlaik situāciju pārrunā Eiropas Savienības ārlietu ministri, lai lemtu par sankciju piemērošanu Minskai. Pirms plānotās tikšanās Baltkrievijas varasiestādes atbrīvojušas simtiem ieslodzīto.
Minskas iedzīvotāja: Ir bail, kad dzirdu sprādzienus
Minskas iedzīvotāja: Ir bail, kad dzirdu sprādzienus
Kāpēc baltkrievi turpina iziet ielās un kāda ir šobrīd atmosfēra Minskā un citviet valstī?  Minskas iedzīvotāja Jūlija LTV skaidroja, ka, kaut arī atmosfēra ir pacilājoša, valda arī neziņa un bailes, bet neapmierinātība ar režīmu aug.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd