Anna Ūdre

Anna Ūdre


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Covid-19 turpina prasīt upurus
(papildināts)
Covid-19 turpina prasīt upurus (papildināts)
Eiropā Covid-19 pandēmijas ietekmētā dzīve pakāpeniski atgriežas ierastajā ritmā. Francijā pēc divu mēnešu pauzes iekštelpās atkal norit reliģiskie rituāli, bet Spānijā vasarā treniņus un spēles atsāks vietējā futbola līga.
Brazīlijas prezidents žēlojies, ka nav spējis nomainīt policijas amatpersonas
(papildināts)
Brazīlijas prezidents žēlojies, ka nav spējis nomainīt policijas amatpersonas (papildināts)
Brazīlijas sabiedrībā ažiotāžu izraisījis video, kurā valsts prezidents Žairs Bolsonaru pauž sarūgtinājumu, ka nespēja panākt augsta ranga policijas amatpersonu nomaiņu. Video ir svarīga loma izmeklēšanā, kurā noskaidro, vai prezidents mēģina ietekmēt likumsargu darbu. Politiskais skandāls valsti satricinājis brīdī, kad Brazīlija draud kļūt par koronavīrusa Covid-19 pandēmijas epicentru.
Vairums Covid-19 upuru Eiropā – aprūpes namu iemītnieki
Vairums Covid-19 upuru Eiropā – aprūpes namu iemītnieki
Covid-19 krīze nesusi visai skaudras mācības par vīrusa izplatību aprūpes namu iemītnieku vidū. Vairums bīstamā vīrusa upuru bijuši aprūpes namos dzīvojošie, kurus, kā atzinuši vairāku Eiropas valstu vadītāji, neviens nav spējis pasargāt.
Eiropā koronavīrusa inficētos izseko dažādi
Eiropā koronavīrusa inficētos izseko dažādi
Vairākums Eiropas valstu valdību jau sadarbojas ar telekomunikāciju uzņēmumiem un drošības iestādēm, lai izsekotu ar vīrusa inficētos, taču vienotas pieejas nav. Kā vienu no risinājumiem vairākas valstis apsver īpašu lietotņu izstrādi kontaktpersonu izsekošanai.
Superciklons Āzijā aiz sevis atstāj desmitiem upuru
Superciklons Āzijā aiz sevis atstāj desmitiem upuru
Superciklons, kas plosās Indijā un Bangladešā, aiz sevis atstājis desmitiem upuru un tūkstošiem izpostītu mājvietu. Vairākiem miljoniem vietējo iedzīvotāju nācies meklēt drošāku patvērumu. Evakuāciju apgrūtinājis tas, ka arī Āzijā Covid-19 dēļ ieviesti pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd