Anna Ūdre

Anna Ūdre


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
ANO: Bēgļu pieaugums notiek ārpus Eiropas
ANO: Bēgļu pieaugums notiek ārpus Eiropas
ANO Bēgļu aģentūra ceļ trauksmi par  Covid-19 radīto apdraudējumu kara un konflikta zonās. Pandēmijas radītais veselības apdraudējums un ekonomiskās grūtības veicina bēgļu plūsmu, taču pašlaik – lielākoties ārpus Eiropas.
Pētīs tūristu ietekmi uz Galapagu salām
Pētīs tūristu ietekmi uz Galapagu salām
Laikā, kad ceļošana pandēmijas dēļ praktiski pārtraukta, Ekvadoras valdība izmanto izdevību izpētīt tūrisma ietekmi uz pasaules slavenajām un tūristu iecienītajām Galapagu salām. Arhipelāgu tūristi nav apmeklējuši jau vairāk nekā 70 dienas.
Bažas par jaunu Covid-19 uzliesmojumu Ķīnā
(papildināts)
Bažas par jaunu Covid-19 uzliesmojumu Ķīnā (papildināts)
Kaut arī daudzviet cīņa ar Covid-19 šķietami beigusies, pastāv bažas par inficēšanās otro vilni. Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, kur aizvadīto dienu laikā saslimšana atklāta vairāk nekā 100 cilvēkiem, slēgti vairāki rajoni un tiek veikta masveida cilvēku testēšana. Bet Jaunzēlandē pēc 24 dienu perioda, kurā netika reģistrēts neviens gadījums, saslimšana atklāta divām sievietēm.
ASV turpinās lielākoties miermīlīgi protesti
ASV turpinās lielākoties miermīlīgi protesti
Protesti, kas Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) aizsākās pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves, turpinās jau ceturto nedēļu. Lielākoties tie ir miermīlīgi, bet joprojām neizpaliek arī sadursmes ar kārtības sargiem.
Ziemeļkoreja uzspridzinājusi sakaru biroju attiecībām ar Dienvidkoreju
(papildināts)
Ziemeļkoreja uzspridzinājusi sakaru biroju attiecībām ar Dienvidkoreju (papildināts)
Ziemeļkoreja otrdien uzspridzinājusi abu Koreju vienoto sakaru biroju robežpilsētā Kesonā. Šādas darbības īstenotas vien dažas stundas pēc tam, kad Ziemeļkorejas armija brīdināja par iespējamām militārām darbībām, reaģējot uz plašām Dienvidkorejas rīkotām skrejlapiņu kampaņām. Incidents iezīmē nopietnu saspīlējumu Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas attiecībās, Seulai aicinot ievērot starptautiskās vienošanās un saglabāt iespējas dialogam.
Jauna Covid-19 perēkļa dēļ vairākās Pekinas apkaimēs nosaka stingru izolācijas režīmu
(papildināts)
Jauna Covid-19 perēkļa dēļ vairākās Pekinas apkaimēs nosaka stingru izolācijas režīmu (papildināts)
Ķīnas galvaspilsētas Pekinas varasiestādes pirmdien īstenoja ārkārtas soļus centienos apturēt jaunu Covid-19 uzliesmojumu. Jaunie inficēšanās gadījumi ir saistīti ar pārtikas vairumtirdzniecības tirgu galvaspilsētas dienvidos. Cilvēku skaits, kas šobrīd Ķīnā slimo ar Covid-19, tuvojas diviem simtiem, un tas ir augstākais skaits kopš maija sākuma.
Baltkrievu žurnālists: Kas ir «čību revolūcija», un cik populārs ir Lukašenko
Baltkrievu žurnālists: Kas ir «čību revolūcija», un cik populārs ir Lukašenko
Baltkrievijā jau pēc diviem mēnešiem būs prezidenta vēlēšanas. Kaut arī pēdējos teju 30 gadus šis process ir bijis vien formalitāte un pie varas nemainīgi palicis pašreizējas vadītājs Aleksandrs Lukašenko, šogad cilvēki iziet ielās, jau šobrīd tiek arestēti redzamākie opozicionāri un spriedze pieaug.  
Kirgizstānā notiek sniega leopardu un cilvēku sadursmes
Kirgizstānā notiek sniega leopardu un cilvēku sadursmes
Kirgizstānā sniega leopardi ir īpaši apdraudēti. Dzīvnieki sacenšas par apdzīvojamu zemi ar cilvēkiem, un bieži notiek sadursmes. Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Vides programma ir sākusi projektu sugas uzraudzībai ar mērķi novērst konfliktu starp dzīvniekiem un vietējiem iedzīvotājiem.
ASV latvieši par nemieriem: Aiz loga bija kaujas sajūta, tagad ir mierīgāk
ASV latvieši par nemieriem: Aiz loga bija kaujas sajūta, tagad ir mierīgāk
Par protestiem ASV, kas pāraug arī vardarbībā un grautiņos, ziņots jau otro nedēļu. Vairāki Latvijas Televīzijas uzrunātie latvieši, kas dzīvo ASV, atzīst, ka situācija pēdējās dienās ir normalizējusies, bet iepriekš aiz loga valdījusi kaujaslauka gaisotne, it īpaši naktīs.
«StratCom» pētniece: Starpvalstu vienošanās par digitālās vides regulējumu tuvākajā nākotnē maz tica...
«StratCom» pētniece: Starpvalstu vienošanās par digitālās vides regulējumu tuvākajā nākotnē maz ticama
ASV prezidenta Donalda Trampa vēršanās pret sociālajiem tīkliem “Twitter”  un  “Facebook” liek uzdot jautājumus par digitālās vides regulējumu. “StratCom” vadošā pētniece Vineta Mēkone “Pasaules Panorāmai” norādīja, ka tam būtu nepieciešams kopīgs un visaptverošs juridisks starpvalstu regulējums, kas tuvākajā laikā ir mazticams.
Covid-19 nepamet Latvijas kaimiņvalstis
Covid-19 nepamet Latvijas kaimiņvalstis
Latvijas kaimiņvalstīs ik dienu reģistrē jaunus saslimšanas gadījumus. Gan Igaunijā, gan Lietuvā diennakts laikā atklāja vairāk nekā 10 saslimšanas gadījumu, savukārt Baltkrievijā un Krievijā jauni infekcijas gadījumi reģistrēti attiecīgi daudzos simtos un tūkstošos.
Džordžs Stīls: «Amerikāņu sapnis» nav stāsts par mums
Džordžs Stīls: «Amerikāņu sapnis» nav stāsts par mums
Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) notiek plaši protesti pret policijas vardarbību un rasismu. Aktieris, skolotājs, kā arī ASV un Latvijas dubultpilsonis Džordžs Stīls intervijā LTV raidījumā "Pasaules panorāma" uzsvēra, ka protesti nav tikai par afroamerikāni, kuru nogalinājuši policisti, bet par to, ka ASV pilsoņi, kuriem nav balta ādas krāsa, saskaras ar sistēmisku nevienlīdzību, kā arī rasismu joprojām.
Ar Covid-19 saslimušo skaits pasaulē tuvojas septiņiem miljoniem
Ar Covid-19 saslimušo skaits pasaulē tuvojas septiņiem miljoniem
Pasaulē ar Covid-19 saslimušo skaits tuvojas septiņiem miljoniem. Upuru ir vairāk nekā 390 000. Īpaši strauji vīruss izplatās Brazīlijā. Bet Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), kur inficēto ir visvairāk, iespējams, gaidāms plašs Covid-19 uzliesmojums.
Nīderlandes restorānā vakariņo «siltumnīcās»
Nīderlandes restorānā vakariņo «siltumnīcās»
Nīderlandē vairāki restorāni atsāk darbu pēc ilgāka laika. Un daudzi nākuši klajā ar dažādām inovatīvām idejām, kā cilvēkiem baudīt gardo ēdienu, ievērojot distanci citam no cita. Kādā restorānā cilvēki bauda maltītes mazās siltumnīcās.  
ASV protesti raisa bažas par plašu Covid-19 uzliesmojumu
ASV protesti raisa bažas par plašu Covid-19 uzliesmojumu
Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) protesti un nemieri, ko izraisīja afroamerikāņa nāve policijas aizturēšanas laikā, norit jau ilgāk par nedēļu. Cilvēku pūļi, distances un drošības pasākumu neievērošana raisa bažas par plašu Covid-19 uzliesmojumu.    
Tramps draud ievest armiju nemieru pārņemtajos ASV štatos
(papildināts)
Tramps draud ievest armiju nemieru pārņemtajos ASV štatos (papildināts)
ASV prezidents Donalds Tramps ir gatavs mobilizēt bruņoto spēku karavīrus, lai apspiestu valsti pārņēmušos nemierus. Ar šādu paziņojumu viņš nācis klajā pēc tam, kad jau septiņas dienas ASV turpinās protesti pēc afroamerikāņa Džordža Floida bojāejas pēc policista vardarbīgas rīcības. ASV Aizsardzības ministrija gan uzskata, ka pašlaik bruņoto spēku piesaiste nebūtu lietderīga.
Čehijā atklāj sejas masku izstādi
Čehijā atklāj sejas masku izstādi
Kaut arī Covid-19 krīze vēl nav galā, Čehijas Nacionālajā muzejā izstādīts pandēmijas redzamākais simbols – sejas maskas. Laikā, kad sākās Covid-19 uzliesmojums un valstī visiem obligāti bija jāvalkā sejas aizsegi, daudziem nebija iespēju tos iegādāties, tāpēc čehi sāka maskas darināt paši.
ASV turpinās pret policijas vardarbību vērsti plaši protesti
(papildināts)
ASV turpinās pret policijas vardarbību vērsti plaši protesti (papildināts)
Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) turpinās pret policijas vardarbību vērstas plašas protesta akcijas. Desmitiem pilsētu ieviesušas komandantstundu, daudzos štatos mobilizēta Nacionālā gvarde. Gan protestētāji, gan komentētāji šajā situācijā skatienus vērš uz Balto namu, gaidot izlēmīgu ASV prezidenta Donalda Trampa rīcību.
Superciklonā mirušo skaits pārsniedz 100
Superciklonā mirušo skaits pārsniedz 100
Spēcīgais ciklons, kas šonedēļ plosījās Indijā un Bangladešā, prasījis vairāk nekā 100 cilvēku dzīvību. Stiprais vējš un plūdi aiz sevis atstājuši izpostītas mājvietas un pārrautas elektrības komunikācijas. Glābšanas darbi turpinās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd