Ziņas
Krievijas spēki ieņēmuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā
(papildināts)
Krievijas spēki ieņēmuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā (papildināts)
Krievijas spēki turpina izdarīt spiedienu uz Ukrainas aizstāvjiem Harkivas apgabalā – iebrucēji gūst zināmu progresu, vēsta monitoringa projekts "DeepState". Saskaņā ar projekta rīcībā esošo informāciju, ienaidnieks Harkivas apgabalā ieņēmis vairākas apdzīvotās vietas. Lai gan oficiāli šī informācija nav apstiprināta, Ukrainas aizstāvju ziņojumi no frontes liecina par atkāpšanos Harkivas apgabalā.
Jelgavas stādu dienās liela rosība – visvairāk pērk košumkrūmus un rožu stādus
Jelgavas stādu dienās liela rosība – visvairāk pērk košumkrūmus un rožu stādus
Šajās dienās Jelgavā norisinājās stādu dienas, vienkopus pulcējot audzētājus no visas Latvijas. Iedzīvotāju interese par notiekošo bija liela, jo stādi tiek iegādāti gan krāšņumam, gan piemājas siltumnīcai un dārzam. Stādaudzētāji atzina, ka lielākā daļa piedāvāto augu ir pērnā gada cenu robežās, taču ir arī tādi, kuriem pērnā gada salu dēļ šogad ir lielāks pieprasījums un arī cena.
ASV piedāvā Izraēlai izlūkošanas informāciju par„Hamās”
ASV piedāvā Izraēlai izlūkošanas informāciju par„Hamās”
ASV piedāvā Izraēlai atbalstu, tostarp slepeno izlūkošanas informāciju, kas varētu palīdzēt Izraēlas militārpersonām atklāt teroristiskā grupējuma "Hamās" pazemes tuneļus un tā līderu atrašanās vietas, vēstīja amerikāņu laikraksts The Washington Post.
Ķengas un pazemojumi internetā: kur ir pieļaujamā robeža? Policija pērn izskatījusi 38 gadījumus
Ķengas un pazemojumi internetā: kur ir pieļaujamā robeža? Policija pērn izskatījusi 38 gadījumus
Nesen sociālajos tīklos plašas diskusijas izraisīja kādu pasākumu apmeklējušas dāmas ieraksts, kurā viņa kritizēja divu lektoru – sieviešu – ārējo izskatu. Vieni uzstāja, ka cilvēkam kurš stājas auditorijas priekšā, ir rūpīgi jāpadomā, ko viņš velk mugurā un kā izskatās, bet otri vērsa uzmanību uz to, ka sabiedrībā pārāk nostiprinājies priekšstats, ka interneta vidē drīkst brīvi un nesodīti pazemot un noķengāt jebkuru cilvēku, kurš nepatīk. Valsts policijā atgādināja – pat viens pazemojošs komentārs var sagraut tā autora reputāciju uz visu mūžu, jo ieraksts par saņemtu kriminālatbildību nedzēšas.
Ārstu komisija ilgāk nekā mēnesi lemj par invaliditātes grupas pagarināšanu; vaino vecu informatīvo...
Ārstu komisija ilgāk nekā mēnesi lemj par invaliditātes grupas pagarināšanu; vaino vecu informatīvo sistēmu
Situācijās, kad cilvēkam ir nopietnas veselības problēmas, grūtības strādāt un pildīt ikdienas pienākumus, viņam, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija piešķir invaliditātes grupu atkarībā no saslimšanas pakāpes. Kādai raidījuma "4. studija" skatītājai dokumentu izskatīšana ilgusi vairāk nekā mēnesi. Tā laikā radušās grūtības samaksāt rēķinus un saņemt atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Kā norādīja Labklājības ministrijā, pēc jaunās invaliditātes informatīvās sistēmas ieviešanas šādas situācijas tiks novērstas. 
Aptauja: Kuru no Rīgas esošajiem un bijušajiem politiķiem Latvijā uzskata par labāko galvaspilsētas...
Aptauja: Kuru no Rīgas esošajiem un bijušajiem politiķiem Latvijā uzskata par labāko galvaspilsētas mēru?
Neviens no vairākiem Rīgas esošajiem un bijušajiem politiķiem un Rīgas domē pārstāvēto spēku līderiem vairākuma Latvijas iedzīvotāju ieskatā nav labākais galvaspilsētas mērs, bet visbiežāk par tādu uzskata bijušo mēru Mārtiņu Staķi ("Progresīvie") un eksmēru, tagadējo Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu ("Saskaņa"), liecina SKDS aptauja.
Mūzikas eksperti par Dona uzstāšanos Eirovīzijā: Viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi
Mūzikas eksperti par Dona uzstāšanos Eirovīzijā: Viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi
Latvija ar Dona priekšnesumu Eirovīzijā var pamatoti lepoties. Viņš sevi atklāja gan kā spēcīgs vokālists, gan kā nobriedusi, dziļa personība, tā Dona sniegumu vērtēja Latvijas radio aptaujātie mūzikas eksperti. Kopumā dziesmu konkurss atspoguļoja Eiropā aktuālas tendences. Un, lai arī tas notika ar saukli "Vienoti mūzikā", Eirovīzijā izteikti bija jūtams politiskais konteksts.
Gruzijas opozīcija: Mēs riskējam zaudēt savu valsti
Gruzijas opozīcija: Mēs riskējam zaudēt savu valsti
Gruzijas slepenie dienesti trešdien paziņojuši, ka noteiktas sabiedrības grupas plāno apvērsumu pret valdību un ka tās saņem atbalstu no ārzemēm.  Šis paziņojums izplatīts laikā, kad Gruzijas opozicionāri jau nedēļām cīnās pret valdības spiedienu pieņemt pretrunīgi vērtēto tā dēvēto ārvalstu ietekmes likumprojektu un tuvākajās dienās gatavo jaunus protestus.  Kritiķi to dēvē arī par "Krievijas likumu".
Polijas galvaspilsētā plašs ugunsgrēks tirdzniecības centrā
Polijas galvaspilsētā plašs ugunsgrēks tirdzniecības centrā
Polijas galvaspilsētā Varšavā agrā svētdienas rītā aizdedzies tirdzniecības centrs. Notikuma vietā strādā desmitiem ugunsdzēsēju vienību un virs ēkas pacēlušies biezi dūmi. Apkārtnē dzīvojošie cilvēki aicināti aizvērt logus un izvairīties no došanās ārpus mājām. Ziņu par cietušajiem nav.
Viesnīcu un restorānu asociācija: Gaidāmā sezona nebūs iepriecinoša
Viesnīcu un restorānu asociācija: Gaidāmā sezona nebūs iepriecinoša
Latvijas viesnīcām un ēdinātājiem gaidāmā sezona nesolās būt iepriecinoša. Tā būs līdzīga iepriekšējai, kad ārvalstu tūristu bija līdz pat 30% mazāk nekā 2019. gadā. Tā Latvijas Radio atzīst nozares asociācijā, vienlaikus atzīmējot, ka tiešraides no pasaules čempionāta hokejā, kas ēdināšanas vietās piesaistīs vairāk klientu, tuvākajās nedēļās nozarei dos labvēlīgu rezultātu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd