Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Parlamentārās izmeklēšanas komisija nerod atbildi, kurš bija atbildīgs par Covid-19  vakcīnu iegādi
Parlamentārās izmeklēšanas komisija nerod atbildi, kurš bija atbildīgs par Covid-19 vakcīnu iegādi
Covid-19 vakcīnu pasūtīšana un iegāde pērn gada nogalē bijis liels izaicinājums, jo bijis daudz nezināmā, – tā ierēdņi, kuri piedalījās darba grupā par vakcīnu iegādi, parlamentārajai izmeklēšanas komisijai skaidroja, kādēļ tika pasūtīts mazāks skaits vakcīnu, nekā bija pieejams. Skaidrība, kurš tieši un kāpēc nolēma iegādāties mazāk vakcīnu, gan komisijas sēdē neradās.
Saeima apstiprina četrus jaunus ministrus Kariņa valdībā
(papildināts)
Saeima apstiprina četrus jaunus ministrus Kariņa valdībā (papildināts)
Saeimas vairākums sēdē ceturtdien, 3. jūnijā, atbalstīja izmaiņas valdības sastāvā un apstiprināja jaunos ministrus –  Jāni Vitenbergu (Nacionālā apvienība (NA)) ekonomikas ministra, Mariju Golubevu ("Attīstībai/Par!") iekšlietu ministres, Anitu Muižnieci (Jaunā konservatīvā partija (JKP)) izglītības un zinātnes ministres un Gati Eglīti (JKP) labklājības ministra amatā.
Kvoruma trūkuma dēļ neskata ZZS ieceri likumā ļaut skatīties hokeja čempionāta spēles klātienē
Kvoruma trūkuma dēļ neskata ZZS ieceri likumā ļaut skatīties hokeja čempionāta spēles klātienē
Hokeja faniem sarūk iespējas vērot klātienē vismaz pirmās spēles pasaules čempionātā. Saeimas atbildīgā komisija piektdien, 21. maijā, kvoruma trūkuma dēļ nevarēja virzīt tālākai izskatīšanai likuma grozījumus par spēļu vērošanu klātienē. Savukārt tā kā Saeimas ceturtdien pieņemtais paziņojums, kurā valdībai uzdots  nekavējoties izstrādāt kārtību par skatītāju ielaišanu, ir lēmums, tad juridiski Ministru kabinetam, tas nav saistošs.    
Grupā līdz 20 vakcinētiem un Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem darbā, sporta komandās un amatierkole...
Grupā līdz 20 vakcinētiem un Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem darbā, sporta komandās un amatierkolektīvos nebūs jālieto maskas (papildināts)
Cilvēki, kas vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19, varēs brīvāk pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē pastāvīgos kolektīvos grupā līdz 20 cilvēkiem, otrdien lēma valdība. Grozījumi noteikumos attieksies uz darba kolektīviem darba telpās un sanāksmēs, amatiermākslas kolektīviem, sporta komandām.
Izbeidz kriminālprocesu, kurā iesaistīts Saeimas deputāta Pucena palīgs
Izbeidz kriminālprocesu, kurā iesaistīts Saeimas deputāta Pucena palīgs
Nozieguma sastāva trūkuma dēļ policija izbeigusi kriminālprocesu, kurā bijis iesaistīts Saeimas deputāta Ērika Pucena ("KPV LV") palīgs Salvis Petriks. Kriminālprocesā nevienai personai nebija piešķirts aizdomās turētā vai personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.
«KPV LV» kā vienu no iespējamiem ekonomikas ministra amata kandidātiem apspriež Pēteri Šmidri
(papil...
«KPV LV» kā vienu no iespējamiem ekonomikas ministra amata kandidātiem apspriež Pēteri Šmidri (papildināts)
"KPV LV" kā vienu no iespējamiem ekonomikas ministra amata pretendentiem apspriež uzņēmēja Pētera Šmidres kandidatūru. Valde otrdien jau tikusies ar uzņēmēju. Trešdien partija atkārtoti lems par bijušā partijas biedra ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga atsaukšanu no amata. Frakcijas deputātiem ir atšķirīgi viedokļi par to, vai tagad jau Nacionālās apvienības biedrs Vitenbergs var turpināt ieņemt amatu.
Saeima nosoda Osmaņu impērijas laikā īstenoto armēņu genocīdu
(papildināts)
Saeima nosoda Osmaņu impērijas laikā īstenoto armēņu genocīdu (papildināts)
Saeima ceturtdien, 6. maijā, pieņēma deklarāciju par Osmaņu impērijas laikā īstenotā armēņu genocīda politisku atzīšanu un nosodīšanu. Neizpratni par deklarācijas pieņemšanu pauda vairāki deputāti, uzsverot, ka Armēnija līdz šim nav atzinusi pret latviešiem vērsto genocīdu un notikušo Baltijas valstu okupāciju.
Koalīcijā pieaug domstarpības: «KPV LV» atkal prasa atcelt Vitenbergu
(papildināts)
Koalīcijā pieaug domstarpības: «KPV LV» atkal prasa atcelt Vitenbergu (papildināts)
Arvien skaļākas kļūst neapmierināto balsis valdošajā koalīcijā. Domstarpības atkal uzliesmojušas par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga veikto partijas maiņu. Ministra bijusī partija “KPV LV” izlēmusi atkal aicināt premjeru nomainīt ministru, bet citi koalīcijas partneri vēlas mainīt līgumu, piemēram, ļaujot arī citiem ministriem “staigāt“ starp partijām.
Godasardze aizsāk jaunu rituālu
Godasardze aizsāk jaunu rituālu
Brīvības piemineklis un godasardze tā pakājē ir bijis vienots veselums jau kopš pieminekļa atklāšanas. Taču dažus gadus vēlāk pēc okupācijas varas pavēles šis veselums tika izjaukts, un pagāja vairāk nekā 50 gadu, līdz vēsturisko vietu pie Brīvības pieminekļa atkal ieņēma Latvijas karavīri. Un no šodienas  godasardzes karavīri sāk jaunu rituālu. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd