Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Mežaparka bānīša vadītājam par bērna sabraukšanu – 10 mēnešu cietumsods
(papildināts)
Mežaparka bānīša vadītājam par bērna sabraukšanu – 10 mēnešu cietumsods (papildināts)
10 mēnešu ilgs cietumsods un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz trim gadiem – tā lēmusi Rīgas apgabaltiesa, apelācijas instancē skatot lietu pret Mežaparkā bānīša vadītāju, kurš 2014. gadā Mežaparkā notrieca mazgadīgu velosipēdistu, kas no gūtajiem miesas bojājumiem mira, informēja prokuratūrā. Vadītājs savu vainu notikušajā neatzīst.
Dabas muzejā notiek tradicionālās sēņu dienas
Dabas muzejā notiek tradicionālās sēņu dienas
Kad laiks iegriežas uz rudens pusi, daļa cilvēku kļūst atkarīgi no sēņu trakuma. Sociālie tīkli burtiski plīst no skaudības, kad sēņotāji lepojas ar kārtējo guvumu – baraviku groziem. Iepriekšējo dienu lietus bijis labvēlīgs sēnēm, un tās nu steidz izlīst virszemē. Par sēņu daudzveidību var pārliecināties tradicionālajās sēņu dienās Dabas muzejā.
Rīgas budžets būs jāmazina par 20 miljoniem eiro; topošā vadība pilsētā redz daudz problēmu
Rīgas budžets būs jāmazina par 20 miljoniem eiro; topošā vadība pilsētā redz daudz problēmu
Rīgas domes apcirkņos pēc iepriekšējā sasaukuma valdīšanas beigām iezīmējas drūma aina, patiesība par problēmām galvaspilsētā ir diezgan rūgta, tā otrdien, 8. septembrī,  pēc tikšanās ar departamentu un pagaidu administrācijas vadību situāciju raksturoja Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (“Attīstībai/Par!”/”Progresīvie” (AP/P)).
Rīgas mēram būs trīs vicemēri – zināms amatu sadalījums domē
(papildināts)
Rīgas mēram būs trīs vicemēri – zināms amatu sadalījums domē (papildināts)
Četri politiskie spēki – "Attīstībai/Par!/"Progresīvie" (AP/P)), "Jaunā Vienotība" (JV)), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA)) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) – piektdien, 4. septembrī, garās sarunās vienojās par koalīcijas izveidi Rīgas domē. Topošā koalīcija Rīgas mēra amatam virza Mārtiņu Staķi (AP/P), kā arī vienojusies par amatu sadalījumu.
Saeimai rudens sesijā - budžets, augstskolu pārvaldības reforma un citi jautājumi
(papildināts)
Saeimai rudens sesijā - budžets, augstskolu pārvaldības reforma un citi jautājumi (papildināts)
Pēc pusgada pārtraukuma ceturtdien Saeimas rudens sesijas atklāšana norit klātienē. Saeimas komisiju dienas kārtībā rudenī jau tradicionāli jāizskata nākamā gada budžets, kā arī, iespējams, nodokļu reforma. Savukārt izglītības jomā garas diskusijas prognozējamas par augstskolu pārvaldības reformu. Tikmēr Valsts prezidents, uzrunājot deputātus, aicināja nevilcināties ar Sabiedrisko mediju likuma pieņemšanu.
Staķis gatavs sākt koalīcijas sarunas, Rīgā grib izbeigt gājēju, riteņbraucēju un šoferu «kluso karu...
Staķis gatavs sākt koalīcijas sarunas, Rīgā grib izbeigt gājēju, riteņbraucēju un šoferu «kluso karu» (papildināts)
Pēc provizoriskajiem rezultātiem Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās uzvarējušā saraksta “Attīstībai/Par!”/”Progresīvie” mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis vēlas domes pilnvaru laikā izbeigt “kluso karu” starp riteņbraucējiem, gājējiem un autobraucējiem, lai pilsētā visi justos ērti. Viņš arī ir gatavs sākt sarunas par koalīcijas izveidi jaunajā Rīgas domē.
«Tautas panorāma» Čiekurkalnā: iedzīvotājiem galvenā problēma - kanalizācija
«Tautas panorāma» Čiekurkalnā: iedzīvotājiem galvenā problēma - kanalizācija
Ko no jaunās Rīgas domes cer sagaidīt Rīgas apkaimēs? Čiekurkalna iedzīvotāji vēlētos uzlabotu kanalizāciju, jaunus bērnudārzus un rotaļu laukumus, kā arī sapņo, ka vietējā bibliotēka kļūtu par kultūras centru. Viņi jūtas Rīgas vadības piemirsti un cer, ka jaunievēlētā dome beidzot viņos ieklausīsies. 
Rīgas vēlēšanu pirmā diena. Balsot dodas ar savām maskām un pildspalvām
Rīgas vēlēšanu pirmā diena. Balsot dodas ar savām maskām un pildspalvām
Trešdien no plkst. 16 līdz plkst. 20 visos vēlēšanu iecirkņos galvaspilsētā ir iespējams nobalsot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. To rīkotāji aicinājuši cilvēkus izmantot iespēju nobalsot iepriekš, lai izvairītos no gaidīšanas rindā un blīvas pulcēšanās, kas nevēlama Covid-19 izplatības laikā. Latvijas Radio un Latvijas Televīzija (LTV) vēlēšanu iecirkņos novēroja, ka balstiesīgie pirms balsošanas izvēlas aizsargmaskas, ko iecirkņos izsniedz bez maksas un kuru izmantošana ir brīvprātīga.
Aicina ceļotājus savlaicīgi pārliecināties par tiesībām šķērsot robežu
Aicina ceļotājus savlaicīgi pārliecināties par tiesībām šķērsot robežu
Ilgi gaidītais ceļojums var beigties, tā arī nesācies. Ja plānots apmeklēt Krieviju vai Baltkrieviju, visticamāk, neizdosies tikt pāri robežai Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ. Tādēļ Valsts robežsardze aicina ceļotājus  pirms plānotā brauciena rūpīgi pārliecināties par tiesībām šķērsot ārējo robežu.   
«Jaunās Vienotības» politiķi partijas kongresā pauž atbalstu Baltkrievijai
«Jaunās Vienotības» politiķi partijas kongresā pauž atbalstu Baltkrievijai
Premjera pārstāvētā partiju apvienība "Jaunā Vienotība" šodien pulcējās kongresā Cēsu pils parkā. Politiķi savās uzrunās pauda atbalstu Baltkrievijai, slavēja valdības darbu un runāja par gaidāmajām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Pirmo reizi partijas kongress notika brīvdabā, un tajā varēja piedalīties gan klātienē, gan attālināti.
Augstākos valsts apbalvojumus pasniedz par Latvijas neatkarības atjaunošanas sekmēšanu
(papildināts)
Augstākos valsts apbalvojumus pasniedz par Latvijas neatkarības atjaunošanas sekmēšanu (papildināts)
Tradicionāli 4. maijs tiek izvēlēts par valsts apbalvojumu pasniegšanas dienu, un tā tam bija jābūt arī šogad. Taču šis gads ir īpašs, un svētkus svinējām attālināti, tādēļ piektdien Latvijas valstiskās atjaunošanas 29. gadadienā, ordeņi beidzot tika pasniegti 67 personām, kuras ir sekmējušas Latvijas neatkarības atjaunošanu un nesušas Latvijas vārdu pasaulē.
«Tautas panorāma» Brasā: Iedzīvotājus uztrauc infrastruktūra
«Tautas panorāma» Brasā: Iedzīvotājus uztrauc infrastruktūra
Pavisam tuvu Rīgas centram - Brasā - dzīvo vairāk nekā 13 tūkstoši aktīvu rīdzinieku, kuri uzsver, ka balsot jāiet. Brasas apkaimes iedzīvotāji savulaik iestājās pret tā saukto kapu tramvaju un arī tagad no jaunajiem deputātiem prasīs konkrētus darbus. 
Uz vēlēšanu iecirkņiem aicina doties agri no rīta vai vakarā
Uz vēlēšanu iecirkņiem aicina doties agri no rīta vai vakarā
Līdz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām atlikusi nedaudz vairāk kā nedēļa. Pirmo reizi vēlēšanas tiek rīkotas pēc pašvaldības atlaišanas un pirmo reizi Covid-19 apstākļos. Cilvēkus aicina uz vēlēšanu iecirkņiem doties agri no rīta vai vēlu vakarā, bet tos, kuriem noteikta pašizolācija vai karantīna, aicina nokārtot balsošanu mājās. Viņi uz vēlēšanu iecirkni doties nedrīkst.
«Tautas panorāma» Vecmīlgrāvī: Iedzīvotāji gaida pārmaiņas
«Tautas panorāma» Vecmīlgrāvī: Iedzīvotāji gaida pārmaiņas
16 kilometrus no Rīgas centra atrodas Vecmīlgrāvis. To ieskauj jūra un mežs, bet vietējie iedzīvotāji jūtas aizmirsti. Daudzviet vajadzīga strādnieka roka. Vecmīlgrāvja iedzīvotāji cer, ka jaunievēlētā dome palīdzēs sakārtot mikrorajonu, kurā dzīvo 22 000 rīdzinieku.
«Tautas Panorāma» Iļģuciemā: Kas Rīgā darāms?
«Tautas Panorāma» Iļģuciemā: Kas Rīgā darāms?
Daugavas kreisajā krastā, Iļģuciemā ļaudis vēl domā, vai piedalīties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās vai nē. Līdzšinējais pašvaldības darbs tiek vērtēts kā apmierinošs, bet no nākamās domes deputātiem vietējie cer sagaidīt ceļu remontus un  sakārtotus pagalmus.
Tiesībsargs pārmet stingros Covid-19 ierobežojumus pansionātos
Tiesībsargs pārmet stingros Covid-19 ierobežojumus pansionātos
Beidzoties ārkārtējai situācijai saistībā ar Covid-19, valstī tika samazināta virkne jaunā koronavīrusa dēļ noteikto ierobežojumu, tomēr stingri piesardzības pasākumi joprojām palikuši spēkā sociālās aprūpes centru klientiem. Tiesībsargs vērš uzmanību, ka daudzu klientu ikdiena līdzinās nesamērīgai izolācijai. 
VBTAI jaunais vadītājs Jānis Ābele sola ieklausīties darbiniekos
VBTAI jaunais vadītājs Jānis Ābele sola ieklausīties darbiniekos
Pēc ilgstošiem vadītāja meklējumiem Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) nonākusi jauna priekšnieka – Jāņa Ābeles rokās. Viņš ceturtdien, 13. augustā, iepazīstoties ar kolektīvu, solīja panākt, lai iestāde kļūtu par institūciju, kas palīdz gan ģimenēm, gan bāriņtiesām un skolām. Tāpat VBTAI vadītājs apņēmies ieklausīties iestādes darbiniekos.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd