Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Levits mudina ikvienu vakcinēties pret Covid-19
Levits mudina ikvienu vakcinēties pret Covid-19
Covid-19 vakcinācijas plāns ir izšķirīgi svarīgs un noteiks to, cik ātri Latvija atgūsies no  pandēmijas krīzes, uzskata Valsts prezidents Egils Levits, kurš pats sola vakcinēties un aicina to darīt ikvienu.  
Valdība konceptuāli atbalsta brīvprātīgās Covid-19 vakcinēšanās projekta biroja izveidi
(papildināts...
Valdība konceptuāli atbalsta brīvprātīgās Covid-19 vakcinēšanās projekta biroja izveidi (papildināts)
Lai nodrošinātu sekmīgu masveida Covid-19 vakcinēšanos, izveidos brīvprātīgās vakcinēšanās projektu, kura ietvaros veidos īpašu biroju. Plaša mēroga brīvprātīga iedzīvotāju pašpieteikšanās vakcinācijai tiks sākta, tiklīdz to ļaus tehniskās iespējas, to otrdien paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”). 
Premjers izsaka neuzticību veselības ministrei Viņķelei
(papildināts)
Premjers izsaka neuzticību veselības ministrei Viņķelei (papildināts)
Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") ir izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei ("Attīstībai/Par!"), norādot uz problēmām ar vakcīnu pieejamības plānu. Viņķele medijiem apliecināja – pēc premjera prasības atkāpsies no amata.
JKP uz ārkārtas tikšanos aicina Kariņu un Viņķeli; 2 nedēļas vērtēs Covid-19 vakcinācijas plāna efek...
JKP uz ārkārtas tikšanos aicina Kariņu un Viņķeli; 2 nedēļas vērtēs Covid-19 vakcinācijas plāna efektivitāti
Gada pēdējā diena nav bijusi šķērslis skaidrot lēmumu pieņemšanu valdībā. Jaunā konservatīvā partija (JKP) negaidīti 30. decembra vakarā paziņoja, ka 31. decembrī aicina uz sarunu premjeru Krišjāni Kariņu (“Jaunā Vienotība”) un veselības ministri Ilzi Viņķeli (“Attīstībai/Par!”), lai saņemtu skaidrojumu par plānu Covid-19 izskaušanai.
Čiekurkalniešus aicina līdzdarboties pārtikas ziedošanas akcijā
Čiekurkalniešus aicina līdzdarboties pārtikas ziedošanas akcijā
Viss ir vienkārši: ja trūkst, ņem, bet, ja pietiek, dod! Ar šādu moto Čiekurkalna iedzīvotāji aizsākuši jaunu tradīciju un zem apkaimes eglītes novietojuši labdarības pārtikas kasti, aicinot ikvienu dalīties. Patlaban iecerēts, ka kaste pie bērnu rotaļu laukuma atradīsies līdz janvāra vidum.
Mediķiem steidz nogādāt svētku maltītes
Mediķiem steidz nogādāt svētku maltītes
Ne visiem 24. decmbra vakarā izdosies sēsties pie svētku galda, jo darba pienākumi neļauj pat maltīti baudīt mierīgi. Vairāk nekā pustūkstotis mediķu, pateicoties ziedojumiem, ceturtdien tika iepriecināti ar īpašām  svētku pusdienām.     
Medmāsa atgriežas profesijā, lai palīdzētu novada ļaudīm
Medmāsa atgriežas profesijā, lai palīdzētu novada ļaudīm
Lielais stacionēto pacientu pieplūdums jūtams arī reģionālajās slimnīcās. Tur, tāpat kā Rīgā, priecājas par ikvienu jaunu mediķi, it īpaši jau ar darba pieredzi un lēmumu atgriezties medicīnā. Šoreiz LTV “paldies” par darbu ceļo pie Saldus Medicīnas centra galvenās māsas Daigas Grinšponas, kura pēc desmit gadu pārtraukuma šā gada martā nolēma atgriezties slimnīcā, lai palīdzētu sava novada ļaudīm.
Rīgas arhibīskaps:  Lemjot par partnerattiecību deklarēšanu, ir jādefinē regulējuma mērķis - saimnie...
Rīgas arhibīskaps: Lemjot par partnerattiecību deklarēšanu, ir jādefinē regulējuma mērķis - saimniecisko jautājumu atrisināšana (precizēts) (papildināts)
Izpildot Satversmes tiesas (ST) spriedumu, kas ļauj viendzimuma pāriem izmantot desmit dienu atvaļinājumu pēc bērna piedzimšanas, ir aktīvi jāstrādā pie risinājuma, kurā kā centrālais mērķis būtu izcelts tieši saimniecisko jautājumu aspekts, kas savukārt nav reliģijas un ideoloģijas galvenais jautājums, Saeimas Sociālo lietu un darba lietu komisijā pauda Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.
Infografika: 8 soļi Covid-19 vakcinācijas plānā
(papildināts)
Infografika: 8 soļi Covid-19 vakcinācijas plānā (papildināts)
Sākoties vakcinācijai pret Covid-19, sākotnēji tā būs pieejama mediķiem un riska grupās esošajiem iedzīvotājiem, savukārt plašāka sabiedrība to varētu saņemt nākamā gada jūlijā, liecina Zaļu valsts aģentūras publiskotais plāns.
Saeimas deputāti aicinās valdību atkārtoti vērtēt masku lietošanu skolās
Saeimas deputāti aicinās valdību atkārtoti vērtēt masku lietošanu skolās
Uzliekot par pienākumu skolās valkāt maskas, cietīs mācību kvalitāte, taču, nevalkājot maskas, ir risks infekcijas izplatībai – pie šādas dilemmas trešdien, 16. decembrī, nonāca Saeimas Mandātu komisija, kura vērtēja petīciju pret masku valkāšanu skolās.  Secinot, ka jautājums nav vienkāršs un ir arī emocionāls, komisija vienojās aicināt valdību atkārtoti vērtēt sejas masku ieviešanu sākumskolās.  
Atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai plāno arī nākamgad; konceptuāli atbalsta sodus par apkalpošanu...
Atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai plāno arī nākamgad; konceptuāli atbalsta sodus par apkalpošanu bez maskām (papildināts)
Saeima kā steidzamus konceptuāli atbalstījusi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma grozījumus, kas paredz arī nākamgad turpināt līdzšinējos atbalstu valsts ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai. Tāpat konceptuāli atbalsta infekcijas izplatības pārvaldības likuma pilnveide, informēja Saeimas Preses dienests.
Tiesībsargs: Valdības komunikācija krīzes laikā varēja būt labāka, skaidrāka un savlaicīgāka
Tiesībsargs: Valdības komunikācija krīzes laikā varēja būt labāka, skaidrāka un savlaicīgāka
Valdība par maz skaidro savus lēmumus, un, laikus nesaņemot informāciju, iedzīvotājiem rodas neziņa un bailes par nākotni, kas rada šaubas par valdības rīkojumu pamatotību. Tomēr šis nav īstais laiks, lai sabiedrība apšaubītu valdības rīkojumus un nepildītu likumus, secina Tiesībsarga birojs. Iemesls neuzticībai tiek minēts – neveiksmīga komunikācija.
Bijušie Augstākās padomes deputāti aicina palikt mājās
Bijušie Augstākās padomes deputāti aicina palikt mājās
Mēs rīkojāmies drosmīgi toreiz, un arī tagad rīkosimies drosmīgi un ievērosim visas prasības, lai ātrāk uzvarētu Covid-19. Tā saka bijušie Augstākās padomes (AP) deputāti, kuri balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Un viņi atgādina – ar savu dzīvību spēlēties mēs nedrīkstam, bet tiem, kuri ignorē distancēšanās ieteikumus norāda, "jums ar savu nostāju nav tiesību apdraudēt citus".  
Viesnīcas pauž gatavību uzņemt ar Covid-19 inficētos
Viesnīcas pauž gatavību uzņemt ar Covid-19 inficētos
Ko darīt tiem, kuri saņēmuši pozitīvu Covid-19 testa rezultātu vai ir kontaktpersonas un, iespējams, ir inficējušies? Lai mazinātu riskus, tiek veidots plāns, kas nodrošinātu iespēju ievērot pašizolāciju nevis mājās, apdraudot riska grupā esošus ģimenes locekļus, bet gan viesnīcās.
Pieņem «Budžetu 2021»: Būs obligātas sociālās iemaksas un izmaiņas alternatīvajos nodokļu režīmos
(p...
Pieņem «Budžetu 2021»: Būs obligātas sociālās iemaksas un izmaiņas alternatīvajos nodokļu režīmos (papildināts)
Saeima trešdien, 2. decembrī, pēc nepilnu astoņu dienu ilga darba galīgajā lasījumā pieņēma valsts budžetu 2021. gadam un ar to saistītos teju 30 likumprojektus. To skatīšana Saeimai prasījusi vēsturiski ilgāko laiku - 78 stundas. Šis ir arī pirmais budžets Latvijas vēsturē, kas pieņemts daļēji attālināti, izmantojot šogad ieviesto e-Saeimas platformu, un arī pirmais, kurš pieņemts pandēmijas apstākļos. 
Bīstami nezināt savu statusu - Latvijā ik gadu reģistrē ap 300 jaunu AIDS pacientu
Bīstami nezināt savu statusu - Latvijā ik gadu reģistrē ap 300 jaunu AIDS pacientu
Cīņa ar koronovīrusu aizēnojusi kādu citu smagu infekciju. Visā pasaulē 1. decembrī atzīmē AIDS dienu. Cilvēks, kurš inficējies ar AIDS, vairs nav pasaules atstumts narkomāns, bet var būt gan nodrošināts biznesmenis, gan aktieris vai skolotājs. Kā uzsver ārsti, slimība  izplatās visā sabiedrībā, nešķirojot sievietes un vīriešus, jauniešus un seniorus.   

Vairāk

Svarīgākais šobrīd