Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
PVD vēl lems par Iecavas ūdeļu likteni
PVD vēl lems par Iecavas ūdeļu likteni
Par 60 tūkstošu ūdeļu likteni vēl lems, kad Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) būs apkopojis pilnīgāku informāciju par situāciju fermā Iecavas pusē, kur deviņām ūdelēm konstatēts Covid-19.
VM valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško par neizdarībām vakcīnu iepirkumā pazeminās amatā; pārbauda arī...
VM valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško par neizdarībām vakcīnu iepirkumā pazeminās amatā; pārbauda arī ZVA vadītāja Henkuzena darbu (papildināts)
Pēc disciplinārlietas pabeigšanas Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško izteikts rājiens par pārkāpumiem saistībā ar "BioNTech/Pfizer" vakcīnu iepirkšanu, ceturtdien žurnālistus informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!"). Mūrmane-Umbraško arī tiks pazemināta amatā. Lieta sākta arī par Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktora Svena Henkuzena darbības izvērtēšanu.
Kādas ir partiju ambīcijas 2021. gada pašvaldību vēlēšanās?
Kādas ir partiju ambīcijas 2021. gada pašvaldību vēlēšanās?
Šīs pašvaldību vēlēšanas iezīmēsies ne tikai ar lielāku konkurenci par vietvaru deputātu amatiem. Šogad, pēc reģionālās reformas, pašvaldības ir lielākas un tas nozīmē – par varu tajās vairāk konkurēs nosacīti "lielās" politiskās partijas. 
Cilvēki steidz iepirkties – pie darbu atsākušiem veikaliem veidojas rindas
Cilvēki steidz iepirkties – pie darbu atsākušiem veikaliem veidojas rindas
No trešdienas, 7. aprīļa, atkal apmeklētājiem vaļā ir veikali, kuri neatrodas lielajos tirdzniecības centros, kuru platība ir lielāka par 7 000 kvadrātmetru. Atvērtajiem veikaliem jāievēro stingras drošības prasības. Un trešdien novērotas garas pircēju rindas ārpus tirdzniecību vietām. Dažviet, lai iegādātos kāroto preci,  rindā uz ielas nācās gaidīt pat vairāk nekā stundu.
Rīgas sociālais dienests: Pieaug problēmas ģimenēs ar bērniem; sūdzas par vardarbību un bērnu tiesīb...
Rīgas sociālais dienests: Pieaug problēmas ģimenēs ar bērniem; sūdzas par vardarbību un bērnu tiesību pārkāpumiem
Pandēmijas laikā strauji pieaugušas sociālās problēmas ģimenēs. Visbiežāk tiek saņemtas sūdzības par vardarbību un bērnu tiesību pārkāpumiem. Vardarbības riski un vardarbības gadījumi pieaug arī ģimenēs, kuras iepriekš nav nokļuvušas sociālo darbinieku redzeslokā. Strauji audzis pieprasījums pēc psihologu konsultācijām.  
Jelgavā ierobežos elektrisko skrejriteņu kustību
Jelgavā ierobežos elektrisko skrejriteņu kustību
Domājot par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, Jelgavā būs noteikts aizliegums atsevišķās vietās pārvietoties ar elektrisko skrejriteni un noteikts atļautais braukšanas ātrums. Tā, lai uzlabotu satiksmes drošību, lēmuši pilsētas domnieki.
Jūrmalā veidojas rinda pēc vakcīnas pret Covid-19
Jūrmalā veidojas rinda pēc vakcīnas pret Covid-19
Es uzticos ārstiem! Tā sacīja tie, kas pirmdien, 5. aprīlī, ieradās pēc Covid-19 vakcīnas Jūrmalā. Vietējā lielajā vakcinācijas centrā, kas ierīkots Kauguru sporta skolā, pēc vakcīnas jāstāv rindā. Daudzi no atnākušajiem iepriekšējā dienā vai pat tieši šodien saņēma īsziņu ar ielūgumu un nekavējoties devās vakcinēties.
Levits pie Covid-19 vakcinācijas centriem aicina ieviest «dzīvo rindu»
Levits pie Covid-19 vakcinācijas centriem aicina ieviest «dzīvo rindu»
Ir svarīgi, lai vakcinācijas process pret Covid-19 ne uz brīdi neapstātos, tādēļ jāievieš “dzīvās rindas”, kas ļautu vakcīnu saņemt, ja gadījumā kāds no uzaicinātajiem neatnāk uz savu kārtu. Šādu viedokli pēc tikšanās ar premjeru trešdien pauda Valsts prezidents Egils Levits. 
No bijušās «KPV LV» valdes prasīs iztērētos līdzekļus par neatļautu partijas nosaukuma maiņu
No bijušās «KPV LV» valdes prasīs iztērētos līdzekļus par neatļautu partijas nosaukuma maiņu
Partija “Par cilvēcīgu Latviju” Uzņēmumu reģistram, nereģistrējot tās nosaukumu, atgriezusies pie iepriekšējā nosaukuma – “KPV LV”, un atjaunota arī agrākās valdes darbība. Valdes pārstāvji solījuši turpināt sakārtot partiju un regresa kārtībā prasīt līdzekļus no nu jau bijušās partijas vadības, kas Uzņēmumu reģistrā iesniedza nekorektus dokumentus. 
Brocēnu pusē uziet pārsteidzoši labi saglabājušos kara laika bunkuru
Brocēnu pusē uziet pārsteidzoši labi saglabājušos kara laika bunkuru
Kurzemes mežos militārais mantojums sastopams visai bieži. Taču, veicot mežistrādes darbus Brocēnu pusē, mežziņus pārsteidzis kāds labi saglabājies bunkurs, kas tur, visticamāk, atrodas kopš 1945. gada. Meža ielokā, līdz kuram jābrien labs gabals pa traktora izbrauktajām risēm, slīdot kājām pa aizejošās ziemas sniegu, atklājies pārsteigums, kurš joprojām ir labi maskēts.
500 eiro vienreizējo pabalstu vecāki plāno tērēt arī mājokļa labiekārtošanai
(papildināts)
500 eiro vienreizējo pabalstu vecāki plāno tērēt arī mājokļa labiekārtošanai (papildināts)
Sākot no galda, krēsla, datora un beidzot ar mājokļa labiekārtošanu vai vēlmi naudu pietaupīt zemes vai mājokļa iegādei nākotnē. Tik dažādas ir vecāku ieceres vienreizējā 500 eiro bērnu pabalsta lietderīgā izlietošanā. Latvijas Radio aptaujātie vecāki neslēpa prieku par finansiālo atbalstu un atzina, ka ģimenē rūpīgi tiek plānots, kur naudu tērēs, lai tas patiesi būtu bērnu vajadzībām.
CVK: ST lēmumi novadu reformas lietās varētu mainīt pašvaldību vēlēšanu norises laiku atsevišķos apg...
CVK: ST lēmumi novadu reformas lietās varētu mainīt pašvaldību vēlēšanu norises laiku atsevišķos apgabalos
Bauskā, Rēzeknē, Ventspilī, Saulkrastos, Tukumā un citos novados trešdien jau iesniegti pirmie deputātu kandidātu saraksti jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Gada svarīgākais politiskais notikums strauji tuvojas, un pašvaldību vēlēšanas notiks 41 vēlēšanu apgabalā – jaunizveidojamos novados un sešās valstspilsētās, izņemot Rīgu. Vienlaikus Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāvji apzinās, ka atsevišķās vietvarās vēlēšanu norise varētu tikt atlikta uz vēlāku laiku atkarībā no Satversmes tiesas lēmumiem administratīvi teritoriālās reformas lietās. 
20% ādažnieku pieteikušies vakcīnai pret Covid-19
20% ādažnieku pieteikušies vakcīnai pret Covid-19
Nedēļas nogalē vakcinēšanas pret Covid-19 temps atkal sarucis. Vakar pirmo poti saņēmuši 822 cilvēki. Šobrīd aktīvi tiek vakcinēti iedzīvotāji vecāki par 70 gadiem un norit arī visu iedzīvotāju pieteikšanās vakcīnām. Ādaži, kur vakcinācijai pieteikušies 21% iedzīvotāju, ir pirmajā vietā valstī pēc pieteikušos skaita.
LZS un «Vienotība» nāk klajā ar saviem līderiem pašvaldību vēlēšanās
(papildināts)
LZS un «Vienotība» nāk klajā ar saviem līderiem pašvaldību vēlēšanās (papildināts)
Pašvaldību vēlēšanas jau teju klauvē pie namdurvīm, līdz ar to politiskās partijas nāk klajā ar saviem līderiem. Šodien notiek pat divu politisko spēku sēdes – Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress, kurā atkārtoti par partijas priekšsēdētaju ievēlēja Armandu Krauzi. Notika arī partiju "Vienotība" un "Jaunā vienotība" kopsēde, kurā izskanēja vairāki jauni papildspēki pašvaldību vēlēšanām.
Savāc 10 000 parakstu par Vakcinācijas projekta biroja likvidēšanu
Savāc 10 000 parakstu par Vakcinācijas projekta biroja likvidēšanu
Lai nepieļautu finanšu līdzekļu izšķērdēšanu, platformā "Manabalss.lv" savākti 10 000 parakstu par Vakcinācijas  biroja likvidēšanu. Domstarpības par nepilnus divus mēnešus strādājošā biroja nepieciešamību radušās arī starp koalīcijas partijām.
Levits: Krīzes vidū mainīt valdību būtu neprātīgi
Levits: Krīzes vidū mainīt valdību būtu neprātīgi
“Patlaban mēs atrodamies krīzes vidū un mainīt valdību būtu neprātīgi.” Tā preses konferencē pēc tikšanās ar premjeru Krišjāni Kariņu (“Jaunā Vienotība”) sacīja Valsts prezidents Egils Levits. Taču premjeram jāizvērtē ministru darbs un nepieciešamības gadījumā tie jāmaina. 
Rīgā taps piemineklis Aspazijai
Rīgā taps piemineklis Aspazijai
8. martā Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis ("Par!"/"Progresīvie") tikās ar sabiedrības pārstāvjiem un pētniekiem, lai pārrunātu iniciatīvu Rīgā uzstādīt pieminekli Latvijas rakstniecei, sabiedriskajai darbiniecei un politiķei Elzai Rozenbergai jeb Aspazijai, informēja Rīgas domes pārstāvji.
Sāk kriminālprocesu pret «KPV LV» biedru Petriku un deputātu Zakatistovu
Sāk kriminālprocesu pret «KPV LV» biedru Petriku un deputātu Zakatistovu
Policija sākusi kriminālprocesu pret Ekonomikas ministrijas pārstāvi Skultes ostā un Saeimas deputāta Ērika Pucena palīgu Salvi Petriku par naudas līdzekļu iegūšanu savtīgos nolūkos. Kriminālprocess sākts arī pret Saeimas deputātu Ati Zakatistovu. Tā liecina LTV rīcībā esošā informācija.
Pašvaldību dzīvē vairāk iesaistīs iedzīvotājus
(papildināts)
Pašvaldību dzīvē vairāk iesaistīs iedzīvotājus (papildināts)
Pašvaldību dzīvē jāiesaista arvien vairāk  vietējo iedzīvotāju,  ļaujot pašiem lemt būtiskus jautājumus.  To paredz jaunais pašvaldību likumprojekts. Līdz ar tā spēkā stāšanos nākamgad  lēmējvaras un izpildvaras funkcijas tiks skaidrāk nodalītas, pilnveidojot kompetenču un funkciju sadali.
Cēsīs vēlas vienotu Covid-19 vakcinācijas punktu
Cēsīs vēlas vienotu Covid-19 vakcinācijas punktu
Cēsīs tāpat kā daudzviet Latvijā sākusies vakcinācija pret Covid-19. Ģimenes ārsti līdztekus saviem ikdienas pienākumiem pieņem seniorus, kuriem pienākusi kārtā potēties. Ārsti brīdina, ka viņiem draud izdegšana, jo ievērojami palielinājusies slodze.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd