Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pagājušajā nedēļā būtiski palielinājies mājsaimniecībā inficēto skaits
Pagājušajā nedēļā būtiski palielinājies mājsaimniecībā inficēto skaits
Pagājušajā nedēļā būtiski palielinājies mājsaimniecībās Covid-19 inficēto skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā statistika. Savukārt slimības izskaušanai paredzēto vakcīnu piegāde šomēnes notiks ik nedēļu un drīzumā gaidāma arī to personu vakcinācija, kuras slimo ar hroniskām slimībām.
Valdība varētu atļaut lidojumus uz trešajām valstīm
Valdība varētu atļaut lidojumus uz trešajām valstīm
Valdība jau nākamnedēļ varētu pieņemt lēmumu par lidojumu atļaušanu uz trešajām valstīm, kas jau gadu aizliegti. Nākamajā Ministru kabineta sēdē vēl plānots lemt par stingrākām prasībām pasažieriem, kuri izmantos aviokompāniju pakalpojumus. Taču, vērtējot kopumā epidemioloģisko situāciju, premjers norāda, ka mūs gaida četras grūtas nedēļas.    
Premjers valdības rekordzemo reitingu skaidro ar nogurumu no Covid-19
Premjers valdības rekordzemo reitingu skaidro ar nogurumu no Covid-19
Valdības darba vērtējums SKDS veiktajā iedzīvotāju aptaujā nokrities līdz zemākajai atzīmei tās pastāvēšanas laikā. Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) skaidro, ka viņa vadītā Ministru kabineta reitingu, visticamāk, ietekmējuši valdības lēmumi Covid-19 izskaušanai.     
Saņemot poti pret Covid-19, ministri uzsver vakcīnu nozīmi
Saņemot poti pret Covid-19, ministri uzsver vakcīnu nozīmi
Stradiņa slimnīcā piektdien turpināja to valsts amatpersonu vakcinēšanu, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu. Šīm amatpersonām arī jābūt vakcinācijas vēstnešiem. Drīzumā plānots potēt arī vairākas sabiedrībā zināmas personas cienījamā vecumā.
Daļa «KPV LV» biedru vērsušies KNAB par nelikumīgu jaunas valdes reģistrāciju
Daļa «KPV LV» biedru vērsušies KNAB par nelikumīgu jaunas valdes reģistrāciju
Nesaskaņas turpina ārdīt partiju “KPV LV”, kuru tagad sauc “Par cilvēcīgu Latviju”. Līdz ar Uzņēmumu reģistra lēmumu reģistrēt jaunu valdi daļa biedru vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un tiesā, uzskatot, ka notikusi dokumentu viltošana. Vairāki biedri arī aicina uz laiku apturēt partijai piešķirto valsts finansējumu. 
Koalīcija pēc spraigām debatēm nevienojas par vienreizējo pabalstu ģimenēm
(papildināts)
Koalīcija pēc spraigām debatēm nevienojas par vienreizējo pabalstu ģimenēm (papildināts)
Pie varas esošās partijas pēc plašām diskusijām sadarbības padomē pirmdien, 8. februārī, nevienojās par Nacionālās apvienības (NA) rosināto vienreizējo pabalstu ģimenēm – 500 eiro par bērnu. Vienlaikus nolemts Ekonomikas ministrijai (EM) un Labklājības ministrijai (LM) uzdot izanalizēt kopējo atbalsta sistēmu un ekonomisko un sociālo atbalsta līdzsvaru, par to paziņoja premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").
Diasporas jauniešu šķērslis izglītībai Latvijā – bažas, vai to atzīs arī citviet
Diasporas jauniešu šķērslis izglītībai Latvijā – bažas, vai to atzīs arī citviet
Diasporas jaunieši bieži vien neizvēlas iegūt izglītību Latvijā, jo satraucas par to, vai šo izglītību atzīs arī citviet, secināts Ārlietu ministrijas (ĀM) un Latvijas Universitātes (LU) diasporas pētījumā. Izglītoties dzimtenē traucē arī nepietiekamās latviešu valodas zināšanas, kā arī skolu neieinteresētība diasporas jauniešus piesaistīt. Eiropas Latviešu apvienība aicina aktīvāk atbalstīt diasporas skolas un mācīt latviešu valodu tālmācībā.
Pēc pašvaldību vēlēšanām lielākā dome pēc Rīgas būs Ogres novadā
Pēc pašvaldību vēlēšanām lielākā dome pēc Rīgas būs Ogres novadā
Centrālā vēlēšanu komisija noteikusi šā gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās domēs ievēlamo deputātu skaitu, paredzot, ka sešās valsts pilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēlē 683 deputāti, kas ir uz pusi mazāk nekā līdz šim. Lielākais deputātu skaits būs jāievēl Ogres novada pašvaldībā, līdz ar to tā būs otrā lielākā dome pēc Rīgas.
Partijas sāk gatavoties pašvaldību vēlēšanām
Partijas sāk gatavoties pašvaldību vēlēšanām
Dalību pašvaldību vēlēšanās partijas mēdz dēvēt arī par eksāmenu pirms Saeimas vēlēšanām. Jo nereti uzvara pašvaldību vēlēšanās palīdz bruģēt ceļu pretī uzvarai arī parlamenta vēlēšanās. Nākamās pašvaldību vēlēšanas notiks 2021. gada 5. jūnijā, bet kandidātu sarakstu iesniegšana sāksies no 17. marta līdz 6. aprīlim.
«KPV LV» valde aicina tās apšaubītājus pamest partijas rindas
«KPV LV» valde aicina tās apšaubītājus pamest partijas rindas
Partijas "KPV LV" valde 30. janvāra sēdē nolēmusi aicināt atstāt partijas rindas tiem deputātiem, kuri “neatzīst valdes leģitimitāti un publiski pauž viedokļus par to”. Tā Latvijas Radio rakstiski norādīja “KPV LV” valdes loceklis Toms Andersons.
Jēkabpils mērs Kraps pēc KNAB aizdomām par nelikumībām iepirkumos atkāpjas no amata
(papildināts)
Jēkabpils mērs Kraps pēc KNAB aizdomām par nelikumībām iepirkumos atkāpjas no amata (papildināts)
Aivars Kraps nolēmis atkāpties no Jēkabpils mēra amata un arī lūdzis apturēt savu darbību partijā "Latvijas attīstībai". Šāds solis sperts pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) paustajām aizdomām par Jēkabpils pašvaldības amatpersonu iespējamām nelikumībām iepirkumos. Krapam saistībā ar šo lietu tika piemērots drošības līdzeklis – aizliegums pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus. 
Labklājības ministre Petraviča noliek Saeimas deputātes mandātu
(papildināts)
Labklājības ministre Petraviča noliek Saeimas deputātes mandātu (papildināts)
Labklājības ministre Ramona Petraviča ("KPV LV") pieņēmusi lēmumu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku nolikt Saeimas deputātes mandātu. Ministri uz šādu soli mudināja gan pašas pārstāvētās partijas valde, gan Saeimas frakcija. Tā kā līdz šim ministre bija noraidījusi priekšlikumus izvēlēties tikai vienu amatu, opozīcijas deputāti sagatavojuši likuma grozījumus, kas turpmāk liegtu ministra un deputāta amata savienošanu.   
Covid-19 vakcinēšanas IT sistēmu plāno ieviest jau martā
(papildināts)
Covid-19 vakcinēšanas IT sistēmu plāno ieviest jau martā (papildināts)
Covid-19 vakcinācijas procesa pārvaldības informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas risinājumu plānots iegādāties paātrinātā kārtībā, lai tā varētu sākt darbību jau martā, informēja Veselības ministrija. Šādu ministrijas lūgumu otrdien, 26. janvārī, atbalstīja valdība.
«KPV LV» frakcija noraida valdes lēmumu izstāties no koalīcijas
«KPV LV» frakcija noraida valdes lēmumu izstāties no koalīcijas
Kamēr labklājības ministrei Ramonai Petravičai (“KPV LV”)  ir ne tikai jāiesniedz plāns Covid-19  ierobežošanai sociālās aprūpes centros, bet arī jāizšķiras par ministres vai Saeimas deputātes amata atstāšanu, viņas pārstāvētajā partijā iezīmējas haoss – valde faktiski paziņoja par valdības pamešanu, bet Saeimas frakcija norāda, ka šāds lēmums nav deputātu dienas kārtībā.
Kariņš lūdz Valsts kontrolei izvērtēt LM darbu; ministre skaidrosies arī partijā
(papildināts)
Kariņš lūdz Valsts kontrolei izvērtēt LM darbu; ministre skaidrosies arī partijā (papildināts)
Premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) vērsies Valsts kontrolē ar aicinājumu revīzijā pārbaudīt, vai Labklājības ministrija (LM) ir izdarījusi visu iespējamo Covid-19 izplatības ierobežošanā sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās. Vienlaikus partijas “KPV LV” valde nolēmusi izvērtēt savas biedres un labklājības ministres Ramonas Petravičas darbību.
Centrālā vēlēšanu komisija izsludina pašvaldību vēlēšanas 5. jūnijā
(papildināts)
Centrālā vēlēšanu komisija izsludina pašvaldību vēlēšanas 5. jūnijā (papildināts)
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien, 2021. gada 21. janvārī, izsludināja 5. jūnijā pašvaldības domes vēlēšanas, kas norisināsies sešās valstspilsētās un 35 novados. Savukārt Rīgas pašvaldībā vēlēšanas šogad nenotiks, jo dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, un tā turpinās strādāt līdz 2025. gada vēlēšanām, informēja CVK.
VIDEO: Barikādēm – 30. Atmiņas un godināšana
(papildināts)
VIDEO: Barikādēm – 30. Atmiņas un godināšana (papildināts)
Pirms 30 gadiem 20.janvāris bija barikāžu kulminācija. Traģiska. Jo vakars atnāca ar traģiskām ziņām - nošauti pieci cilvēki un vairāk nekā 10 ievainoti. Padomju milicijas specvienība OMON sarīkoja provokāciju – uzbruka Iekšlietu ministrijai, lai apslāpētu tautas vēlmi pēc neatkarības.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd