Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pesticīdu lietošanas ierobežošana sanaidojusi ZZS politiķus – «zaļos» un «zemniekus»
Pesticīdu lietošanas ierobežošana sanaidojusi ZZS politiķus – «zaļos» un «zemniekus»
Eiropas Komisijas (EK) stratēģija "No lauka līdz galdam", kas paredz nākamajos desmit gados samazināt uz pusi lauksaimniecībā lietojamos pesticīdus, radījusi konfliktu Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS). "Zaļie" pārmet zemniekiem lielsaimnieku atbalstīšanu, nevis rūpes par visas sabiedrības veselību, un sola pārskatīt abu partiju tālāko sadarbību. 
Sievietes aicina pārbaudīt krūtis
Sievietes aicina pārbaudīt krūtis
Visā pasaulē oktobris ir Krūts veselības mēnesis. Arī Latvijā šis vēzis ir biežāk atklātā onkoloģiskā saslimšana sievietēm. Bet, laikus atklāts, labi padodas ārstēšanai. 
VM: Pieprasījums pēc pretgripas vakcīnām aug, pieejamība būs ierobežota
(papildināts)
VM: Pieprasījums pēc pretgripas vakcīnām aug, pieejamība būs ierobežota (papildināts)
Latvijā būtiski palielinājies iedzīvotāju pieprasījums pēc pretgripas vakcīnas. Saskaņā ar vakcīnu ražotāju sniegto informāciju Covid-19 pandēmijas dēļ pieprasījums pēc pretgripas vakcīnām ir pieaudzis visā pasaulē, arī Latvijā, un Veselības ministrija paredz, ka šīs sezonas pretgripas vakcīnu pieejamība būs ierobežota.
No Latvijas izraida «Veterānu biedrības» vadītāju
No Latvijas izraida «Veterānu biedrības» vadītāju
Par potenciālo apdraudējumu nacionālajai drošībai no Latvijas šo pēcpusdien izraidīts Krievijas pilsonis, organizācijas "Republikāniskās veterānu biedrība" priekšsēdētājs Vladimirs Norvinds, liecina Latvijas televīzijas rīcībā esošā informācija. Viņu tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļāvis iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.
Kāpēc Latvijā gaisa piesārņojumam pievērš maz uzmanības
Kāpēc Latvijā gaisa piesārņojumam pievērš maz uzmanības
Ik gadu Latvijā piesārņota gaisa dēļ mirst 14 reižu vairāk cilvēku nekā autoavārijās. Tādus aprēķinus veikusi Pasaules Veselības organizācija. Tās ir novēršamas nāves – tā secina zinātnieki no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), tomēr Latvijā tam pievērš pārāk maz uzmanības. Piemēram, aizvadītajā nedēļā, kad Lietuvu un Latviju sasniedza liels gaisa piesārņojums no mežu ugunsgrēkiem Krievijā, lietuvieši nekavējoties brīdināja iedzīvotājus, bet Latvijas iedzīvotāji brīdinājumu saņēma ar lielu novēlošanos. Kāpēc tā?
Partija «Kustība «Par!»» cer uz panākumiem pašvaldību vēlēšanās nākamgad
(papildināts)
Partija «Kustība «Par!»» cer uz panākumiem pašvaldību vēlēšanās nākamgad (papildināts)
Nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās partijai “Kustība “Par!”” (“Par!”) būs jāiziet no komforta zonas, tā šodien "Par!" kongresā uzsvēra partijas līderis Daniels Pavļuts. Līdz šim politiskais spēks, esot apvienībā "Attīstībai/Par!", panākumus nodrošinājuši Rīgas un Pierīgas vēlētāji, nu būs jācīnās par vēlētāju balsīm citviet Latvijā.
Uz Satversmes tiesas tiesneša amatu – pieci kandidāti
(papildināts)
Uz Satversmes tiesas tiesneša amatu – pieci kandidāti (papildināts)
Uz vakanto  Satversmes tiesas tiesneša amatu ir izvirzīti kopumā pieci kandidāti. Iepriekš savus kandidātus pieteica partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), virzot šim amatam attiecīgi Inesi Nikuļcevu un Gunāru Kūtri. Ceturtdien, 8. oktobrī, kas ir pēdējā kandidātu pieteikšanas diena, šim amatam izvirzīti vēl trīs kandidāti.  
Urbanovičs veltījis necenzētu leksiku bijušajam ministram Vilkam
Urbanovičs veltījis necenzētu leksiku bijušajam ministram Vilkam
Saeimas lielākās opozīcijas partijas “Saskaņa” vadītājs Jānis Urbanovičs komisijas sēdes laikā necenzētu leksiku veltījis bijušajam finanšu ministram Andrim Vilkam, kurš tagad pretendē uz vadošo amatu Latvijas Bankā. Urbanovičs par rupjībām atvainojies.
Rīgas domē parakstīts koalīcijas sadarbības līgums
(papildināts)
Rīgas domē parakstīts koalīcijas sadarbības līgums (papildināts)
Trešdien, 30. septembrī, Rātsnamā četru sarakstu "Attīstībai/Par"/"Progresīvo", "Jaunās vienotības", Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības un Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu un rīcības plānu.
Pieaugot Covid-19 saslimstības izplatībai, Saeima strādās attālināti
Pieaugot Covid-19 saslimstības izplatībai, Saeima strādās attālināti
Saeima nolēmusi atgriezties pie attālināta darba un strādāt e-vidē. Šādu lēmumu pieņēmis Saeimas prezidijs, pieaugot Covid-19 saslimstības izplatībai. Opozīcijas deputāti lēmumu kritizē, jo, viņuprāt, strādājot attālināti, var ciest lēmumu kvalitāte, piemēram nākamā gada valsts budžeta pieņemšana. 
Izskan vairākas kandidatūras Satversmes tiesas tiesneša amatam
Izskan vairākas kandidatūras Satversmes tiesas tiesneša amatam
Nākamo divu nedēļu laikā Saeimas deputātiem būs jāvienojas par piemērotāko kandidātu Satversmes tiesas tiesneša amatam. Amats vakants kļuvis pēc tam, kad līdzšinējā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele pieņēmusi darba piedāvājumu Eiropas Savienības (ES) Tiesā. Lai arī oficiāli vēl neviens kandidāts šim ietekmīgajam amatam nav izvirzīts, izskanējušas jau vairākas kandidatūras.
Saeima apstiprina valsts aizsardzības koncepciju
(papildināts)
Saeima apstiprina valsts aizsardzības koncepciju (papildināts)
Valsts aizsardzības garantēšana ir ne vien valsts varas un pārvaldes institūciju pienākums, bet arī katra indivīda atbildība. Tā uzsvērts Saeimas akceptētajā jaunajā Valsts aizsardzības koncepcijā. Ja ikviens pret savu un valsts drošību izturēsies un rīkosies atbildīgi, tiks sasniegts valsts aizsardzības mērķis, un sabiedrība būs sagatavota pārvarēt krīzes un citus satricinājumus.
Deputāts Blumbergs pievienojas «Jaunajai Vienotībai»
Deputāts Blumbergs pievienojas «Jaunajai Vienotībai»
No partijas "KPV LV" ievēlētais Saeimas deputāts Aldis Blumbergs, kurš pērn pameta frakciju un kļuva par neatkarīgo deputātu, pievienojies partijas “Jaunā Vienotība” Saeimas frakcijai. To Latvijas Televīzijai apstiprināja partijas Saeimas frakcijas vadītājs Ainārs Latkovskis.
LTV: Ar Covid-19, iespējams, saslimuši arī Krievijas vēstniecības diplomāti
LTV: Ar Covid-19, iespējams, saslimuši arī Krievijas vēstniecības diplomāti
Valdības noteikumos paredzētie ceļošanas ierobežojumi un pašizolācijas prasības neattiecas uz Latvijā akreditētajiem ārvalstu diplomātisko pārstāvniecību darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem. Taču arī viņiem jāpakļaujas noteikumiem un iespēju robežās jāievēro pašizolācija.
Rīgas domes vēlēšanu balsis trijos iecirkņos pārskaitīs līdz ceturtdienai
Rīgas domes vēlēšanu balsis trijos iecirkņos pārskaitīs līdz ceturtdienai
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) uzdevusi līdz 17. septembrim Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijai organizēt un kontrolēt Rīgas domes vēlēšanu balsu pārskaitīšanu trīs Rīgas vēlēšanu iecirkņos – 74., 97. un 144. vēlēšanu iecirknī, informēja CVK. Komisija tādējādi pilda Administratīvās apgabaltiesas 14. un 15. septembra spriedumus, kas uzdod nodrošināt balsu pārskaitīšanu trīs iecirkņos, pieskaitot par nederīgām atzītās vēlēšanu aploksnes kopējiem vēlēšanu rezultātiem.
Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu izslēdz no «Saskaņas»
Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu izslēdz no «Saskaņas»
Partija "Saskaņa" no savām rindām izslēgusi divus Saeimas deputātus – Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu – par partijas statūtu pārkāpumiem. Abi uzskata, ka partija nav vēlējusies viņos ieklausīties. Deputāti arī apgalvo, ka saņēmuši draudus, par kuriem Švecova vērsusies drošības dienestā.
Tiesa uzdod pārskaitīt balsis trīs Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos
(papildināts)
Tiesa uzdod pārskaitīt balsis trīs Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos (papildināts)
Administratīvā apgabaltiesa pirmdien uzdeva Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) pārskaitīt visas vēlēšanu zīmes tajos trīs iecirkņos, kur bija problēmas ar zīmogiem uz aploksnēm. Būs jāpieskaita arī tās aploksnes, kas bija atzītas par nederīgām. To Latvijas Radio apliecināja Administratīvās apgabaltiesas pārstāve Līga Tumova.
«Progresīvie» sola jaunu politiku Rīgas domē
«Progresīvie» sola jaunu politiku Rīgas domē
Partija "Progresīvie", kas līdz šim nebija pārstāvēti ne Saeimā, ne valdībā, bet aizvadītajās ārkārtas vēlēšanās Rīgā kļuva par uzvarētājiem, politikā nonākusi uz palikšanu, tā šodien, 12. septembrī, partijas kongresā solīja tās biedri. 11 jaunie Rīgas domes deputāti nāk no “Progresīvo” rindām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd