Madara Līcīte

Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Augstskolu mācībspēki gatavi protestēt
Augstskolu mācībspēki gatavi protestēt
Jau krietnu laiku viena no problēmām ar pedagogu algām ir tas, ka augstākās izglītības pedagogi līdz šim bija palikuši bez visiem solītā algas pielikuma. Nu Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir gatava rast nepieciešamo finansējumu augstākās izglītības pedagogu darba samaksas paaugstināšanai. Taču tikai šā gada pēdējiem mēnešiem, bet kur rast līdzekļus nākamgad, skaidrības nav.
Traumu slimnīca ilgo gaidīšanu uzņemšanā skaidro ar iestādes pārslodzi
Traumu slimnīca ilgo gaidīšanu uzņemšanā skaidro ar iestādes pārslodzi
Reaģējot uz satiksmes ministra ierakstu tviterī par ilgu gaidīšanu Traumatoloģijas slimnīcā, tika sasaukta Saeimas sabiedrības veselības apakškomisijas sēde, kurā slimnīcas vadība skaidroja, ka tiešām rindā var gaidīt līdz pat 6 stundām personāla trūkuma dēļ, un arī Traumatoloģijas slimnīcas uzņemšanai telpas ir par mazu.
Aicina iedzīvotājus sadarboties ar epidemiologiem Covid-19 izskaušanā
Aicina iedzīvotājus sadarboties ar epidemiologiem Covid-19 izskaušanā
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi nereti aicina atsaukties pasažierus, kuri braukuši vienā transportlīdzeklī ar Covid – 19 inficētu cilvēku. Sabiedrības iesaistīšanās gan notiek visai kūtri, un piesakās tikai daži pasažieri. Epidemiologi cer, ka gadījumā, ja parādīsies saslimšanas pazīmes, līdzbraucēji atcerēsies par iespēju inficēties un informēs savu ģimenes ārstu.   
Pasaule sniedz palīdzību postošajos sprādzienos cietušajai Libānai
(papildināts)
Pasaule sniedz palīdzību postošajos sprādzienos cietušajai Libānai (papildināts)
Otrdien Beirūtas ostā notikušajos sprādzienos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēki un aptuveni 4000 ievainoti, bet vēl 100 pazuduši bez vēsts. Vairākus miljardus vērti postījumi nodarīti vairāk nekā pusei pilsētas, un bez pajumtes palikuši līdz 300 000 cilvēku. Daudzas pasaules valstis izteikušas līdzjūtību un piedāvājušas palīdzību. Eiropas Savienība (ES) aktivizē savu civilās aizsardzības sistēmu, lai koordinētu ārkārtas dienestu darbiniekus un ekipējumu 27 valstu blokā palīdzības sniegšanai Beirūtai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd