Ekonomika
ES līdzekļu izkrāpšanā iesaistīti bīstamākie noziedznieki. Intervija ar Eiropas Prokuratūras vadītāj...
ES līdzekļu izkrāpšanā iesaistīti bīstamākie noziedznieki. Intervija ar Eiropas Prokuratūras vadītāju
Krāpšanās ar Eiropas Savienības līdzekļiem nav nišas noziegumi, bet gan noziedzības kodols, intervijā Latvijas Radio pauž Eiropas Prokuratūras (EPPO) vadītāja Laura Kodruca Keveši. Šādi noziegumi Eiropas Savienībai ik gadu rada desmitiem miljardiem eiro zaudējumus. Keveši mudina Latviju ieguldīt papildu resursus policijā un prokuratūrā, jo tas palīdzēs efektīvāk izmeklēt finanšu noziegumus un atgūt vairāk izkrāpto līdzekļu.
Degvielas cenas Baltijas valstīs samazinās
Degvielas cenas Baltijas valstīs samazinās
Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, straujāk tām krītoties Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.
Baltija, Polija un vēl 5 valstis protestē pret Starptautiskā valūtas fonda plāniem atsākt misiju Kri...
Baltija, Polija un vēl 5 valstis protestē pret Starptautiskā valūtas fonda plāniem atsākt misiju Krievijā
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) nākamnedēļ plāno sūtīt savus darbiniekus uz Maskavu, lai pirmo reizi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā pārskatītu Krievijas ekonomiku. Šis solis ir izraisījis dusmas un sašutumu Eiropā. 9 valstu, tostarp arī Baltijas valstu un Polijas, finanšu ministri nosūtījuši vēstuli SVF vadītājai Kristalinai Georgijevai, aicinot to nedarīt, jo Krievijas diktators Vladimirs Putins to izmantos saviem propagandas nolūkiem. 
Mājokļu cenas kopš 2015. gada teju divkāršojušās
Mājokļu cenas kopš 2015. gada teju divkāršojušās
Gada laikā, salīdzinot pagājušā un šā gada otrā ceturkšņa datus, mājokļu cenas palielinājušās par 1,1%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Taču kopš 2015. gada cenas kāpušas teju dubultā.
Iedzīvotāju interese par apkures sistēmām mainās katru sezonu; to ietekmē valsts lēmumi
Iedzīvotāju interese par apkures sistēmām mainās katru sezonu; to ietekmē valsts lēmumi
Kaut gan šobrīd baudām vasarīgu laiku, jau oktobrī sāksies apkures sezona. Apkures katlu un sistēmu tirgotāji stāsta, ka pircēju interese mainās katru sezonu. Viens no iemesliem – kad Krievija sāka karu Ukrainā un gāzes cena sasniedza nebijušus rekordus, iedzīvotāji bija spiesti domāt par lētākām alternatīvām. Šobrīd samazinās interese par siltumsūkņiem, bet visizdevīgāk apkurē izmantot granulas.  
ECB otro reizi trīs mēnešu laikā samazina procentu likmes
(papildināts)
ECB otro reizi trīs mēnešu laikā samazina procentu likmes (papildināts)
Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma par 0,25 procentpunktiem samazināt noguldījumu procentu likmi līdz 3,5%. Šis ir otrais samazinājums kopš jūnija, kad ECB pirmoreiz gandrīz piecu gadu laikā nolēma samazināt vēsturiski augstās procentlikmes. Jūlija sanāksmē tās tika atstātas nemainīgas.
Latvijas kravu pārvadātāji atļaujas braucieniem uz Krieviju varētu saņemt jau nākamnedēļ
Latvijas kravu pārvadātāji atļaujas braucieniem uz Krieviju varētu saņemt jau nākamnedēļ
Autopārvadājumu atļaujas uz Krieviju Latvijas komersantiem būs pieejamas, Latvijas Radio apstiprināja Latvijas atbildīgās iestādes, sakot, ka atļaujas pārvadātāji varētu saņemt jau nākamnedēļ. Nozares speciālisti šo notikumu sauc par ieguvumu, norādot, ka pretējā gadījumā Latvijas preces uz Krieviju turpinātu vest citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kompānijas, kurām atļaujas ir, un tādējādi nauda turpinātu nonākt citu valstu, ne mūsu budžetā. Nākamgad gan izsniegto atļauju skaitu visās Baltijas valstīs, visticamāk, ievērojami samazinās.
Ideja par nacionālās attīstības bankas izveidi – pašlaik bez virzības
(papildināts)
Ideja par nacionālās attīstības bankas izveidi – pašlaik bez virzības (papildināts)
Pērn Saeimā sāktajai diskusijai finanšu institūciju "Altum" pārveidot par nacionālo attīstības banku pašlaik turpinājuma nav. Šādu scenāriju mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas, kā arī kreditēšanas veicināšanai reģionos Saeimas komisijas sāka apspriest pagājušā gada rudenī, tomēr tālāk saruna nav pavirzījusies. Izskan arī pieļāvums, ka nacionālā attīstības banka varētu iesaistīties pensiju fondu pārvaldībā.
Kara dēļ arī Ukrainas uzņēmēji spiesti pārcelt biznesu
Kara dēļ arī Ukrainas uzņēmēji spiesti pārcelt biznesu
Krievijas uzbrukumu dēļ Ukrainas piefrontes rajonus pamet ne tikai vienkāršie iedzīvotāji, bet arī uzņēmēji. Apģērbu ražotni no Doneckas apgabala uz Poltavu bija spiestas pārcelt divas draudzenes Viktorija un Olena.
Rotaļlietas Eiropas Savienībā kļūs drošākas – aizliegs hormonālo sistēmu ietekmējošas ķīmiskas viela...
Rotaļlietas Eiropas Savienībā kļūs drošākas – aizliegs hormonālo sistēmu ietekmējošas ķīmiskas vielas
Vecāku pienākums ir rūpēties par savu bērnu drošību – ne tikai atrodoties uz ielas, automašīnā, pie ūdenstilpes vai kādā citā vietā, bet arī bērnam spēlējoties ar rotaļlietām. Savukārt rotaļlietu ražotājiem būtu jāražo rotaļlietas, kas ir maksimāli drošas un nekaitīgas to lietotājiem. Un šeit ir vieta izaugsmei, tādēļ, lai samazinātu rotaļlietu kaitīgumu un palielinātu to drošumu, notiek darbs pie Eiropas Savienības līmeņa noteikumu atjaunināšanas.
Liepājā par 10% plāno samazināt apkures tarifus
Liepājā par 10% plāno samazināt apkures tarifus
Liepājā sesto gadu turpinās pakāpeniska pāreja uz centralizētās siltumenerģijas apgādi, gāzes katlumājas aizstājot ar katlumājām, kurās tiek izmantota krietni lētāks,videi draudzīgāks kurināmais – šķelda. Ja vēl 2019. gadā šķeldas kā kurināmā īpatsvars pilsētā bija 61%, sākoties šī gada apkures sezonai, šis skaitlis būs jau aptuveni 90%. Attiecīgi turpina kristies arī apkures tarifi – arī šosezon tie varētu būt par aptuveni 10% zemāki, nekā iepriekšējā apkures sezonā. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd