Ekonomika
Starp pieciem Latvijā mīlētākajiem mediju zīmoliem – LSM, Latvijas Radio un LTV1
Starp pieciem Latvijā mīlētākajiem mediju zīmoliem – LSM, Latvijas Radio un LTV1
Piektdien, 23. augustā, noskaidroti "Latvijas zīmolu topa" 2024. gada finālisti. Par vietām kādā no septiņām kategorijām šogad Latvijā sacentās kopumā 363 zīmoli, bet finālā ierindojušies 35. Starp pieciem Latvijā mīlētākajiem mediju zīmoliem ierindojušies sabiedriskie mediji – portāls LSM.lv, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas pirmais kanāls (LTV1), informēja rīkotāji.
Arī pašvaldības kritizē FM nespēju viest skaidrību par gaidāmajām izmaiņām nodokļos
(papildināts)
Arī pašvaldības kritizē FM nespēju viest skaidrību par gaidāmajām izmaiņām nodokļos (papildināts)
Vairākas pašvaldības nonākušas finanšu krīzē un ar nepacietību gaida lielāku skaidrību no Finanšu ministrijas (FM) par gaidāmo nākotni. Taču FM arī šodienas tikšanās laikā skaidrību par nodokļu izmaiņām un nākamā gada budžetu nespēja viest. Sarunās apsprieda aktuālo situāciju ar 2025. gada budžetu, pašvaldību finansiālo situāciju un nodokļu ieņēmumu prognozēm pašvaldībām.
Somijā iebildumus raisa plānotās izmaiņas darba uzturēšanās atļauju izsniegšanā
Somijā iebildumus raisa plānotās izmaiņas darba uzturēšanās atļauju izsniegšanā
Somijas valdība izstrādās likumu, kas pakļautu izraidīšanai no valsts cilvēkus, kuriem ir izsniegtas darba uzturēšanās atļaujas, bet kuri pēc darba zaudēšanas nevar ātri atrast jaunu darbu. Iecerētās izmaiņas gan ir raisījušas iebildumus. Aizvadītajā nedēļā publicētā aptaujā secināts, ka Somijā strādājošie tehnoloģiju speciālisti no ārzemēm bažījas par diskusijām ap ārvalstu darbaspēka piesaistīšanu. Tikai puse ieteiktu cilvēkiem pārcelties dzīvot un strādāt uz Somiju.
Uzņēmēju organizācijas «izbrāķē» nodokļu pārmaiņu plānu; FM ar partneriem to pārstrādās
(papildināts...
Uzņēmēju organizācijas «izbrāķē» nodokļu pārmaiņu plānu; FM ar partneriem to pārstrādās (papildināts)
Politisks kompromiss starp koalīcijas partijām, kas neveicinātu ekonomikas konkurētspēju. Tā saka darba devēju un uzņēmēju organizācijas, noraidot Finanšu ministrijas (FM) piedāvāto nodokļu pārmaiņu plānu. Mēģinājumi to pārveidot turpināsies nākamajās nedēļās līdzās valsts budžeta sagatavošanai. Atliktais solījums skaidrot šo plānu plašākai sabiedrībai aizkaitinājis arī Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.
Pētījums: Ķīnas internetveikalu preces var būt bīstamas
Pētījums: Ķīnas internetveikalu preces var būt bīstamas
Plaša izvēle un zemākas cenas nekā vietējos veikalos – šie faktori padarījuši internetveikalus "Temu" un "Shein" īpaši pievilcīgus pircējiem. Taču, kā pētījumā secina Dānijas Patērētāju padome, ne viena vien no internetveikalā "Temu" pieejamajām precēm ir ne tikai ar defektiem, bet pat veselībai bīstama.
Revidenti vētī «valsts bilanci» – būtiskas nepilnības VID nodokļu pārskatā
(papildināts)
Revidenti vētī «valsts bilanci» – būtiskas nepilnības VID nodokļu pārskatā (papildināts)
Konsolidētā saimnieciskā gada pārskata, ko vienkāršoti varētu saukt par valsts bilanci, kvalitāte joprojām bez cerētā progresa, secinājusi Valsts kontrole, noslēdzot ikgadējo finanšu revīziju par šo pārskatu. Valsts kontroles galvenās iebildes ir par Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmu, kas liedz pārbaudīt, vai pārskatā iekļautās ziņas ir patiesas. Šāds pārskats ļautu skaidri aptvert, ko valsts ir parādā nodokļu maksātājiem un ko nodokļu maksātāji ir parādā valstij un izdarīt secinājumus, veidojot jauno valsts budžetu, intervijās Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" un LTV raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Valsts kontroles pārstāvji. 
Jaunu auto tirgū – pārprodukcija, bet pirktspēja krītas
Jaunu auto tirgū – pārprodukcija, bet pirktspēja krītas
Pēc pandēmijas un Krievijas kara raisītajām krīzēm jaunu automašīnu tirgus beidzot esot atkopies, un tirgū pat vērojama spēkratu pārprodukcija. Taču jaunas mašīnas pērkam arvien mazāk. Iemesli tam meklējami gan neziņā par nākotni, gan arvien vērojamā banku negribēšanā dot kredītus.
Vidzemes pusē biškopjiem šī sezona bijusi saspringta; noslēgumā – «Medus dienas dravā»
Vidzemes pusē biškopjiem šī sezona bijusi saspringta; noslēgumā – «Medus dienas dravā»
Saspringta – tā biškopji Vidzemē kopumā vērtē šīs vasaras darba sezonu, kas nu jau tuvojas izskaņai. Saspringta tāpēc, ka šovasar viss ziedēja ātri un gandrīz vienlaikus. Kā ik gadu, noslēdzot sezonu, šīs nedēļas nogalē, sākot ar piektdienu, vairāk nekā 30 biškopības saimniecības aicina arī uz gadskārtējām "Medus dienām dravā", kad bez maksas varēs apmeklēt šīs saimniecības.
Budžets 2025: Ministriju iekšējos resursos «atrasti» 138 miljoni eiro
(papildināts)
Budžets 2025: Ministriju iekšējos resursos «atrasti» 138 miljoni eiro (papildināts)
Valsts pamatbudžeta bāzes izdevumi 2025. gadam aprēķināti 12,2 miljardu eiro apmērā, un, salīdzinot ar pērno gadu, izdevumi palielināti par 122,8 miljoniem eiro. Valsts speciālā budžeta bāzes izdevumi 2025. gadam aprēķināti 4,75 miljardu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājums par 64,3 miljoniem eiro. Savukārt izdevumu pārskatīšanas rezultātā 2025. gada budžetā konstatēts iekšējais resurss 138,1 miljona eiro apmērā, informēja Finanšu ministrijā (FM).
Sākas Maskavas nama izsole; potenciālo interesi vērtē piesardzīgi
Sākas Maskavas nama izsole; potenciālo interesi vērtē piesardzīgi
Ņemot vērā pašreizējo plānojumu, objekta izvietojumu un vēsturisko fonu, optimālākais būtu atstāt izsolē nonākušo Maskavas namu kultūras pasākumu rīkošanai, bet daļu varētu izmantot kā birojus, tā Latvijas Radio atzina VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes loceklis Andris Vārna.
LTV: KNAB apsūdz trīs personas naudas izkrāpšanā; lietā iesaistīts bijušais Valkas mērs Krauklis
(pa...
LTV: KNAB apsūdz trīs personas naudas izkrāpšanā; lietā iesaistīts bijušais Valkas mērs Krauklis (papildināts)
Trīs Valkas novada amatpersonas kopā ar uzņēmēju, iespējams, izkrāpuši gandrīz 600 000 eiro no Eiropas Savienības (ES) struktūrfonda un Latvijas valsts budžeta, tā informē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Apsūdzība celta pret trim iesaistītajiem, bet vienas amatpersonas atbildību vēl izvērtē. Latvijas Televīzijai zināms, ka trīs no četrām lietā iesaistītajām personām ir bijušais mērs Vents Armands Krauklis, Ērģemes pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Pētersons un SIA "Mūrbūdu sidra darītava" valdes loceklis Krišjānis Putniņš.
Kučinskis: Darba devēji var aizmirst par darbaspēka nodokļu samazinājumu
Kučinskis: Darba devēji var aizmirst par darbaspēka nodokļu samazinājumu
Valdībai trūkst risinājumu iztrūkuma kompensēšanai, ja tiks samazināti darbaspēka nodokļi, tā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" pauda Saeimas deputāts Māris Kučinskis ("Apvienotais saraksts"). Viņaprāt, budžeta veidošanas sākuma procesā ir ieguldīts pārāk maz darba, lai sagatavotos šāda soļa radītajam finanšu iztrūkumam, tāpēc darbaspēka nodokļu slogu, visticamāk, nesamazinās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd