Dzīve & stils / Virtuve
Cepelīni leišmalītē, picas pie Tāšu ezera – Dienvidkurzemē sākas Mājas kafejnīcu dienu maratons
Cepelīni leišmalītē, picas pie Tāšu ezera – Dienvidkurzemē sākas Mājas kafejnīcu dienu maratons
Šajā nedēļas nogalē Dienvidkurzemē sākas "Mājas kafejnīcu dienu" maratons, kas turpināsies līdz pat septembra vidum. Mājas kafejnīcu dienas Latvijā notiek jau trešo reizi, un tās gūst arvien lielāku popularitāti. Uz vienu vai divām dienām māju saimnieki atver savas durvis, kļūst par šefpavāriem un viesmīļiem. Dienvidkurzemē varēs baudīt gan lavandas mājburgerus jūras krastā, gan cepelīnus leišmalē, gan picas pie Tāšu ezera.
Jāņogu cepums, ievārījums un kompots. Trīs receptes no pagātnes
Jāņogu cepums, ievārījums un kompots. Trīs receptes no pagātnes
Vasaras vidus – jāņogu laiks. Visām vēderā vietas nepietiek, tāpēc daļu ogu vērts atvēlēt virtuves eksperimentiem vai krājumiem ziemai. Piedāvājam trīs jāņogu receptes, kas aizgūtas no pagājušā gadsimta 30. gadu izdevumiem "Zeltene" un "Zemkopis".
Vienkārša kartupeļu pankūku recepte – tikai divas sastāvdaļas
Vienkārša kartupeļu pankūku recepte – tikai divas sastāvdaļas
Iedvesmojoties no ēdināšanas militārajā jomā, kur ar vienkāršiem produktiem jāspēj pagatavot barojošs un garšīgs ēdiens, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" pavārs Renārs Purmalis iesaka ikvienam izmēģināt pagatavot jauno kartupeļu pankūkas, neizmantojot citas piedevas. 
Idejas ēdieniem ar kabačiem un cukīni. Recepšu izlase
Idejas ēdieniem ar kabačiem un cukīni. Recepšu izlase
Sācies kabaču laiks! Tie ienākas gan dārzos, gan arī krietni vairāk un par tīkamāku cenu pieejami veikalu vai tirgus plauktos. Piedāvājam izlasi ar idejām, kā kabačus un cukīni var gardi likt lietā gan tūlītējai ēšanai, gan krājumiem ziemai.
Olas Benedikta gaumē. Trīs minūtes un gatavs!
Olas Benedikta gaumē. Trīs minūtes un gatavs!
Ir dažādi varianti, kā pagatavot tā dēvēto Benedikta olu – vārītu olu bez čaumalas ar šķidru dzeltenumu. Pavārs Renārs Purmalis Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica veidu, kā Benedikta olu gatavot dziļā pannā vai katlā ar nedaudz ūdens.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd