Dzīve & stils / Virtuve
Vienkārši, makam draudzīgi un garšīgi – tādi ir satura veidotājas Kristiānas Grāmatiņas iecienītā spageti recepte, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta". Kristiāna arī parādīja, kā gatavot lapu kāposta jeb kale čipsus. Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča vērtēja – ja kaut kas būtu jāuzlabo, derētu spageti papildināt ar kādu olbaltumvielu avotu, piemēram, tunci vai pupiņām.
Plucinātas vistas tako ar salsu un gvakamoli ir hiphoha zvaigznes Wiesuļa iecienīta recepte, kuru viņš atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta". Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, vērtējot šī ēdiena pagatavošanu un sastāvdaļas, secināja – viņai pat īsti nav, kur piesieties.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) grasās ar reklāmas rullīšiem sociālajos tīklos reaģēt uz interneta vietnes "TasteAtlas" publicētajiem topiem, kuros sklandrausis atzīts par piekto negaršīgāko ēdienu pasaulē, bet latviešu virtuve par vienu no sliktākajām Eiropā. Aģentūra aizvien turpina Latviju reklamēt kā gastronomijas galamērķi, kamēr sabiedrisko attiecību un reklāmas eksperts Ainārs Ērglis ir pārliecināts, ka tā ir vējā izsviesta nauda. Viņaprāt, vispirms mums jāsaprot, kas patiesībā esam šajos globalizācijas apstākļos un kas ir tās vērtības, ar ko savā valstī lepojamies un varam piedāvāt kā Latvijas pienesumu pasaulei.
Šī ir Ziemassvētku asušku recepte, kuru mūsu Ziemassvētku garā komiksa autoram Rupucinskim iedeva sirsnīgā saimniece Mārīte no Ludzas. Viņš apraksta savu ceļu līdz šim mazajam latgaliešu svētku gardumam.
"Šie ātri un vienkārši pagatavojamie laša plācenīši ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un arī ciemiņi tos vienmēr novērtē atzinīgi," saka pavārgrāmatas "Garšīgs nav sarežģīts" autore Elizabete Valujeva. Plācenīši ir gana sātīgi, turklāt tos var pagatavot pāris minūtēs. Ieteicams tos baudīt kopā ar diļļu mērci, bet piedevas izraudzītas pēc savas izvēles.
Uzbekistānā katrā reģionā ir sava plova recepte. Raidījuma "Iekodies" uzbeku sērijā vien Jana Medova mācījās gatavot trīs dažādus plovus. Piedāvājam recepti klasiskam, tradicionālam, ļoti gardam ēdienam, kas sākotnēji radīts, lai pabarotu veselu karaspēku pirms došanās kaujā, bet tagad vieno ap milzu kazanu uzbeku tautu visos svētkos.