Dzīve & stils / Virtuve
Marinēti ķirbji, paprika un pipari. Receptes rudens ražas saglabāšanai
Marinēti ķirbji, paprika un pipari. Receptes rudens ražas saglabāšanai
Lai ķirbi ilgāk uzglabātu svaigu, to nedrīkst mazgāt vai ieplēst. Ja ir vēlme ķirbi uzglabāt pavisam ilgi, – vislabāk to iemarinēt. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ar ķirbju, paprikas un čili piparu marinādes receptēm dalījās ķirbjaugu, paprikas un čili piparu audzētājas Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko" un Maija Čerjaka.
Kā mājās pagatavot turku iecienīto liellopu tartara līdzinieku «Çiğ köfte»
Kā mājās pagatavot turku iecienīto liellopu tartara līdzinieku «Çiğ köfte»
Klasisks turku ēdiens, sava veida liellopu tartara versija, tikai daudz bagātāka ar garšvielām. Parasti to pasniedz kā uzkodu uz svaigām romiešu salātu lapām vai satītu lavašā, kas bagātīgi ierīvēts ar garšvielām un olīveļļu. Çiğ köfte gatavošana prasa laiku un arī spēku, tādēļ to parasti gatavo uzreiz daudz.
ASV jauns pasaules asākā pipara rekords
ASV jauns pasaules asākā pipara rekords
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Dienvidkarolīnas štatā dārzkopis izaudzējis pasaulē asāko piparu. Tā asums Skovila skalā novērtēts ar 2,69 miljoniem vienību, un sasniegums iekļauts Ginesa rekordu grāmatā.
Lēti, gardi un ātri – lēcas ar sarkanajiem sīpoliem un tomātiem
Lēti, gardi un ātri – lēcas ar sarkanajiem sīpoliem un tomātiem
Garšīgi, ātri, lēti un nav jāpieliek pūles, stundām mizojot sastāvdaļas. Šādu maltīti var ēst kā pamatēdienu, bet vislabāk pasniegt kopā ar graudaugiem, piemēram, griķiem vai rīsiem. Lēcas un graudaugi kopā veido ideālu neaizvietojamo aminoskābju kombināciju, kas pēc sastāva ir līdzvērtīga gaļai.
Alsundznieces radīto burkānu zapti novērtē «Novada garšas» konkursā
Alsundznieces radīto burkānu zapti novērtē «Novada garšas» konkursā
"Mazās burciņās iepildu dzīvesprieku," tā saka alsundzniece Laila Puķīte. Pavisam nejauši sagadījies, ka viņa sākusi vārīt burkānu ievārījumu jeb, kā pati saka, – burkānu zapti. Nu tas jau izvērties par nopietnu vaļasprieku, jo no pašas izaudzētā vai savāktā top teju 20 veidu recepšu. To ir novērtējusi arī produktu konkursa "Novada garša" komanda – šogad Lailas veikums saņēmis divas sudraba un vienu zelta godalgu.
Kā mājās pagatavot gruzīnu lepnumu hačapuri  – divas receptes
Kā mājās pagatavot gruzīnu lepnumu hačapuri – divas receptes
Hačapuri jeb pīrāgs ar bagātīgu siera pildījumu ir gruzīnu nacionālais kulinārais lepnums. Jānorāda gan, ka hačapuri eksistē daudz un dažādos veidos. Kā pagatavot divu veidu hačapuri – adžāru ar olu viducī un megreli ar daudz siera iekšpusē, Latvijas Televīzijas raidījumā "Iekodies" mācīja Jana Davidenko. Mīklas recepte abiem hačapuri veidiem ir viena un tā pati.
Fotorecepte. Uz ugunskura gatavots medījuma gaļas borščs soli pa solim
Fotorecepte. Uz ugunskura gatavots medījuma gaļas borščs soli pa solim
Ar kārtīgu atpūtu dabā bieži vien roku rokā iet arī bagātīga maltīte, tāpēc daudzi iecienījuši lielā čuguna katlā uz ugunskura gatavotas zupas, kuru tapšanā var iesaistīt arī pārējos. LSM.lv piedāvā fotorecepti sātīgai un sildošai gaļas zupai ar marinētām bietēm un skābētiem kāpostiem.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd