Kultūra / Kultūrtelpa
Par atcelšanas kultūru, mākslas cenzūru un neglītajiem veidiem, kā mēs par visu to sarunājamies. Dis...
Par atcelšanas kultūru, mākslas cenzūru un neglītajiem veidiem, kā mēs par visu to sarunājamies. Diskusija
Pēc kāda kompasa noteikt krievu kultūras vietu mūsu kultūrtelpā? Vai politiķi drīkst iejaukties mākslas procesos? Kādēļ sabiedrība šobrīd tik ļoti polarizējas? Kāpēc sociālajos tīklos ir cilvēki, kas spēj saglabāt gan pašcieņu, gan cieņu pret oponentu, un ir cilvēki, kas to nespēj? Un vai kaut kas spēs reabilitēt "Lāčplēsi"? Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Meistars Knehts" uz sarunu Krievijas kultūru, mākslas cenzūru, atcelšanas kultūru un bieži vien neglītajiem veidiem, kā mēs par visu to sarunājamies, pulcējas – režisore Krista Burāne, sociālās psiholoģijas profesors Ivars Austers, komponists Arturs Maskats un filozofs Igors Gubenko.
Pekausis pārceļas uz noliktavu. Kā krievu valodas un kultūras ierobežošana Latvijā ietekmēs patēriņu...
Pekausis pārceļas uz noliktavu. Kā krievu valodas un kultūras ierobežošana Latvijā ietekmēs patēriņu?
Latvijas Leļļu teātris sācis revidēt savu piedāvāto izrāžu ideoloģisko vēstījumus. Uz neatgriešanos no repertuāra jau izņemta izrāde par Genu un Pekausi, jo Krievija abus filmu varoņus izmanto kara propagandai. Tuvākajos mēnešos no Leļļu teātra izrādēm pazudīs arī krievu valoda. Līdzīgs liktenis gaida krievu valodā titrētās filmas kino. Tomēr kino industrija negrasās ar vieglu roku zaudēt savu auditoriju un pieprasa trīs gadu pārejas laiku.   
Valmieras teātra rekonstrukcijas atlikušos darbus veiks SIA «AIMASA»; tie jāpabeidz 14 mēnešu laikā
Valmieras teātra rekonstrukcijas atlikušos darbus veiks SIA «AIMASA»; tie jāpabeidz 14 mēnešu laikā
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajā atklātajā konkursā būvniecības uzņēmumiem atlikušo būvdarbu veikšanai, kas nepieciešami Valmieras Drāmas teātra (VDT) ēkas būvprojekta īstenošanai līdz objekta nodošanai ekspluatācijā, par saimnieciski izdevīgāko atzīts SIA "AIMASA" piedāvājums. Piedāvātā līgumcena – 8 162 914,38 eiro (bez PVN), informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes locekle Jeļena Gavrilova.
Vai zini, kādi bija Zentas Mauriņas vecāki?
Vai zini, kādi bija Zentas Mauriņas vecāki?
Zenta izskatā bija līdzīga mātei – enerģiski vaibsti, tumši mati un tumšas acis. Par saviem melnajiem matiem un sejas krāsu viņa bija noskumusi un iemantoja skaudību pret vecāko māsu, kura bija līdzīga tēvam.
Mūžīgā vilinājums. Saruna ar filozofi un kritiķi Sofiju Kozlovu
Mūžīgā vilinājums. Saruna ar filozofi un kritiķi Sofiju Kozlovu
"Man liekas svarīgi mākslai un kritikai risināt sociālus jautājumus, nevis tikai estētiski piedāvāt redzējumu vai baudījumu" saka Sofija Kozlova, kura janvārī saņēma Normunda Naumaņa jaunā kritiķa balvu. Tobrīd Sofija jau atradās savā studiju vietā Minhenē, kur apgūst antīko filozofiju, bet viņas uzrakstīto runu "NN naktī" nolasīja jaunākā māsa Anna.
Vai zini, ka Zenta Mauriņa labi izprata mūziku?
Vai zini, ka Zenta Mauriņa labi izprata mūziku?
"Mātes klavierspēlē klausoties, viss izgaist putekļos un mani paņem savā varā vārdos netverama pasaule. Jau bērnībā man mūzika bija nepieciešama kā dienišķā maize, kā valoda, kas vieno debesis un zemi," savulaik rakstījusi Zenta Mauriņa.
Dokumenti, fotogrāfijas un atmiņu stāsti – digitālajā kolekcijā «Industriālais mantojums» apkopo ziņ...
Dokumenti, fotogrāfijas un atmiņu stāsti – digitālajā kolekcijā «Industriālais mantojums» apkopo ziņas par Latvijas uzņēmumiem
Atzīmējot digitālās kolekcijas "Industriālais mantojums" pirmo gadadienu, klajā laists raidierakstu cikls "Rūpniecības mantojums", kas klausītājus iepazīstinās ar atmiņu stāstiem par dažādiem Latvijas uzņēmumiem. Bijušo ražotņu darbinieki ir aicināti dalīties ar saviem atmiņu stāstiem un fotogrāfijām, jo kultūras un atmiņas institūciju sadarbībā tapusī kolekcija joprojām tiek papildināta.
Brīvības pieminekļa zemi un Rīgas Brāļu kapus pārņems Kultūras ministrija
Brīvības pieminekļa zemi un Rīgas Brāļu kapus pārņems Kultūras ministrija
Saeima ceturtdien, 20. aprīlī, galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas paredz līdz 2023. gada 31. decembrim nodrošināt zemes zem Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu pārņemšanu valsts īpašumā, reģistrējot zemesgrāmatā uz valsts vārda Kultūras ministrijas (KM) personā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd