Kultūra / Kultūrtelpa
Ogres mērs Helmanis plāno muzeja reorganizāciju un vāc priekšmetus ekspozīcijai par Z karu (precizēt...
Ogres mērs Helmanis plāno muzeja reorganizāciju un vāc priekšmetus ekspozīcijai par Z karu (precizēts) (papildināts)
Sācies ar atteikumu uzņemt domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (Nacionālā apvienība) iecerēto sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi, pašvaldības konflikts ar Ogres Vēstures un mākslas muzeju uzņem apgriezienus. Ir atcelta izstāžu programma, muzeja darbinieki, ieskaitot direktori, apsver aiziešanu no darba, tikmēr mērs plāno muzeja reorganizāciju ar uzsvaru uz novadpētniecību.
Dziesmu svētki, «Positivus», operas izrādes – vai kultūras pasākumi ir spēcīgs ārzemju tūrisma magnē...
Dziesmu svētki, «Positivus», operas izrādes – vai kultūras pasākumi ir spēcīgs ārzemju tūrisma magnēts?
Kovida pandēmija iecirtusi smagu robu Latvijas kultūras dzīvē un patukšojusi tūristu agrāk iecienītos galamērķus. Vai lieli kultūras notikumi var kļūt par magnētu tūristu piesaistīšanai, un kā Latvijai un Rīgai veicas ar biļešu tirgošanu ārzemniekiem? Tūristi veido lielu daļu no kopējā apmeklētāju skaita gan Latvijas Nacionālajā operā un baletā, gan festivālā "Positivus", savukārt Dziesmu svētki netiek īpaši reklamēti kā tūrisma produkts.
Konkursā meklē koncertzāles «Lielais dzintars» māksliniecisko vadītāju
Konkursā meklē koncertzāles «Lielais dzintars» māksliniecisko vadītāju
SIA "Lielais dzintars" izsludina konkursu uz mākslinieciskā vadītāja amatu, piedāvājot atalgojumu sākot no 1700 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas. Galvenie amata pienākumi iekļauj Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslinieciskās vīzijas un mākslinieciskā pasākuma plāna izveidi, nodrošinot tā izpildi un uzraudzību. Pretendenti aicināti pieteikt savu kandidatūru līdz 2023. gada 6. aprīlim, informēja koncertzāles pārstāvji.
Mākslas stacijā «Dubulti» skatāma Baltkrievijas 2020. gada protestiem veltīta izstāde
Mākslas stacijā «Dubulti» skatāma Baltkrievijas 2020. gada protestiem veltīta izstāde
Kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā mākslas stacija "Dubulti" darbojas kā brīva platforma, kur paust demokrātiskās kultūras nostājas un mākslā integrēt aktuālos politikas notikumus. Aizvadītās nedēļas izskaņā atklāta Baltkrievijas 2020. gada protestiem veltīta izstāde – tā ar tiešu, sociālpolitiski aktuālu trāpījumu laikā ieved skatītāju Baltkrievijas brīvības cīņu noskaņās.
(Precizēts) Pēc konflikta ar domi Ogres muzeja direktore apsver aiziešanu no darba
(Precizēts) Pēc konflikta ar domi Ogres muzeja direktore apsver aiziešanu no darba
Ogres muzejā ir paredzēta reorganizācija, un otrdien, 28. martā, ierodas Ogres novada pašvaldības pārstāvji, lai veiktu finanšu auditu, Latvijas Radio apstiprināja mērs Egils Helmanis (Nacionālā apvienība). Tikmēr muzeja vadītāja Evija Smiltniece vakar darbiniekiem paziņojusi par aiziešanu. To stāsta muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Zvirbule, kura pati arī atstāj amatu. Evija Smiltniece Latvijas Televīzijai norādījusi, ka lēmumu par aiziešanu vēl apsverot.
Latgales vēstniecība «Gors» ar jubilejas pasākumu ciklu «10 kā 1» svinēs savu desmitgadi
Latgales vēstniecība «Gors» ar jubilejas pasākumu ciklu «10 kā 1» svinēs savu desmitgadi
Pavasarī Latgales vēstniecībai "Gors", kā pirmajai jaunizbūvētajai reģionālajai koncertzālei Latvijā, aprit desmit gadi, ko tā svinēs jubilejas pasākumu ciklā "10 kā 1". Jubilejas gada centrālie notikumi norisināsies laikā no 28. marta līdz 27. maijam, iezīmējot "Gora" darbības svarīgākās šķautnes – simfoniskās un kora mūzikas koncerti, muzikāli teatrālie uzvedumi, jaunrade, latgaliskās vērtības, jauno mūziķu talantu kalve, informēja "Gora" pārstāvji.
Rupjmaizes doniņa, enciklopēdijas, «Bērītis» – izstādē par latviešu bēgļu gaitām stāsta līdzi ņemtie...
Rupjmaizes doniņa, enciklopēdijas, «Bērītis» – izstādē par latviešu bēgļu gaitām stāsta līdzi ņemtie priekšmeti
Krievijas uzbrukums Ukrainai daudzus Latvijas iedzīvotājus padarījis par bēgļu izmitinātājiem. Bet savulaik arī latvieši bija spiesti bēgt no savām mājām karadarbības dēļ. Par to stāsta šomēnes atklātā izstāde "Bēgļu gaitās", kas skatāma muzejā un pētniecības centrā "Latvieši pasaulē". Izstādes centrā ir Otrā pasaules kara bēgļu likteņi, kuru ceļš prom no mājām sākās 1944. gadā, kad tuvojās fronte un draudēja otra padomju okupācija un deportācijas. Izstāde par cilvēku likteņiem stāsta caur priekšmetiem, ko viņi ņēma līdzi bēgļu gaitās un kas saglabājušies līdz mūsdienām un kļuvuši par zīmīgu laika liecību.
Rīgā sestdien norisināsies dažādi atceres pasākumi komunistiskā režīma represiju un deportāciju upur...
Rīgā sestdien norisināsies dažādi atceres pasākumi komunistiskā režīma represiju un deportāciju upuru piemiņai
Pieminot 1949. gada 25. marta deportācijas un komunistiskā genocīda upurus, sestdien ikviens aicināts apmeklēt pašvaldības rīkotos koncertus Rīgas Domā un Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", sekot tiešraidē deportēto piemiņas vārdu lasījumiem un piedalīties gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriālam, kur notiks svinīgais atceres brīdis, informēja pašvaldībā.
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs visa gada garumā atzīmē Pieminekļu valdes simtgadi
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs visa gada garumā atzīmē Pieminekļu valdes simtgadi
Šogad aprit 100 gadi, kopš dibināta pirmā Latvijas kultūras pieminekļu aizsardzības institūcija – Pieminekļu valde. Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) ir viens no lielākajiem Pieminekļu valdes savākto materiālu glabātājiem un šogad apņēmies visa gada garuma atzīmēt šīs institūcijas jubileju gan digitālajā vidē, gan klātienē. Jau notikusi pirmā klātienes tikšanās, kuras tēma bija "Etnogrāfiskās ekspedīcijas Latvijas laikos. Senāk un tagad".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd