Kultūra / Ekrāns
Jau nākamgad – četru latviešu seriālu pirmizrādes
Jau nākamgad – četru latviešu seriālu pirmizrādes
Nākamā gada sākumā ceļu pie skatītājiem sāks deviņi apjomīgi pašmāju filmu projekti. Četri seriāli, trīs spēlfilmas un viena pilnmetrāžas dokumentālā filma. Tie ir augļi sešu miljonu eiro finansējumam, ko pirms nepilniem diviem gadiem Nacionālajam kino centram izdevās piesaistīt no Eiropas Savienības fonda, kas sniedza atbalstu kino industrijas atveseļošanai no Covid-19 pandēmijas sekām.
Vieta, kur Latvijas industrijai obligāti jābūt klātesošai. Atziņas pēc Tallinas kinofestivāla
Vieta, kur Latvijas industrijai obligāti jābūt klātesošai. Atziņas pēc Tallinas kinofestivāla
Latvijas kino veidotāji šogad plaši tika pārstāvēti Tallinas kinofestivālā "Melnās naktis". Tas ir būtisks kino notikums mūsu reģionā, iespēja rast kontaktus un iznest filmas plašākai auditorijai. Programmā "Works in Progress" Latvija uz kopējā fona izskatījās ļoti labi, Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" norādīja producente Alise Ģelze. 
Latvijas Televīzijā jauns raidījums bērniem «Cukuriņš un Feja»
Latvijas Televīzijā jauns raidījums bērniem «Cukuriņš un Feja»
Latvijas Televīzijā (LTV) no 25. novembra sestdienu rītos pulksten 9.30 LTV1 un REplay.lv būs skatāms jauns raidījums "Cukuriņš un Feja" – piedzīvojumiem bagāts un izglītojošs seriāls bērniem (vecumā no 3 līdz 12 gadi) par veselīga uztura paradumiem.
Komēdija ar mistikas un detektīva elementiem – latgaliešu seriāla «Fati» otrā sezona nonāk kinoteātr...
Komēdija ar mistikas un detektīva elementiem – latgaliešu seriāla «Fati» otrā sezona nonāk kinoteātros
Pirmizrādi Ludzas novada Malnavā un arī Rīgā šajās svētku brīvdienās piedzīvoja latgaliešu komēdijseriāla ar mistikas un detektīva elementiem "Fati" otrā sezona. Tās šaurākā lokā bija iespēja apmeklēt seriāla tapšanā iesaistītajiem, viņu ģimenes locekļiem un arī mediju pārstāvjiem, taču jau 23. novembrī "Fati" otrā sezona vienā kinodarbā tiks izrādīta Latgales vēstniecībā "Gors", un no 24. novembra filma latgaliski būs pieejama arī Rīgas kinoteātros un dažādos kino punktos Latgalē un citviet Latvijā.
Stāsts par diviem lielumiem. LTV tapusi filma «Dzejnieks un Auķis»
Stāsts par diviem lielumiem. LTV tapusi filma «Dzejnieks un Auķis»
Pēc sastapšanās 60. gados, dzejnieks Imants Ziedonis un aktrise Ausma Kantāne raksta viens otram vēstules. Garas, izteiksmīgas, līdz aizkustinājumam patiesas un savu laiku atainojošas vēstules. Šīs vēstules jaunā LTV dokumentālajā filmā "Dzejnieks un Auķis" stāsta par šo divu lielumu mijiedarbību, bet arī par jaunību un mīlestību.
Kino festivāla izlase tavās mājās – Riga IFF kolekcijai tiešsaistē pievienojas vēl četras filmas
Kino festivāla izlase tavās mājās – Riga IFF kolekcijai tiešsaistē pievienojas vēl četras filmas
Noskatīties starptautiski atzītu filmu seansus savās mājās piedāvā Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas 22 filmu kolekciju tiešsaistē papildinājis vēl ar četrām festivāla desmitgades programmas filmām – vēsturisko fabulu "Ļaujiet upei plūst" (Let the River Flow), atklāto attiecību modeļu izpētes darbu "Četri mazi pieaugušie" (Four Little Adults), ģimenes filmu "Piedzīvojumi Ašas zemē" (Adventures in the Land of Asha) un "Luka" (Luka), melnbalto poēmu par cīņu ar iedomāto ienaidnieku, informēja festivāla rīkotāji.
Brīvība, cīņa, mīlestība. Godinot Latviju – LTV ēterā svētku tiešraides un vairākas filmu pirmizrāde...
Brīvība, cīņa, mīlestība. Godinot Latviju – LTV ēterā svētku tiešraides un vairākas filmu pirmizrādes
Godinot Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu, Latvijas Televīzijas (LTV) skatītājiem būs iespēja sekot līdzi svētku tiešraidēm, kuras vadīs LTV žurnālisti Eva Johansone un Jānis Geste. Gaidāmas arī vairākas Latvijas filmu televīzijas pirmizrādes – starp tām "Astra", "Janvāris", "Mātes piens", kā arī LTV veidota dokumentālā filma par Imantu Ziedoni un Ausmu Kantāni-Ziedoni – "Dzejnieks un Auķis".
Jaunajai «Marvel» supervaroņu filmai nepārliecinoša debija ASV
Jaunajai «Marvel» supervaroņu filmai nepārliecinoša debija ASV
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) kino topa virsotnē ar nedēļas nogalē nopelnītiem 47 miljoniem dolāru nonākusi jaunā "Marvel" supervaroņu filma "Brīnumainās". Tomēr šķietami iespaidīgais peļņas rādītājs ir būtiski mazāks nekā citiem šīs sērijas darbiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd