Grāmatā izdotas 65 Arvīda Žilinska dziesmas bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 11 mēnešiem.

Rūpējoties par Sēlijas kultūras vērtību un vēstures saglabāšanu, kā arī gatavojoties komponista A. Žilinska 110. dzimšanas dienai, kas atzīmējama 2015. gada 31. martā, izdota grāmata «Arvīds Žilinskis. Melnkaķītis Baltķepītis. Dziesmas bērniem balsij ar klavierēm».

Sestdien, 27. jūlijā, pulksten 14.00 komponista Arvīda Žilinska dzimtajās mājās "Lejas Arendzāni" Viesītes novada Saukas pagastā notiks grāmatas atvēršanas svētki. Par komponista dzīvi un daiļradi atmiņās dalīsies viņa dēls Valts Žilinskis. Pasākumā piedalīsies Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

Grāmatā apkopotas 65 pazīstamākās, mīlētākās un jau folklorizējušās dziesmas bērniem, kā piemēram, "Lelles jaka", "Laba slava sniedziņam", "Ziemas miegs", "Kaķīts mans", "Vai tu zini, eglīte?" u.tml. Krājuma sastādītājs prof., Dr. art. Oļģerts Grāvītis grāmatas ievadā raksta:

"No Arvīda Žilinska bērnu dziesmu kādreiz dāsnajiem izdevumiem, arī no meistara tuvinieku saglabātajiem nepublicētajiem rokrakstiem esam veidojuši pašreizējā krājuma, mūsuprāt, viszīmīgāko, komponista muzikālajam stilam visraksturīgāko izlasi. Dziedi šīs dziesmiņas! Un piemini mūžībā aizgājušo Autoru. Varbūt arī Tev Laimes māte būs lēmusi, tāpat kā kādreiz Saukas zemnieka uzcītīgajam dēlam, kāpt mūzikas mākslas vilinošo kalnu virsotnēs…"

Grāmatas sirsnīgās ilustrācijas zīmējusi māksliniece Dzintra Aulmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti